Ga naar inhoud


Half India zonder stroom


Amager95

Aanbevolen berichten

Grote delen van India kampen voor de tweede achtereenvolgende dag met stroomstoringen. Onder meer de miljoenensteden Delhi en Kolkata, het vroegere Calcutta, zijn getroffen. In totaal zitten zo'n 600 miljoen mensen zonder stroom. Dat is de helft van het land, en meer dan de bevolking van de hele Europese Unie.

In Delhi rijdt de metro niet meer. Duizenden mensen zitten nog ondergronds vast. Het verkeer is eveneens een chaos omdat de verkeerslichten niet meer werken. De politie heeft inmiddels 4000 extra agenten ingezet.

Woordvoerders van de elektriciteitsmaatschappijen zeggen dat ze de problemen in de loop van de middag weer hebben opgelost.

Gisteren vielen ook al delen van de stroomvoorziening uit. Toen werden ongeveer 300 miljoen mensen getroffen.

Verouderd netwerk

 

De stroomstoringen in India hebben volgens deskundigen verschillende oorzaken. De deelstaten gebruiken meer stroom dan de energiemaatschappijen kunnen leveren. Verder is het netwerk sterk verouderd in een land dat de energiebehoefte de laatste jaren sterk heeft zien stijgen.

De situatie wordt dezer dagen nog verergerd door het extreem hete weer in India. Daardoor worden weer extra veel energie slurpende airconditioners gebruikt.

 

 

bron: NOS.nl

 

 

 

Volgens mij speelt er op dit ogenblik een grote ramp af in India.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...