Ga naar inhoud


[Pioneer] patchen pioneer 210


Gast Viper32

Aanbevolen berichten

Als ik mijn pioneer 210 voorzie van een nieuwe Firmware gaat dit altijd goed.

 

Maar de kanalenlijst die ik wil programmeren komt volgens mij wel in ontvanger maar wordt niet "actief"??

 

De rede waarom ik dit zeg is de volgende:

 

Ik doe de kanalenlijst programmeren via pionero op adres 7FE00000 met een lengte van 100000 dit wordt goed afgesloten in het programma en vervolgens doe ik de eprom programmeren via pionero (ook service mode 2) di wordt ook goed afgesloten zonder fout meldingen.

 

Als ik nu de ontvanger aansluit dan krijg ik geen kanalenlijst te zien, erger nog is dat de ontvanger geen enkele kanaal laat zien en nieuwe kanalen wilt gaan zoeken.

 

Als ik nu ga kijken met pionero naar de kanalenlijst in de ontvanger dan krijg ik na het inladen de keuze tussen twee aktieve gebieden oftewel TCS bij nummer 1 krijg ik de "oude" kanaallijst en bij keuze 2 krijg ik de "nieuwe" kanaallijst.

 

De kanaal lijst zit dus wel in de ontvanger maar wordt niet aktief gemaakt?????

 

 

 

HELP MIJ HELP MIJ HELP MIJ

 

 

Ik wordt hier gek van ??? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" />

 

Geef AUB antwoord op deze vraag: Hoe moet ik dit oplossen ?

Viper32....

Link naar reactie
Delen op andere sites


Even enige begrippen.

 

In een ontvanger zijn meerdere secties aanwezig, die elk een kanalenlijst of transponderlijst kunnen bevatten. Laten we ons voor de eenvoud tot de kanalenlijst beperken.

Laten we ook aannemen dat er 3 secties zijn.

In het geval van een maagdelijke ontvanger wordt er een kanalenlijst gescand en in sectie-1 geschreven. Tevens wordt de eeprom aangepast zodanig dat die verwijst naar sectie-1.

Stel dat je nu iets gaat wijzigen. Bijv de volgorde veranderen, dan zal de deco een kopie van je kanalenlijst maken in sectie-2 en alle wijzigingen daar uitvoeren. als je verder niets doet, zal echter de eeprom niet wijzigen en de eerstvolgende keer dat je opstart ben je je wijzigingen kwijt omdat de eeprom nog steeds naar sectie-1 wijst. Door op je afstandsbediening de rode toets in de drukken zal de wijziging ook in de eeprom opgeslagen (verwijzing naar sectie-2) worden en maak je de wijziging definitief.

Bij een volgende wijziging wordt sectie-3 gebruikt, daarna sectie-1 weer enz.

 

Daarom is het van belang dat een kanalenlijst en eeprom bij elkaar horen en samen geflasht moeten worden. (Je kunt geluk hebben dat je eeprom per ongeluk naar de goede sectie wijst.)

 

Mijn kanalenlijsten staan altijd in sectie-1 en de verwijzing in mijn eeprom staat dus ook naar sectie-1.

 

Het vervelend is dat de verwijzing naar sectie-1 bij een '100/200/BCT14xx' dezelfde code heeft als een verwijzing naar sectie-2 bij een '110/210/BCT15xx'.

 

Daarom moet je dus een kanalenlijst+eeprom gebruiken voor de '110/210/BCT15xx'.

 

Dit was de theorie. Terug naar je probleem.

 

Eerst een paar vragen

1) Welke firmware heb je geladen ?

2) Heb je een goede kanalenlijst en eeprom ?

3) Je stuurt deze naar 7FE00000. Dat is goed, kies je dan voor 'file' en selecteer je vervolgens de file? Of werk je vanuit de tuning sectie?

 

Ik zal je via email mijn email adres doorgeven, dan kun je me je setje sturen, dan kan ik daar even naar kijken.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb je lijst onvangen. Dit is de lijst die door Dynamit bijgeleverd werd. Deze lijst is nooit door mij getest, maar de eeprom referentie lijkt me niet goed. Ik heb je een nieuwe lijst met eeprom van mezelf gestuurd. Laat even weten hoe dat afgelopen is.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na een paar E-mails met de heer satori, is het toch gelukt.

 

Het probleem zat in het leeg maken van de Firmware en het gebruik maken van de Pionero Software 4.0 FINAL LET OP F I N A L !!!

 

Hier kan je onder andere de Firmware mee wissen (clearen) en je kan ook het boart type opgeven dit is op advies van Satori heel belangrijk ! !

 

 

Als laatste wil ik van deze kant uit Satori bedanken voor het gedult dat hij heeft weten op te brengen om samen met mij dit probleem te tackelen.

 

Groeten Viper32 <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...