Ga naar inhoud


Ik heb prima ontvangst in Spanje


Sprietje

Aanbevolen berichten

Bij verjaardagsfeestje op de camping in Zuid-Spanje wordt er natuurlijk wel eens over de ontvangst van de Nederlandse zenders gesproken.

Hier een aantal reacties van Nederlanders in Spanje over hun schotelontvangst:

 

Ik heb prima ontvangst en ik heb toch maar een 60cm-schotel en kan alle zenders ontvangen. Als je dan vraagt, heb je ook de zenders van de Astra 3, dan zeggen ze: Nee want ik heb toch geen HD-TV.

 

Ook zijn er mensen die zeggen, ik heb prima ontvangst met mij 80cm schotel (opmerking: naamloos van 70cm breed en 80cm hoog) met CanalDigitaal duo-lnb en ontvang alle zenders probleemloos. Als je dan vraagt, hoe is de ontvangst van History-HD zeggen ze, daar heb ik nog nooit van gehoord. Nee, ik bedoel alleen de zenders waar ìk naar kijk zijn prima te ontvangen.

 

Als je dan vraagt, zijn de zenders waar je dan wel naar kijkt altijd probleemloos te ontvangen of vallen ze ook wel eens weg, dan krijg je het antwoord: Ja soms vallen ze wel een weg ook als het niet regent maar dat komt door het weer en daar kun je toch niets aan doen.

Dan frons ik maar weer eens mijn wenkbrauwen.

 

Regelmatig zie ik dat ze op een 80cm-schotel in Spanje een CanalDigitaal duo-lnb hebben staan. Ik zeg dan dat die eigenlijk niet geschikt is voor zo’n schotel en toch zeker niet is Spanje. Je zou eigenlijk een andere duo-lnb moeten nemen. Nee hoor, zeggen ze dan, dit is een universele lnb, kijk het staat er op “Universal” dus die past op alle schotels!

 

Dan denk ik bij me zelf, wegwezen hier, hier is geen eer te behalen.

Maar gelukkig zijn er ook mensen die vragen: ik zit regelmatig naar Sport1 Golf te kijken en soms valt het beeld weg en ik heb toch een 100cm-Gibertini-schotel met een 85cm duo-lnb die met professionele meetapparatuur is uitgericht. Kijk, die mensen help ik graag.

 

Zijn er meer mensen met dit soort ervaringen?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier in Dubai wil ik wel eens vrienden met hun schotel en ontvangst-problemen helpen als het niet te heet is buiten. Astra is hier niet te ontvangen. De meeste willen Hotbird, Nilesat en Badr vanwege de MBC kanalen en Dubai One en verder wat nieuws kanalen.

Op mijn appartementen complex heb ik alle schotel-problemen van de concierge overgenomen want die bakt er toch niets van. Zodoende staan ze allemaal bij mij voor de deur voor hulp en je leert weer eens nieuwe mensen kennen.

Ik heb nu een abbo op OSN (Orbit) via Nilesat en met de behulp van de VU+ kun je daar leuke "dingen" mee doen.

Er zijn geen beter-weters bij dus ik heb vrije hand. :)

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Een vriend van mij vertelde me vorige week dat hij een optrekje gekocht had in de buurt van Torrevieja en natuurlijk eindigde het gesprek met de termen Triax en duo-lnb. Sprietje is onze Spanje-specialist dus daarom de vraag wat jij zou aanraden qua schoteldiameter en duo-lnb (voor Astra 1 &3)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste aleyoop

Dat hangt er vanaf welke zenders je graag bekijkt op de Astra 3. Zenders als Eurosport HD, Sport 1 Golf, Planeta HD, History HD zijn soms best moeilijk te ontvangen. Zeker in de zomer met hoge temperaturen en strakblauwe lucht is de ontvangst van deze zenders soms problematisch mede door invloed van de Badr op 26 graden oost die ongeveer 3 transponders heeft op dezelfde of nagenoeg dezelfde frequenties.

Stel je op deze zenders geen prijs en vindt je het voldoende om alleen de Astra 1 en 3 te ontvangen, dan kun je met een naamloze 100cm-schotel toe (90x100cm) met een monoblock dat bedoeld is voor de Astra 1 en Hotbird maar waar je de Astra 1 en 3 mee gaat ontvangen. Deze opstelling heb ik zelf ook gehad en bij diverse andere mensen ook geplaatst naar volle tevredenheid maar die kijken dus niet naar bovengenoemde zenders.

Kijk je graag naar bovenvernoemde zenders en wil je niet dat die af en toe blokken of tijdelijk niet te onvangen zijn, dan zul je toch een Triax 110 moeten nemen met twee Inverto Black Ultra’s.

Als de keuze hierover genomen is, geef ik graag nog meer informatie over de opstelling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga in februari voor 6 weken naar Fuengirola en was van plan een 45cm schotel in de koffer mee te nemen.

Ik heb dat schoteltje nog van jaren terug uit een setje welke compleet met een ontvanger in een koffertje bij ***geen-reclame*** vandaan kwam, analoog toen nog

Ik gebruikte die toen om op de camping in mijn toercaravan TV te kijken, schotel stond dan met 3 zuignappen op het dak van de caravan.

Mijn bedoeling was om een Dreambox 600 SD ontvanger mee te nemen en via dat schoteltje en een digitale single LNB via Astra 1 de Nederlandse zenders te gaan ontvangen.

Hoeveel kans van slagen zal ik hebben? Het appartement waarin ik kom heeft zeker weten vrij zicht op Astra 1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oef, beste grondstof

Dat is een moeilijke vraag. Met zulke kleine schoteltjes werk ik nooit. De Astra 3 is absoluut uitgesloten daar tussen Marbella en Malaga maar de Astra 1 dat is een vraagteken. De footprint van de Nederlandse zenders op de Astra 1 geeft aan, dat de ontvangst daar niet minder is dan in Nederland, zie:

https://sat.ses.com/webservice/images/7407051

Maar je zit toch iets dichter naar de lijn van de 60cm-ontvangst.

Als je met die 35cm-schotel in Nederland prima ontvangst hebt, is dat nog geen garantie dat dat in Zuid-Spanje ook gaat lukken. Ik zou voor de zekerheid de lnb vervangen door de beste lnb die er is, de Inverto Black Ultra. Voor minder dan14 euro heb je die al.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van de Astra 3 was ik het mij al bewust, neem dan ook een DB600 mee terwijl ik ook een 800 mee had kunnen nemen, de afmetingen zijn het zelfde van die 2.

Een goede LNB er op moet dan goed komen, in het analoge tijdperk had ik altijd wel goed beeld met het schoteltje.

Ik heb hem thuis ook nog wel is gebruikt met digitale ontvanger voor ik een draaibare schotel had dus hij moet dat aan kunnen dan.

Zal alleen geen regen reserve hebben maar ga voor de zon naar Fuengirola en niet voor de regen.

Voor ik vertrek zal ik nog is een proefopstellinkje maken thuis, lukt het niet dan hoeft het niet mee, scheelt weer een kilo of wat aan bagage.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap niet dat er nog mensen zijn die hun schotel en ontvanger op vakantie meenemen om maar met alle geweld naar die met reklame volgescheten programma´s uit NL te willen kijken.

Als ik in mijn woning in Dubai ben is er één ding dat ik NIET mis en dat is TV uit NL. Beter nog...het is veel interessanter om op de Arabische kanalen naar het rituele gebed te kijken en luisteren dan naar die troep op de NL kanalen. :D

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...