Ga naar inhoud


Info kanaal


rolandroland

Aanbevolen berichten

Op dit moment is er nog TV Drenthe op te zien. Wat gaat er met dit kanaal gebeuren? Zou KPN sieren dat ze TV Drenthe doorgeven met een lopende tekst dat TV Drenthe voortaan weer op het oude vertrouwde kanaal terug is te zien omdat Hoogersmilde weer werkt. Deze tekst natuurlijk alleen rondom de provincie Drenthe gaan inzetten anders schept dit verwarring voor de tv kijkers in Zeeland of andere provincies.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 3 weken later...

Eerst is het de vraag of ze nog doorgaan tot het moment dat Hoogersmilde weer uit kan zenden, nu komt er geen eind aan. Zit er al een looptekst op? Ze wisten overigens bij RTV Drenthe zelf niet dat ze landelijk op Digitenne worden uitgezonden. Iemand (van een Engels forum) had opgebeld dat hij TV Drenthe in Engeland had ontvangen op kanaal 35 (=Goes). Kanaal 35? Nee dat niet, daar zenden we niet op uit...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goede service van KPN dat ze dit uitleggen via het informatie kanaal. Ik heb het idee dat de kwaliteit bij KPN omhoog gaat.

 

Voor mensen in Groningen: Zij dienen Limburg te gaan kiezen. Ik zat even te kijken op http://radio-tv-nederland.nl/dvbt/digitenne-kpntv.html maar zie dat Limburg NPO uitzendt op kanaal 54 en dat Groningen overschakelt van kanaal 66 naar 46. Snap de logica niet helemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat erom dat je in de antenne wizard een frequentie kiest die ook in Groningen gebruikt wordt. De ontvanger moet locken op het signaal anders komt de <OK> knop niet in beeld om het scannen te starten.

Als je in de antenne wizard Limburg kiest dan stemt de ontvanger af op RF kanaal 54, het kanaal van regio blok1 (RTS) in Limburg. In groningen wordt dit kanaal gebruikt voor blok3 (NTS2). De ontvanger zal nu locken en het scannen kan starten.

 

De ontvanger trekt zicht niets aan met welke regio je de scan start. Hij verzamelt uit alles wat hij kan ontvangen de 5 beste frequenties, ongeacht de keuze in het regio menu. Het regio menu is meer voor nieuwe klanten om een eerste indruk van de ontvangst te krijgen en een goede plaats voor de antenne te vinden.

 

Overigens geld dit voorlopig alleen voor Rebox gebruikers.

aangepast door EdjeKroketje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...