Ga naar inhoud


hulp gevraagd met Moteck Sg 2100a resetten


Hensat

Aanbevolen berichten

door een klein ongelukje is mijn lnbkabel losgetrokken uit de rotor ,hierna is er wat mis gegaan met de instellingen.Alles staat goed uitgericht en mijn schotel kan ik gewoon laten draaien ,alleen kloppen alle posities niet waar hij naar toe draait.(via usals)Heb de rotor al gereset volgens mij helemaal verkeerd ,ik wist namelijk niet wat het nulpunt was ,en nog steeds niet.Wie kan mij helpen zodat hij weer normaal naar zijn posities draait?

 

mvg Hensat

Link naar reactie
Delen op andere sites


onderaan de motor staan streepjes, je motor handmatig verzetten tot hij op het middelste streepje staat en dat is je nulpunt. Woon je in nederland dan is dat tevens de sirius 4.8 graden satelliet dus moet je beeld hebben op deze kanalen. suc6

Alfred

Vu duo 2, VU uno twin, T90, Philips 90cm offset schotel met diseqc motor, LG 4K 55" 

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is bijna in orde ,misschien heb ik het niet helemaal goed gedaan ,maar ik heb eerst de tuner op sirius 4,8 gezet.Toen ben ik de moter gaan draaien tot dat ik het sterkste signaal daar had dit was 77 % vervolgens heb ik de motor gereset .Alles werkte weer redelijk maar nog niet 100% toen ik weer ging kijken naar het signaal op sirius was deze niet meer 77% maar 43 % misschien dat dit normaal is omdat hij nu via usals is gaan draaien.de signaalsterktens zijn matig op de satellieten,en ik kan nog niet alle satellieten ontvangen.Morgen ga ik het opnieuw proberen maar dan zal ik het zo doen zoals jij uitgelegd hebt,dus dat pijltje op de moter naar de nul laten wijzen.Belangrijk is om te vermelden dat voor dat het mis ging met mijn schotel ,ik ook al matig signaalsterkte had en niet alle satellieten kon ontvangen ,alleen zijn het nu andere satellieten die ik nu niet ontvang.Ik ben ook sterk van mening dat het aan de lnb ligt ,je ziet ook dat de bescherming van de coaxkabel afgebroken is,kan dus makkelijk vocht inkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de motor reset en Usals gebruikt moet je met de ontvanger een 4.8 º oost kanaal kiezen .

Als het goed is draait de motor dan naar die positie .

Waarschijnlijk heb je dan geen maximale signaal sterkte en moet je naar de schotel toe en de bevestiging op de paal iets losdraaien en het geheel draaien tot je max signaal hebt .

Dan pas staat helemaal goed (mits de elevatie correct staat)

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

het gaat om een bestaande opstelling ,of er moet wat verwaaid zijn maar dit is niet het geval.kan ik ook naar het oosten draaien op de motor ? ik zie maar één knop als ik er op druk draait hij naar het westen.

 

Die opstelling heeft waarschijnlijk nooit 100% goed gestaan .

4.8º oost als nulpunt nemen is alleen goed als je ook op 4.8º oost woont .

Woon je oostelijker of westelijker dan moet je doen wat ik eerder schreef !

De moeren van de klemmen waarmee de motor op de paal vast zit enigzins losdraaien zodat je met de hand (niks geen knoppen gebruiken) de motor t.o.v. de paal verdraaien tot max. signaal . Dan de moeren beurtelings links en rechts steeds vaster draaien en opletten dat de signaal sterkte niet terugloopt .

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is wel een echte Moteck ? Wanneer het een Moteck clone is van het merk Palm, kun je eigenaar zijn van een diseqc motor, waarbij het nulpunt soms verschuift.

Dat is een lastig probleem, het is een fout in die Palm rotors.

 

De beste methode van uitrichten in jouw geval is:

Overtuig je er eerst van, dat de bevestiging van de pijp / steun waarop de diseqc motor vast zit, goed en perfect waterpas is.

Overtuig je ervan dat je de moteck op nul graden staat. Geef dan een reset aan je moteck rotor.

Vul in je ontvanger de juiste oosterlengte ( afhankelijk van je woonplaats, in mijn voorbeeld ( heerenveen, 6 graden oost )). Let wel, vul een decimaal getal in. Soms wordt de oosterlengte ook in graden, minuten, seconden gezet. ( denk aan: 5° 30’00” = 5,5 graden decimaal )

Ook de juiste breedte lengte erin zetten ( heerenveen: 53 noord ). De boel opslaan, en dan de ontvanger naar 23,5 astra laten draaien.

Dan de diseqc rotor van de bevestingspijp / steun los draaien en dan gaan uit richten op astra 23,5, totdat je het beste signaal hebt. Daarna net wat TRUST schrijft, de moeren beurtelinks vast draaien, blijf tijdens het vast draaien op het signaal letten. Ik gebruik zelf bij het uitrichten een SWaigher SW 9000.

 

P.S. Ik kies bewust voor de astra 23,5 om uit te richten. Hierop zit immers de belangrijkste canal digitaal zenders, die als HD zijn niet echt sterk te noemen zijn.

Het is wel zo, dat de door mijn beschreven methode eignlijk hetzelfde is wat TRUST beschrijft, uitrichten via usals. De sateliet, waarop je dan uit gaat richten is eigenlijk minder belangrijk, wanneer je op je satelietontvanger dezelfde sateliet kiest dan waarop je het geheel uit gaat richten.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

aangepast door paardengek
Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb alles gedaan wat jullie beschrijven ,de schotel staat mooi zuiver waterpas (gelukkig) ik heb opnieuw gericht ,de elavatiehoek is ook goed.Wat ik opmerk is dat de schotel via usals niet goed tot zijn positie terug komt ,via de tuner in het roter menu kan ik de satelieten wel optimaal richten ,dus dat ik op iedere satelliet goed signaal kan krijgen.Ik heb de moter precies op de nul afgesteld (sirius) lijkt er op dat het allemaal afwijkt zoals paardengek schreef.Het is geen palm rotor.Ik wil het nog eens proberen door de moter ietjes van het nulpunt af te zetten.mijn moter is 6 jaar oud.

aangepast door Hensat
Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een vraagje, heb je de noorderbreedte in je ontvanger wel goed staan ?

Ook deze waarde is belangrijk, in principe vertelt deze waarde aan de ontvanger, hoe ver de ontvanger van de evenaar af zit.

 

Je kunt je vast wel voorstellen:

 

Alle satelieten hangen boven de evenaar op bepaalde hoogte. Wanneer de diseqc rotor dichter bij de evenaar zich bevindt, zal deze rotor veel meer van oost naar west moeten draaien om zeg maar zicht te krijgen op de drie astra's en de hotbird, dan wanneer je verder van de evenaar af bent.

 

Ik heb het fenoneem nulpunt verschuiving alleen mee gemaakt met bepaalde serie van het merk Palm ( een Moteck clone ).

Een erg lastig probleem, wat eigenlijk alleen maar op te lossen is met een neiuwe diseqc rotor. Wanneer er niet veel met de rotor wordt gedraait, heeft men er minder last van, dan wanneer er juist veel met de rotor wordt gedraait. Met veel draaien van de rotor is opnieuw bijsturen na een half jaar wel nodig.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

aangepast door paardengek
Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...