Ga naar inhoud


Gerry Anderson overleden


Jean-Claude

Aanbevolen berichten

De Brit Gerry Anderson, bedenker van 'Thunderbirds', de sciencefictionpoppenserie voor de jeugd uit de jaren zestig, is vandaag overleden. Dat heeft zijn zoon Jamie bekendgemaakt. Anderson, die al langere tijd ziek was, is 83 jaar geworden.

'Thunderbirds' draaide om de organisatie International Rescue die in de 21ste eeuw met geavanceerde raketten, voertuigen, vaartuigen en machines te hulp schoot bij rampen. Beroemd werden de scènes waarbij bomen langs de weg neerklapten om plaats te maken voor de start van een van de Thunderbird-voertuigen. Anderson bedacht de serie naar aanleiding van een mijnramp in Duitsland waarbij mijnwerkers vast kwamen te zitten. Om hen te bevrijden moest van ver en met de trein apparatuur worden overgebracht. Anderson kwam op het idee van een internationale reddingsorganisatie. De naam 'Thunderbirds' kwam van een luchtmachtbasis. Er zijn 32 afleveringen en drie films van gemaakt: 'Thunderbirds Are Go' en 'Thunderbird 6' en live-actionfilm 'Thunderbirds'.

De hoofdrollen in de serie waren voor de familie Tracy: vader Jeff was coördinator en zijn vijf zonen bemanden allemaal een van de raketten of voertuigen. De moeilijkste reddingsoperaties werden dankzij de futuristische Thunderbirds (1 tot en met 6) tot een goed einde gebracht. Andere medewerkers waren onder andere Brains, Lady Penelope en butler Parker.

als fan van Gerry en zijn prachtige reeksen doet dit mij extra pijn in het hart ....... de bedenker van Joe 90, Fireball XL5, captain scarlet, thunderbirds, UFO, space 1999, terrahawks en vele meer is niet meer.

aangepast door Jean-Claude
  • Like 1

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Had ik ff de verkeerde G. Anderson voor.

 

Was ff bang dat het de tegenstander van Van Barneveld voor de partij van morgen was.

 

Ondanks dat de series mij nooit hebben kunnen boeien,

Is het voor velen toch weer 1 van de grote die heen is gegaan.

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...