Ga naar inhoud


Is het de moeite waard om een Vu+duo2 tekopen nu ik een Dm8000 heb?


Loui (K)

Aanbevolen berichten

ik heb een dm7000,7020,500,500se en de dm600PVR gehad,en was eigenlijk over allen tevreden.allen hadden ze wel ergens een hardware probleem.de ene een slechte voeding,de anderen een te lichte voeding e.d.ik ga dm niet afbreken,maar toen ik een zeer interesante aanbieding kreeg voor een te herstellen vu duo,heb ik toegebeten.nu zeg ik zelf,dat ik nog het een merk bij het ander merk zal voortrekken.wat mij wel zou doen beslissen is de prijs.ik durf mij nu nog niet uitspreken,wat je moet doen,want iedereen is weer anders,en de vu's hebben ook hun hardware problemen.ik zou durven zeggen,wacht een beetje,want een toestel is pas interesant als er meerdere hobbyisten er hobby firmware ervoor maken.zie de geschiedenis van nokia,humax e.d.geen hobbyisten voor duo2,of onmogelijk hobbyfirmware te maken,zal dit produkt niet populair zijn.het is ook te zien,hoeveel tuners je wilt,want als je er meer dan 2 wilt,dan zou je aan de ultimo moeten denken.succes met je beslissing.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 52
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik zou in ieder geval niet een DM8000 inruilen voor een ander apparaat van de huidige generatie, of dat nu een Xtrend of Vu+ is. Er zitten natuurlijk wat voordeeltjes aan een dergelijke overstap, maar die zijn naar mijn mening niet ernstig genoeg om een DM8000 weg te doen, want dat is en blijft een hele luxe ontvanger. De DM8000 als één van de oudste telgen van de huidige generatie vervangen door een nieuwe generatie lijkt zinniger. En als Vu+ niet kan bieden wat je wilt, dan gewoon nog een tijdje geduld hebben, Vu+ zal echt niet de enige zijn die deze nieuwe chips gaat gebruiken.

 

Persoonlijk ben ik meer dan dik tevreden met mijn Duo en nog lang niet geneigd aan een vervanger te denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké als ik nu de conclusie trek uit de reacties hier dan lijkt het me verstandig om gewoon even geduld te hebben, De voor en nadelen wegen elkaar niet af om nu over te stappen naar een VU of een ander merk. Als ik nu een Vu+Duo zou kopen zou ik in principe niks verder mee komen als wat pluspunten ten opzichte van de Dm8000-HD die op zijn beurd ook weer z'n pluspunten heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot nog toe hadden alle ontvangers een chipset van dezelfde generatie, of het nu ging om een DM8000, Vu+ Duo, Xtrend 5000, ga zo maar verder. Er waren verschillen in de chipsets, maar die waren zeer gering. Ze verschilden vooral in de uitvoering: aantal en type tuners, de behuizing, aantal kaartlezer, afstandsbedening. De Solo2 en Duo2 hebben een nieuwe generatie chipset, die voegen daadwerkelijk nieuwe mediafuncties toe: De processor is veel sneller, ze kunnen 1080p50, ze kunnen transcoden, en vast nog een hele hoop meer.

 

Op zich kan de DM8000 technisch nog vele jaren mee. De techniek wordt wel wat ouder, en de support vanuit gemeenschap is snel aan het afnemen, o.a. vanwege het geslotenbroncodebeleid. De produtkie is gestopt en ik verwacht geen enorme ontwikkelingen meer op drivergebied. Om te beslissen of je DM8000 aan vervanging toe is, moet je een aantal zaken overwegen:

  • Je moet beslissen of je het belangrijk vindt een ontvanger met nieuwe generatie chipset te hebben.
  • Je moet beslissen hoe belangrijk de mate van gemeenschapsondersteuning voor jou is en of het geslotenbroncodebeleid een probleem voor je is.
  • Je moet beslissen of de uitvoering van de Solo2/Duo2 (2 tuners is ten slotte minder dan 4) past binnen jouw gebruikssituatie.

Omdat het antwoord op al deze kwesties sterk persoonlijk van aard is, is het niet mogelijk een objectief advies te geven of je het wel of niet moet doen. Die beslissing moet je zelf nemen.

 

 

 

Het gaat mij eigenlijk om meer mogelijkheden op het gebied van media, b.v.b. IPTV streams en andere media codecs, tuurlijk weet ik dat ook daar beperkingen in zijn maar wat mij tot nu toe stoort dat somige media files niet afgespeeld kunnen worden b.v.b. wmv en flashplayer maar of die ook ooit komen?...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor wmv moet je bij Xtrend zijn, dat is vooralsnog de enige fabrikant die dat heeft. Vu+ ondersteunt wel DTS en E-AC3, wat Dream niet heeft. Enigma-ontvangers zullen nooit alle mediacodecs ondersteunen, omdat ze een hardwarematige mediadecoder hebben, die maar een eindig aantal codecs ondersteunt. De reden dat wmv überhaupt mogelijk is, is dat toen de Broadcom-chips ontwikkeld werden, HD-DVD nog overlevingskansen had en men daar vast op inspeelde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er komen (helaas) zoveel boxen na elkaar uit dat het moeilijk wordt om bij te houden he?

 

Toch succes bij jouw beslissing!

Groeten van dvbs,        

 

             UFS9101W met TitanNit + DM7020HDv1 met OpenATV 6.3 + DM920 UHD met Merlin OE2.5 + Gemini 4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...