Ga naar inhoud


wachtwoord onthouden bij inbelverbinding in win98


marco24

Aanbevolen berichten

bij het inbellen via mijn externe toegang in windows 98 toets ik mijn wachtwoord in en vink ik aan wachtwoord onthouden maar bij de volgende keer inbellen is het wachtwoord weg en het vinkje ook.

wat mij wel opvalt is dat het bestand *.pwl niet in de windows map staat

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Misschien dat een van de tips hier je zal helpen,,,, het zijn er niet zoveel <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> succes

Groeten

 

Elke keer als iemand het internet op ga moet men zijn wachtwoord invullen.

antwoord: al zeker 9 mogelijkheden / misschien niet op juiste volgorde / niet uitputtend

 

1) Paswoordlijstbestand (c:\Windows\xxx.pwl) is beschadigd

ZOek dit in Mijn computer of in een verkenner, wis C:\Windows\naam.pwl: rechter muisklik en verwijderen. Start de computer opnieuw op. Als je een Windows- of netwerkpaswoord moet intikken, tik het of druk ineens enter (leeg paswoord). Als je gevraagd wordt te bevestigen, doe dat dan. Let op: als Windows geen .pwl-bestanden vindt, kan het geen paswoorden onthouden!!!

 

2) Het bestand RNA.PWL (bestaat enkel in bepaalde configuraties) is beschadigd

Verwijder c:\windows\RNA.pwl file Start computer opnieuw.

 

3) Paswoord onthouden, staat uit

Start, Run, RegEdit, om het register te openen. VOORZICHTIG: zie http://helpmij.nl/dcforum/iexplorer/129.html HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Policies\Network Het DWORD DisablePwdCaching heeft waarde 1 als het uit staat. Verwijder deze waarde volledig (rechter muisklik en verwijderen) om het paswoord te laten onthouden, en start computer opnieuw.

 

4) Automatisch inloggen staat aan.

Wis de binaier waarde AutoLogon van de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Network\Real Mode Net

 

5) Een of meer bestanden van Netwerkinstelling is weg of beschadigd

Verwijder Externe toegang en herinstalleer het.

 

6) In Netwerk noteer je alle onderdelen en hun configuratie-info.

Klik Start, Instellingen, configuratie, Netwerk, tabblad configuratie. Selecteer een onderdeel en klik Eigenschappen: noteer al de instellingen. Herhaal dit voor elke component.

A Klik Start, Instellingen, Configuratiescherm, Software, tabblad Windows Setup.

B Klik Communicatie, and klik Details.

C Klik Externe toegang om de markereing te vrewijderen en klik OK. Start je computer opnieuw als je dat gevraagd wordt.

Herhaal stappen A tot C.

Klik Externe toegang om het te markeren, en klik OK. NOTE: als je foutmeldingen krijgt over versieconflicten, klik dan Nee als gevraagd wordt om nieuwere versies te houden.

 

7) Gebruikersprofielen zijn er niet meer, maar in het register staat nog een sleutel met Profiellijst

Start je computer opnieuw en bij de vraag naar een gebruikersnaam, druk je Escape (of klik Annuleren) In het configuratiescherm open je Beveiliging, tabblad Gebruikersprofielen. Klik Alle gebruikers van deze computer gebruiken dezelfde voorkeuren en bureaubladinstelingen, en klik OK. Als je gevraagd wordt de computer opnieuw te starten, doe het. Open het register en ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProfileList Verwider de sleutel ProfileList. Verwijder de map C:\Windows\Profiles.

 

8) Als je Windows 95 gebruikt, moet je misschien Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) toevoegen aan netwerkeigenschappen.

Klik Start, Instellingen, Configuratiescherm, Netwerk, tabblad Configuratie. Klik Toevoegen, Protocol, Toevoegen, Microsoft in het Fabrikantenvenster, klik TCP/IP en OK.

 

9) De gebruikersnaam bevat karakters die niet kunnen in een bestandsnaam.

Bijvoorbeeld zou user/name resulteren in een .pwl-bestandsnaam user/name.pwl Kies een andere gebruikersnaam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een van de meest voorkomende oorzaken:

Je logt in met windows aanmelding, zonder ooit een client aanmelding te hebben gehad.

OF je hebt een client aanmelding (zo'n venstertje waar je gebruikersnaam en password in staat) en je drukt op annuleren.

Zo gauw je in win98 op annuleren drukt bij het inloggen, kom je wel in win98 maar de netwerkdiensten worden dan niet ondersteunt (in elk geval niet zoals het moet) en je krijgt dan ook geen vinkje c.q. het verdwijnt weer.

 

Wil je een *.pwl bestand aan kunnen laten maken moet je inloggen via de client optie.

Neem eigenschappen van je netwerkomgeving.

Verander "windows aanmelding" of "vpn aanmelding" of want er dan ook staat in "client voor microsoft netwerken" of iets in die geest, klik op OK en reboot je pc.

 

Nu krijg je dat inlogvenstertje.

Vul hier een gebruikersnaam in die volgens de netwerknormen vereist is, dus niet invullen "Jan Klaassen" want dan staat er een spatie in, ook geen uitroeptekens gebruiken, geen spaties dus, geen andere grappige tekens en niet meer dan 15 tekens, neem dan bijv. gewoon je voornaam, in mijn voorbeeld Jan en als password kun je gewoon de entertoets gebruiken want een password is niet nodig.

 

Nu log je dus in en windows start netjes op en als het goed is heb je je vinkje nu ook weer.

Daarna zou je dit weer kunnen omzetten in windows aanmelding zodat je niet steeds dat inlogvenstertje krijgt, dat met het vinkje zou dan toch moeten blijven werken.

 

Succes!

 

P.s. denk er ook aan dat het vinkje en daarmee dus ook het password, pas blijft staan als je een *.pwl file hebt -en- je 1x een volledig gelukte en werkende inlogverbinding hebt gehad met je provider.

Bij afgebroken of mislukte verbindingen wordt het vinkje namelijk automatisch verwijdert. Is het eenmaal gelukt, blijft ie voor de rest staan, ook al gaat er een volgende keer iets mis met de verbinding.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

als ik nu vertel/schrijf dat je juist die optie onthouden niet moet aanvinken.... wegens veiligheidsproblematiek dan zul je wel het een en ander commentaar kunnen verwachten van de wijzen uit het oosten.

 

en toch advieseer ik je het telkens in te typen....

of je hebt een perfecte firewall draaien. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Runnin' With The Devil

Van Halen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juist gewoon een goede firewall (blokkeerd die gelijk pop-ups/banners en de reclame wordt eruit gefilterd) draaien....

Wijzheid uit het oosten??????:::::

Van al die wachtwoorden intoetsen wordt je moe <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sjaakk, even goed lezen, het is al opgelost hoor. <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

@Tonskidutch, je schrijft "als ik nu vertel/schrijf dat je juist die optie onthouden niet moet aanvinken.... wegens veiligheidsproblematiek dan zul je wel het een en ander commentaar kunnen verwachten van de wijzen uit het oosten." en daarna schrijf je "of je moet een goede firewall draaien".

 

Laat ik je even vertellen dat je inderdaad wat te horen krijgt, doch niet van de wijzen uit het oosten, maar van die uit het zuiden. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Dat maakt namelijk totaal niet uit. Als je het al voor elkaar hebt dat je de .pwl file kunt uitlezen, waar dat password dan in komt te staan, kom je al bij veel meer gegevens, ook bijv. mail passwords etc, want die staan ook opgeslagen op je hd, en allerlei ander leuks, dat het weten van een password voor een inbelverbinding al niet meer zo interessant is.

 

Daar kun je als hacker verder ook niet veel mee, behalve inbellen onder andermans naam. Dus so what?

Zelfs -met- een goede firewall zijn er nog inbraakmogelijkheden zonder dat de firewall je detecteert, maar ik ga er van uit dat je het advies bedoelt als bescherming tegen de scriptkiddies.

 

Welnu, laat ik je dan vertellen dat die het veel leuker vinden je HD te formatteren of Sub7 of een ander Trojan erop te installeren dan je .pwl file uit te lezen, want met het andere kunnen ze veel meer.

 

Dus wel of geen vinkje zetten maakt totaal niet uit, het gaat immers "maar" om het password van je inbelverbinding. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...ll&vc=1

 

met de denkfouten (ip adres) even aan de kant geschoven kun je onze discussie nog eens nalezen over de mogelijkheden tot gebruik van je inbel account.

 

veel smeuig leesplezier <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

 

Runnin' With The Devil

Van Halen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks, en ik ga er niet meer over in discussie, maar blijf bij mijn vorige uitspraak.

Als je een Trojan kunt installeren, kun je die ook het password laten uitlezen op het moment dat je hem intypt, dus zo gauw je in de pc zit is wel of geen pwl file al niet meer zo interessant.

Er blijft zat en leukere dingen over om mee te rommelen.

 

Daarnaast klopt dat grapje van hetzelfde ip adres krijgen maar bij enkele providers.

 

Voor vaste inbelverbindingen zoals adsl ligt dat inderdaad ietsje anders, maar veel verschil maakt het niet, je kunt zonder die pwl dan wel niet het zelfde ip gebruiken, maar er blijft zat over (mail passwords etc.).

 

Het is iets veiliger om het vinkje dus niet te zetten, maar echt veel maakt het niet uit. Binnen=binnen. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Toch bedankt voor de link, was wel weer leuk leesvoer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...