Ga naar inhoud


Echostar, hoe kan ik meer sat tegelijk vangen


Gast

Aanbevolen berichten

 

Ik heb al paar weken een nieuw echostar, momenteel kijk ik alleen FTA kanalen, want ik moet een (Modem)?? <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> voor het lezen van kaarten kopen en ik weet helaas niet welk moet ik kopen, <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> mijn vraag is <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> hoe ik moet ik mijn schotel instellen om meer sattelieten te ontvangen zonder het schotel omhoog of omlaag te schuiven, <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> want astra1, hotbird en nog een paar sattelieten kan ik ontvangen op een bepaalde positie alleen het schotel gaat automatisch naar links of rechts maar het schotel hoef dan niet omhoog of omlaag te worden verschuiven, weet iemand hoe kan ik meer sattellieten ontavngen zonder de schotel hoogte (latitude) te verandreen ? <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Begin eerst eens te vertellen over wat voor een echostar tuner je de vragen stelt, er zijn er nl. nogal een aantal verschillende. Ten tweede zou ik je willen vragen om rustig je vraagstelling te formuleren zodat hij duidelijk overkomt. Want met dat schuiven naar boven en naar beneden enz. enz. is het bij mij in ieder geval niet duidelijk, dus:

 

Tye tuner?

Schoteltype?

Motortype?

Welke satelieten wil je ontvangen of welke kanalen in welke taal wil je ontvangen?

 

We zien wel of we je probleem kunnen oplossen, maar dan zal jij alseerst bovenstaande vragen dienen te beantwoorden.

 

 

GOEDE BESCHRIJVING VAN HET PROBLEEM MAAKT HET PROBLEEM DUIDELIJK BIJ ANDEREN!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

BESTE MASOUD

 

VERTEL NAUW EENS WAT JE WILT HOE JE HET WILT ENZ WANT ZO HEEFT ER NIEMAND IETS AAN JE REAGEERT NOG EENS OP EEN VRAAG

 

GROETJES DUSKE

GELUKKIG ZIJN ER NOG SAT-VRIENDEN DIE JE WILLEN HELPEN ..

Als je het weet is het gemakkelijk.

Beter 2 keer vragen dan 1 keer fout doen.

Dreambox600 800Hd strong 8000

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry jongens voor het onduidelijkheid !!

 

mijn vraag ging eigenlijk over elevatie van mijn schotel, want op een bepaalde 29 graden kan ik Hotbird en Astra1 ontvangen, ik heb een actuator die de schotel naar EAST of West draait, aleen die elevatie moet ik zelf instellen en dat vind ik een beetje moelijk want als ik een ander satelliet vang gaan dan Hotbird en Astra1 weg. <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

mijn vraag is, op welk elevatie kan ik de meeste satellieten ontvangen.

<img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Massoud,

 

hoe draai jij je schotel? Heb je een rotor? Oftewel een motordie je schotel automatisch naar links en rechts beweegt? Dat is mij n.l. nog niet helemaal duidelijk. Zoja, dan moet het mogelijk zijn om zo'n 30 satellieten te ontvangen mits je schotel en je rotor goed zijn afgesteld. De satellieten staan in een elipsvormige baan aan de hemel en dus zal je schotel ook qua elevatie moeten veranderen als je meer naar Oost of West gaat. Het midden waarop je dient af te stellen is de Sirius. Dus niet de Astra of de Hotbird die komen later vanzelf. Het allerbelangrijkste is dat je paal of beugel loodrecht (verticaal) staat. Afhankelijk van je locatie moet de rotor onder een bepaalde hoek staan zodat deze een elipsbaan volgt. Hooe maar naar de uiteinden des te lager je schotel.

Zodra je de sirius optimaal hebt afgesteld probeer je de sats ernaast en stel je eventueel de rotor en schotelelevatie bij. Maar vertel eerst eens wat voor spullen je hebt (receiver, rotor etc. is het diseqc 1.2?).

 

Wat de gecodeerde kanalen betreft daar heb je geen modem maar een module voor nodig.

 

Lusitano

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste wil ik jullie bedanken voor het reageren !!!

wel ik heb een Echostar 7000, met een schotel van 80 cm die met behulp van een rotor gedraiide wortd (een lineair roto, jaeger ) en wat de module (bedankt voor het juiste naam) heb ik nog niet want er zijn talloze soorten van en ik weet nog niet wat ik moet kopen. Ik heb veel tijd aan besteed om FTA kanalen te vangen tegelijk zonder die elevatie te veranderen maar het lukt me gewoon niet ik kan alleen 2 of 3 sat. tegelijk vangen. Ik weet die hoek van Rotor niet, ik woon in Noord-brabant. Misschien legt het aan het plaats van mijn schotel want ik heb hem aan een pal vastgemaakt die niet genoeg stabiel is.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Masoud,

 

je paal moet goed vast en kaarsrecht (verticaal) staan. Je rotor moet een bepaalde hoek hebben in de richting van de bevestigingspaal zodat als je je schotel helemaal naar links (Oost) of rechts (West) draait, deze ook naar beneden toe gaat. De schotel moet dus van links naar recht in een boog bewegen. Het afstellen doe je eerst op de Sirius want dat is in NL de nulstand. Dus de schotel op nul zetten op de rotor en met de gehele rotor plus schote op je vasta paal links en rechts en omhog en omlaag naar de sirius zoeken maar de rotor moet op nul blijven staan. Daarna probeer je steeds links en rechts er een satelliet bij te zoeken totdat de verste niet meer lukt tenzij je b.v. je schotel met de hand ietsje naar beneden duwt om beter signaal te krijgen. Gebeurt dit zowel links als rechts dan moet je je schotel terug zetten op de sirius en de rotor ietsje meer naar achteren kantelen en de schotelstand ietsje naar voren. Wordt het signaal links en rechts juist beter als je de schotel ietsje omhoog duwt dan gaat het precies andersom en moet de rotor ietsje naar voren en de schotel juist iets naar achter. Als je links ietsje omlaag moet en rechts juist iets omhoog (en je weet zeker dat je paal waterpas/verticaal staat) dan moet je de gehele rotor + schotel op de vaste paal iets naar rechts draaien. Als je links ietsje omhoog moet en rechts juist iets omlaag dan moet je de gehele rotor + schotel op de vaste paal iets naar links draaien. Je hebt daar geen extra spullen voor nodig maar je moet wel je TV en receiver/rotor kunnen zien en bedienen. Je kan dan zeker zo'n 25 a 30 satellieten ontvangen.

Lees dit lange verhaal eerst maar 'ns een flink aantal keer tot je zeker snapt hoe 't werkt want het is even lastig om te begrijpen maar als je het snapt is het simpel en vergt het alleen wat geduld om het af te stellen.

 

Lusitano

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lustino,

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> bedankt voor je informaties, alleen ik heb een vraagje, je zei dat ik mijn rotor op nul moet instellen en dat snapt ik niet, hoe moet ik dat doen ? Is het alleen op TV-scherm verandreen of moet ik het rootr openen en van binnen iets veranderen ?

 

Masoud <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" /> Thnx for your kindness <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...