Ga naar inhoud


china ondersteund eu koopkracht


pukje

Aanbevolen berichten


Ik koop ook geen dingen alleen omdat ze goedkoop zijn... maar het speelt wel  mee.

Als ik een accu voor mijn telefoon moet hebben, koop ik een goedkope chinese... de ervaring heeft geleerd dat die evengoed , of ietsje minder is dan een originele,  die bijna 10 x duurder is...  Voor bepaalde dingen probeer ik een product "Made in Sweden" te kopen, omdat ik voor die dingen gewoon graag wil, omdat ik overtuigd ben dat die boven alles verheven zijn...  Maar voor andere dingen maakt het mij geen barst uit. Ook maakt het niet uit als het Zweedse product gewoon onevenredig duur is... of duur gemaakt wordt door belastingen en heffingen.

Niets is dus echt zwart-wit, maar de trend is wel dat de prijs voor mij erg belangrijk is.

 

Oneerlijke concurrentie.... dat bestaat niet. ieder land voert oneerlijke concurrentie ten opzichte van een ander land. Bepaalde bedrijven krijgen voordelen op belasting gebied of energie gebied om maar 2 voorbeelden te noemen als ze zich bijvoorbeeld in Norrbotten (Zweden) vestigen... andere bedrijven worden door Nederland gelokt met voordelen als ze zich daar vestigen... dat doet China, Bangladesch, etc ook...  het is maar wat je er voor over hebt om een bedrijf bij jou te laten komen. Dat is allemaal marktwerking... en dat is nou net het systeem waar ze blijkbaar voor gekozen hebben.... goed of niet, het is zo.

Als Ikea meubels in de DDR liet maken door individuen die tegen de republiek ageerden kregen ze ook goedkope producten waarmee ze "oneerlijk" konden concurreren... zo is het nu eenmaal... de keuze om je ergens te vestigen en van daaruit je producten te produceren heeft altijd met bepaalde voordelen te maken, anders doe je het niet. Waarom zitten (zaten) er zo veel dienstverlendende-/computerbedrijven in Ierland?.... juist ja, voordelen.... Nu zitten ze in Budapest of Praag.... om dezelfde redenen.

Een mens gaat ook in een bepaald land wonen omdat daar bepaalde voordelen te halen zijn... (de groep die niet anders kan door bepaalde omstandigheden even niet meegerekend).

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe moet je dan wel redeneren ?

 

Denk dat jij naar het midden oosten gegaan bent omdat daar nog geld zit

 

Daarom zeker niet. Het is wel belastingvrij hier, maar de andere onkosten zijn onevenredig hoog. Dus dat was zeker niet de reden.

Dubai ligt geographisch precies op de helft tussen Duitsland en Madagascar. Mijn vrouw is van Madagascar en daarom hebben we voor de Emiraten gekozen. Zo simpel is dat.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...