Ga naar inhoud


80 woningen voorzien van sattaliet met slechts 8 schotels


flipfoto

Aanbevolen berichten

Hallo,


Ik woon in een groot pand, ongeveer 80 woningen. Tot nu toe ontvingen we altijd tv via de kabel, een aansluiting en verschillende versterkers/splitsers op iedere vleugel. Ook zijn alle woningen voorzien van snel internet.


We zoeken een alternatief voor de kabel. Is het technisch mogelijk om een aantal schotels (bijvoorbeeld 8 stuks) op het dak te plaatsen en die aan te sluiten op het bestaande kabelnet? Zou het mogelijk zijn om iedere schotel van een triple LNB te voorzien en zo het aantal kanalen dat tegelijk kan worden bekeken, te vergroten? Dan zouden  dus 3 x 8=24 kanalen bij 80 woningen terecht moeten komen. Een eventuele grotere investering is geen probleem. 

 


Ik begrijp dat dit geen gewone huis-, tuin- en keukenvraag is, maar ik zou heel graag willen weten of het TECHNISCH mogelijk is.


met vriendelijke groet


Flip

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste flipfoto


80 woningen voorzien van satelliet-TV is geen enkel probleem.
Daar hoef je zeker geen 8 schotels voor te hebben. Als je er 4 hebt staan, dan kun je de Hotbird, Astra 19,2, Astra 23,5 en Astra 28,2 al ontvangen. Natuurlijk gaat dat niet met triple-lnb’s. Je zult daar quattro-lnb’s voor nodig hebben die op een multiswitchs worden aangesloten. Achter deze multiswitch heb je de nodige cascadeschakelingen nodig.
 

De vraag is alleen, wil je alles analoog gaan uitrusten of ga je voor digitaal. In dat laatste geval zal iedereen één of meerdere satellietontvanger nodig hebben. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

zou het met deze kunnen lukken ?

 

Multiswitch SMS 17/32 (K234)

1x Dreambox 900UHD Openatv 7.4 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple 1x Xsarius Galaxy 4K  1x gigablue trio

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie reacties. ik ben een volstrekte leek op dit gebied.

 

Het makkelijkst voor ons is over naar analoog. Dan kan iedereen zijn eigen tv houden. Er wonen nogal wat studenten bij ons, vaak met erg weinig geld. Als we ze verplichten om digitaal te gaan dan vrees ik dat er teveel veto's komen. Dus 4 schotels, quattro-lnb's, een multiswitchs. Komt daar analoog signaal uit? wat zijn die cascadeschakelingen? Heeft iemand een goed adres in het oosten van Nederland, Nijmegen e.o.?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste flipfoto


Analoog is zoals je vroeger bij kabel-TV had. Er komt een coaxkabel je woning binnen waar je een TV op aan kon sluiten. Wil je een tweede of derde TV aansluiten, dan kan dat ook met een splitter. Je kunt dan de gewone kanalen van je TV gebruiken. HD-kwaliteit is er dan niet bij. Alle satellietsignalen die door de schotel ontvangen worden moeten eerst omgezet worden naar kanalen waar een gewone TV mee overweg kan. Deze kanaalomzetters kosten veel geld en het aantal zenders wat je dan kunt ontvangen beperkt zich tot ongeveer 20 of iets meer.
 

De vraag is of je bij privé woningen mensen kunt onthouden van HD-kwaliteit. Op een vakantiepark of hotel zou je dat nog wel kunnen doen.


Als je digitaal werkt, dan moet iedereen een satelliettuner aanschaffen maar dan kun je wel meer dan 1000 satellietzenders

ontvangen.

Er zit wel een beperking aan wat betreft het aantal aan te sluiten TV’s per woning. Dat is er slechts één.
Wil je dus kijken naar de ene zender van de satelliet en opnemen van een andere zender op de satelliet, dan gaat dat niet.

Dat is in principe wel mogelijk maar dan moeten er extra kabels naar elke woning gelegd worden en de vraag is of dat een haalbare kaart is.


De kans is al heel klein dat het bestaande kabelnetwerk geschikt is voor satellietontvangst op deze manier omdat de signalen in een flat meestal worden doorgelust en dat werkt niet bij satellietontvangst.
 

Als het kabelnetwerk vernieuwd wordt, is het bijv. wel mogelijk dat je deze satellietzenders naast bestaande kabelzenders door de kabel kunt sturen.

Al met al een complexe zaak waar zeker een terzakenkundig bedrijf naar zal moeten kijken en een offerte van op zal moeten stellen.

 

En namen van bedrijven gaan we natuurlijk niet noemen want dat is reclame maken en dat mag niet op dit forum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je satelliet in 80 woningen wilt hebben dan zou ik minstens dubbel zoveel aansluiting voorzien. 160+ dus

Omdat iedere woning waarschijnlijk wel meer meer dan één TV zal gaan gebruiken. En dan heb ik het nog niet eens over het gelijktijdig kijken en opnemen van verschillende programma´s.

Dus dan moet je jezelf gaan afvragen of je niet een kabelkop station wilt gaan (laten) installeren of iets als een één-kabel oplossing wilt gaan toepassen. Bijvoorbeeld: https://www.technisat.com/de_DE/TechniSelect-12/352-5631-5632/  Technisat Techniselect-12.

Dan voldoet één aansluiting per woning. En binnen de woning kun je dan een splitter toepassen.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...