Ga naar inhoud


Montageprobleem Big Bisat


bossjock
Ga naar oplossing Opgelost door sat87,

Aanbevolen berichten

Ben bezig een Visiosat Big Bisat in elkaar te zetten en stuit daarbij op een probleem.

In het onderdelen-zakje zitten twee ronde plaatjes met een vierkante kern (doorsnee 26mm). Aan de rand zit een in-keping.

Ik heb de gebruiksaanwijzing gecheckt en kan nergens vinden waar en op welk moment die twee plaatjes gebruikt moeten worden.

 

 

Wie weet het antwoord?

 

Dank bij voorbaat.

VU+DUO2; OpenPLi 4.0; DVB-S en DVB C/T tuner

Visiosat Big Bisat; Diseq 1.1 (SAB);

Astra 1, 2, 3, HotBird, Sirius, Thor, Atlantic Bird 3, Eurobird 9a.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Oplossing

Bekijk dit topic eens, zijn het misschien de ronde plaatjes met inkeping die op de foto staan op deze pagina?

 

http://www.sat4all.com/forums/topic/324951-big-bisat-montage-handleiding/page-2

Sat87, 87 niet mijn geboortejaar, maar begonnen met satelliet ontvangst. TBS5929 / TM5402 HD M3 /ClarkeTech5100C, 3x80cm 1x150cm 2x180cm 1x280cm schotels. KU, Ka-d, S en C-band, 76oost tot 61west

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier een beschrijving. Zie het vetgedrukte:

 

De schotelantenne heeft veel kleine onderdelen. Een goede gebruiksaanwijzing is dus wel nodig. Bij deze schotelantenne zit een gebruiksaanwijzing in het Frans en in het Engels. Gelukkig worden er veel afbeeldingen gebruikt om duidelijk te maken waar welk onderdeel voor is. Alle onderdelen zijn van een goede kwaliteit. Voor bevestiging aan de mast of muurbeugel zijn vleugelmoeren bijgevoegd. Het is heel belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen, het verkeerd in elkaar zetten van de schotel is niet denkbeeldig. Als de schotel goed gemonteerd is kan ook de elevatie gemakkelijk afgelezen worden. Op de bevestigingsbeugel (de Mount) staan graden verdelingen voor diverse visiosat schotels. De Mount is dus min of meer universeel en wordt voor veel verschillende schotelantennes van visiosat gebruikt. De beugel wordt overigens niet met bouten door de schotel gemonteerd, maar met flinke schroeven achterop de schotel. Op deze manier zijn er geen schroefkoppen op de voorkant van de schotel die de reflectie kunnen beïnvloeden. Door gebruik te maken van een kunststof schotel van een erg degelijke kwaliteit is de keus voor zwaar bevestigingsmateriaal heel verstandig.


Met multiholder 3 uitbreidingsset maakt u van een Visiosat antenne een 3 satelieten opstelling. Nu heeft u Astra1, Astra2, en Hotbird beschikbaar op de compacte Visiosat Bisatellite antenne.
 

Met de gebruiksaanwijzing erbij, is het monteren van de Bi-Satellite geen moeilijke klus. De LNB arm schuift eenvoudig in een uitsparing aan de onderkant van de schotelantenne en wordt met twee boutjes vastgezet. Het is alleen goed opletten bij het plaatsen van de diverse bouten en ringen. Juist deze vulringen hebben een speciale functie. De ringen hebben een inkeping. Als de bouten en ringen goed geplaatst zijn, wijst deze inkeping naar de gradenverdeling voor de Bi-Satellite. Als de Mount in elkaar gezet is, moet deze nog niet aan de schotel bevestigd worden. Als het zover is dat de schotelantenne opgehangen wordt, kan als eerste de Mount aan de mast of muurbeugel bevestigd worden. In de Mount zitten namelijk twee sleuven waarmee de schotel in een handeling aan de Mount gehangen kan worden. Pas als de schotel hangt worden de andere schroeven in de schotel gedraaid. Een zeer doordachte manier van monteren. De Bi-Satellite is een schotelantenne die ook door de wat meer ervaren doe-het-zelver geplaatst kan worden. De fabrikant heeft bewust gekozen voor een vaste afstand van de twee LNBF’s. Voor het afstellen van de schotelantenne is het vinden van de Astra satelliet voldoende. Als het signaal van de Astra optimaal is, is er ook al ontvangst van de HotBird. De hoogte instelling van de tweede LNBF is het enige wat nog gedaan moet worden voor een maximale ontvangst van de GotBird.


Met g-g3d uitbreidingsset maakt u van een Visiosat Bisatellite G2 voor 2 satellieten een 4 satelieten opstelling. Nu heeft u Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird beschikbaar op de compacte Visiosat Bisatellite. Deze set kan alleen gebruikt worden in combinatie met Alps LNB's.

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien even foto van het onderdeel ,dat geeft wat meer duidelijkheid

Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

 

En met de vriendelijke groeten Hendrik

 

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjulliewel voor alle gewaardeerde reacties. Ik kan weer verder op deze regenachtige 2e Pinsterdag.

VU+DUO2; OpenPLi 4.0; DVB-S en DVB C/T tuner

Visiosat Big Bisat; Diseq 1.1 (SAB);

Astra 1, 2, 3, HotBird, Sirius, Thor, Atlantic Bird 3, Eurobird 9a.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...