Ga naar inhoud


Bedenktijd / rechten / annulering bij 2e hands auto kopen op afstand


Jürgen

Aanbevolen berichten

Een nieuwe auto hoort dealer onderhouden te worden (ook beter ivm garantie ed)

Dat vind ik erg sterk... dat is uiteraard helemaal niet nodig. de wetgeving zegtr zelfs dat je gewoon je 2-jarige fabrieksgarantie houdt ook als je bij een andere werkplaats je auto volgens de opgelegde regels van de fabrikant laat onderhouden...

Overigens is die 2 jaar, slechts 24 maanden... dus daarna maakt het helemaal niets uit.

Ik heb de eerste beurt (na 1 jaar) ook bij de merkdealer laten uitvoeren, en heb het overdreven astronomische bedrag ervoor betaald... maar dat was het dan ook... de volgende keer (dat wordt september) laat ik de auto zelfs niet meer in Nederland onderhouden, maar ga naar Duitsland. Niet naar een merkdealer... dat heeft geen zin... en kost gewoon te veel. Als die garage doet wat ze zeggen, nl de auto volgens de specificaties van de fabrikant onderhouden, dan is er toch helemaal nuets mis mee?

 

Even terug naar die auto waar het topic mee begon... ik zou hem annuleren. ik vetrouw sowieso geen garages, en een gebruikte auto zou ik ook nooit overwegen. Je weet niet welke ellende je koopt... en ik heb al erg vaak zitten rekenen, en een gebruikte auto is niet goedkoper dan dan je een nieuwe koopt. Ik reken met 10 jaar rijden... bovendien, en dat is iets wat ik zelf niet meeneem, omdat dit niet echt te calculeren is, zijn de onderhoudskosten bij een gebruikte gelijk al hoger, omdat de eerste jaren van een auto altijd de goedkoopste zijn wat onderhoud betreft. je wint dus niets door een gebruikte te kopen!

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites


De laatste 30 jaar heb ik ook uitsluitend nieuwe auto's gekocht en is dit voor mij ook de 1e keer dat ik een occasion wil kopen.

Natuurlijk bestel en rijd ik liever in een nieuwe auto maar er zijn omstandigheden waarbij het niet meer zo verstandig is om een nieuwe auto te kopen.

Ik moet een vrij zware auto met een hoog vermogen rijden omdat die een caravan van 1.700 kg moet trekken en die zijn nieuw nogal aan de prijs.

Omdat ik nu 69 ben en niet weet hoeveel jaren ik nog met de caravan op pad ga wil ik geen nieuwe auto meer kopen.

Stel dat ik over 3 jaar de caravan weg doe dan doe ik ook de auto weg en koop ik een kleinere zuinige auto en dan is de afschrijving van een nieuwe dergelijke auto enorm maar dat is evident.

Zoals je beweert hoeven de onderhoudskosten van een jonge gebruikte auto niet gelijk duurder te zijn omdat zoals in mijn geval nog 6 maanden (van de 36) fabrieksgarantie en 24 maanden verlengde garantie op rust, dus grote kosten zullen in de komende 30 maanden niet aan de orde zijn.

 

Maar goed, dit heeft allemaal niet zoveel met het onderwerp te maken.

 

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uiteindelijk schijnt er toch nog alles goed te komen.

Vanmorgen heb ik een kopie van het door de dealer opgevraagd NAP overzicht gekregen waarin wel een acceptabele kilometeroverzicht is vermeld.

Wel een beetje vreemd dat ik gisteren bij het opvragen een onlogische kilometerstand van het NAP kreeg.

Op zich twijfel ik niet aan de juistheid hiervan want het is een van de grotere Autodealers in Friesland.

 

Ook het de 20.000 km onderhoudsbeurt is op de betreffende auto uitgevoerd, dit blijkt uit een kopiefactuur die door de uitvoerende Nissan dealer is verstrekt.

De factuur- /onderhoudsdatum is gelijk aan één van de vermelde NAP kilometerstanden.

Men had alleen vergeten toen het boekje in te vullen maar dat gebeurt wel vaker en is mij ook al eens overkomen, alleen liet ik het later alsnog registreren.

 

Een nieuwe auto kopen is wel gemakkelijker en levert in de regel dergelijke onzekerheden niet op.

 

 

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Anders bij twijfel een aankoop keuring laten verrichten?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp je situatie Jürgen... in dat geval moet je goed nadenken... maar in alle andere omstandigheden denk ik dat nieuw net zo duur is... én jij bent de eerste eigenaar

 

Maar, ik ben blij dat alles dan toch nog boven water gekomen is... en alles goed lijkt. Waarom iemand zo een auto al zo snel wegdoet blijft natuurloijk de vraag, want net zoals jij schrijft, verlies je veel als je een nieuwe, zo dure auto zo snel weer verkoopt...

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom iemand een dergelijke auto met 47.500 km weg doet vraag ik me maar tegenwoordig niet meer af.

Het is in elk geval een BTW auto, dus via een bedrijf gereden en daar kunnen eindeloos veel redenen zijn om de auto met een dergelijke kilometerstand alweer in te ruilen.

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat vind ik erg sterk... dat is uiteraard helemaal niet nodig. de wetgeving zegtr zelfs dat je gewoon je 2-jarige fabrieksgarantie houdt ook als je bij een andere werkplaats je auto volgens de opgelegde regels van de fabrikant laat onderhouden...

Overigens is die 2 jaar, slechts 24 maanden... dus daarna maakt het helemaal niets uit.

 

Er zijn helaas veel slechte "werkplaatsen". De facturen zijn in de regel wel in orde maar zelfde onderhoud als een dealer werkplaats daar mag je enkel op hopen. Wij hebben beroerde ervaring met auto's die onderhouden worden bij de vaste bedrijfsgarage.

Iedereen liep zowat te mopperen. Tegenwoordig gaan ze de eerste 2 jaar naar de dealergarage en het gemopper is over.

aangepast door theparasol
Link naar reactie
Delen op andere sites

..en bij de laatste opmerking sluit ik me volledig bij aan, het kost meestal wat meer maar ik denk ook dat daar de meeste specifieke kennis van het betreffende merk aanwezig is.

Ik heb in de afgelopen 30 jaar dat ik als particulier auto's bij de officiële dealer heb laten onderhouden nooit enig probleem ondervonden maar wel af en toe een traantje moeten wegpinken als ik de rekening moest betalen :cry:

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb anders heel erg slechte ervaringen met de merkdealer-garage van mijn vorige auto. Een VW was dat, en die komt er nooit meer in hier. Het is wat beter gegaan toen ik naar een universele garage opverstapte... merkdealers zijn heel erg duur... maar in NL zijn garages vrijwel altijd ontzettend duur...  ik ga het dit keer dus maar eens over de duitse grens bekijken.... universeel.

 

Werkzaamheden worden zo goed uitgevoerd als de monteur het doet... en of die nu bij een 3x zo dure merkgarage werkt of elders... maakt niet uit volgens mij.

 

De auto vóór de VW, een Nissan q-bic, heb ik altijd bij de Nissan dealer laten onderhouden... erg duur... goed? tja, ik weet het niet... slecht ook niet waarschijnlijk, alleen erg duur. Na 8 jaar en 260 000 km heb ik hem ingeruild en heb een VW Caddy gekocht, die ik aanvankelijk, 6 jaar lang bij VW heb laten onderhouden... ontzettend duur, en relatief veel problemen gehad... omdat de grijs kenteken regeling dan stopte als je geen bedrijf had heb ik de laatste jaren heel erg veel wegenbelasting voor die dieselauto neergeteld... ik heb hem uiteindelijk 12 jaar gehad, en 250 000 km... ik reed toen al minder, en ik heb heel erg veel rotzooi met die auto gehad... wat een roestbak... niet echt de carrosserie, maar onder de motorkap, de remmen alles! Nooit meer VW.

 

Nu dus een Škoda, gewoon een Fabia combi, omdat er toch niet echt voordeel uit een bestelwagen gehaald kon worden... en de eerste keer is hij bij de dealer geweest, waar ze me gelijk ook al proberen op te lichten hebben door meer olie te verkopen dan er überhaupt in het oliekarter incl oliefilter kan!!! En omdat olie blijkbaar duurder is dan vloeibaar goud, was dit erg duur... Ik heb het daar niet bij laten zitten... eerst werd er wel nog gezegd dat in iedere fabia een andere hoeveelheid olie gaat... hahaha... wat een grap! Ik vroeg dan of die carters echt helemaal met de hand gemaakt werden waardoor het ene carter groter was dan het andere... en dat was niet zo... nou, dan kan er volgens mij in iedere exact dezelfde auto, ook exact dezelfde hoeveelheid olie, en wel het aantal liters wat in het instructieboekje staat, en niet 2.5 liter meer, want dan loopt de boel over.

Ik heb na een half uurtje mijn te veel betaalde geld terug gekregen....  maar wat denk je dat er gebeurd is met mijn vetrouwen die dealer?? juist ja, mij zien ze er nooit meer!

Ik ga dus in september hoogstwaarschijnlijk naar een duitslandwijd netwerk van universele garages... heb op WDR in het voorjaar nog een consumentenprogramma gezien over dit onderwerp, en die kwamen er best goed uit... veel beter dan bij een vorige test een aantal jaar geleden.

Ze beweren exact te doen wat het merk voorschrijft... en je houdt ook je garantie etc, maar die is toch afgelopen... dus ik waag het erop... en wees eerlijk, als je kijkt wat er precies moet gebeuren, is dat helemaal niet echt zo specifiek mvoor een bepaald merk... je hebt gewoon een goede monteur nodig, en die 'kan' je overal vinden, maar niet noodzakelijk bij de merkdealer.

we zien wel...

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...