Ga naar inhoud


Hispasat op Humax


Gast

Aanbevolen berichten

Beste medesatters,

 

Ik weet dat dit al vele keren aan de orde is geweest maar ik krijg met geen mogelijkheid de hispasat uigericht. Ik heb de laatste settinglijst erin zitten met de hispasat kanalen. Ik schakel de ontvanger aan , met de satfinder ertussen, zet hem op een hispasat kanaal en draai de schotel op het oog naar ong. 30 graden west. Dan draai ik de schotel heel langzaam heen en weer en omhoog en naar beneden tot ik een voldoende signaaluitslag krijg. Maar helaas niets dus. Er staat ook niets in de weg wat het signaal belemmerd.

 

Wie heeft er wat tips?

 

Humax 5400

Hic-10500ph TOH20NL

Triax 110cm

 

Groeten Freddy

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je kunt het beste de schotel afregelen met een analoge ontvanger op frequentie 12711 H. Ook moet je de lnb iets verdraaien (welke kant op en hoeveel graden weet ik zo niet maar dat weet vast iemand anders wel) wanneer je de schotel vast op een paal zet.

 

(Je kunt natuurlijk ook op astra beginnen en zo per satelliet richting het westen gaan <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> )

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Pet123

Verdraaien van de LNB is met de klok mee en hoeft niet altijd.

Er zijn LNB´s waar de V correctie is ingebouwd.

Je ziet trouwens heel snel of je de verkeerde kant opdraait zakt je signaal sterk naar beneden.

Avensis

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee toch,

 

Svp zoeken digitaal op de 12380L (H of V maakt niet uit) naar Antenna 3 FTA

Triax dippen, hispasat staat lager. Triax staat dan rechtop zo´n beetje.

Het is een beetje kritisch. Die LNB hoeft niet scheef gedraaid te worden.

Analoog is er nu niks meer op deze hispabirds, de laatste vertrok gisteren.

 

Antenna 3 geeft best sterk signaal, maar die schotel moet op die positie vrijwel verticaal staan.

 

Rudolf

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De tip van Rudolf de beer heeft mij in ieder geval geholpen, ik had hetzelfde probleem, ik had een paar keer langs hispasat "gefietst", maar nikkes nakkes nada. Nu m.b.v. antenne heb ik hem wel gevonden: perfect <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

groeten

clim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als aanvullende vraag:

Heeft er iemand een lijst met de sterkste fta zenders, van elke sateliet, zodat het zoeken wat makkelijker wordt. Ik dacht namelijk dat mijn boog niet goed stond, maar blijkbaar klopt die toch heel aardig.

alvast bedankt.

clim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Freddy, ik heb zelf heel veel plezier van het volgende programmatje:

 

http://www.smw.se/smwlink/smwlink.htm

 

Als je hier je coördinaten invoert, en de stand van de sAtelliet, dan geeft het programmatje exact de stand van de schotel aan (hoek en elevatie). Met een kompas (let wel op het verschil tussen het magnetische en het werkelijke noorden, je moet voor de Hispasat op het kompas 3 graden minder aflezen dan het programma aangeeft) en een geodriehoek of gradenboog zet je de schotel in de juiste positie. Bij mij werkt het altijd perfect, nog maar een beetje bewegen en je hebt de satelliet te pakken.

 

Het programma geeft ook aan hoeveel je de lnb moet verdraaien in de houder, op de lnb zit een gradenverdeling. Ik ga er tenminste vanuit dat je een vaste schotel hebt. Als je een Disecq of andere draaibare motor hebt, dan zorgt deze voor de boog van de beweging en ook voor het kantelen van de lnb, dus dan gaat dit hele verhaal niet op. Wat dan het makkelijkste is om vanaf de meest westelijke satelliet steeds een westelijkere satelliet op te zoeken en de schotel dan steeds iets bij te richten tot je de hispasat hebt.

 

Oh ja, je hebt een 110 cm triax. Dat is een offsetschotel. Dan moet je bij de elevatie rekening houden met de offset van de schotel. Ik dacht dat voor triax 26 graden is. De coördinaten van je woonplaats (voor Amsterdam resp. 52 en 5 graden)moet je weten of opzoeken.

 

Succes.

 

Harry N.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Harry37, bedankt voor de informatie.

Ik heb het bijna klaar, ik ben vanaf de hotbird begonnen en richting het westen gegaan. Satelliet voor sateliet. Ik ben gestopt bij 15graden west, bij telstar12. Hier had ik een ontvangst van 68% en een kwaliteit van 99%.

Ik heb daarna de hispasat geprobeerd maar zonder resultaat, waarschijnlijk omdat er in de verte bij mij een boom staat die precies in het ontvangst gedeelte van de schotel zit. Hoe verder ik richting het westen draaide hoeveel te meer ik de schotel moest laten zakken, en de schotel staat nu bijna recht en precies in het verlengde van die ***boom.

 

Er rest mij volgens mij niet anders dan de schotel te verplaatsen wat moeilijk zal worden want richting de hispasat staan allemaal bomen.

Of verhuizen maar er gaat niets boven Groningen!

 

Bedankt, Groet'n uut Grunn'n

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...