Ga naar inhoud


Geluid van HD zenders zachter?


rolandroland

Aanbevolen berichten


Ik heb eens gekeken op de website van RTV Noord maar dit is dus gelul van de bovenste plank:

 

- Het volume van RTVNoord kan harder zijn dan een aantal landelijke HD zenders. Dit komt omdat TV Noord niet HD uitzendt en het audiosignaal anders wordt weergegeven. RTVNoord mag niet harder zijn dan bv. RTVDrenthe. Is dit wel het geval neem dan contact op met RTV Noord..
- Wanneer digitale televisie wordt gekeken via een settopbox, en het volume van de settopbox staat heel laag, dan zullen kleine verschillen in geluidssterkte tussen de zenders extra versterkt worden wanneer de televisie op het juiste volume wordt gebracht. Het verschil wordt als het ware opgerekt/uitvergroot. En TV Noord is een zender die luid is (maar niet te luid). Of anders verwoord; de relatieve invloed van verschil in geluidssterkte tussen zenders is groter als de voorversterking (de settopbox) zacht staat.
- Controleer of de settopbox heel zacht staat qua volume. Het probleem moet verminderen (of oplossen) als de volume van de settopbox hard wordt gezet, en de televisie kan dan zachter staan. De luidheid blijft uiteindelijk hetzelfde. Maar vergeet niet om eerst de televisie zacht te zetten voordat je dit gaat controleren.

 

Echt, het maakt niets uit of de settopbox hard of zacht staat. Als de settopbox "zacht" staat, zijn alle zenders naar verhouding zachter. Het maakt geen zak uit of de TV hard of zacht staat. De verhouding van volume blijft hetzelfde.

Wel is het beter om de settopbox zeg maar op zo´n 90% volume te zetten en te laten staan en dan met de TV het volume te regelen. dan heb je de beste signaal/ruis verhouding.
 

Verder zou er helemaal geen volume verschil tussen HD en SD mogen en moeten zijn. Er zijn duidelijke afspraken over het uitzend-level, vooral wat betreft de loudness en dat zou RTV Noord zelf heel goed moeten weten. Loudness en volume zijn 2 verschillende dingen.

aangepast door Drs. IJzerbout

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit heeft waarschijnlijk gewoon met de AC3 downmix te maken die staat ingesteld. 

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...