Ga naar inhoud


Teletenne stopt


Baudie

Aanbevolen berichten


Het ziet er naar uit dat belgie het enigste land in europa zal zijn die enkel de openbare omroepen zal uitzenden via dvb-t :( .Mijn broer was gebruiker van het dvb-t2 netwerk van telenet,en betreurt deze beslissing. :(

Deze vorm voor het ontvangen van tv signalen is nochtans gemakkelijk,hopelijk start ooit iemand opnieuw in belgie met dvb-t(2)

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Maar dan wordt het wel een abonnementen betaal provider!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belgie heeft ook een hoge bekabelingsdichtheid. Hierdoor is de basis te smal denk ik. KPN had nog een goed motief omdat ze tegen de kabel gingen concurreren. Het is inderdaad treurig dat er een mogelijkheid tot ontvangen uitvalt. Ik ben bang dat de politiek dat in Nederland ook niet gaat voorkomen in 2017. Vrije markt dus tja.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is denk ik wel voor een groot deel terug te voeren op de analoge tijd. Zowel Frankrijk, Engeland en Duitsland (in homeopatische dosis volgens Duitse forummer) hadden commerciele TV stations in de ether. Deze zijn gewoon meegegaan in de digtale tijd en dragen zelf de kosten van het uitzenden (Duitse RTL met tegenzin). En ja, gratis helpt wel. KPN heeft met de prijsverlaging jaren geleden naar 7 euro ook een boel nieuwe klanten aangetrokken. Wat moest Teletenne kosten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

1x Dreambox 900UHD Openatv 7.4 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple 1x Xsarius Galaxy 4K  1x gigablue trio

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In België is het een vreemde situatie, geen enkele commerciële TV zender krijgt er een uitzend vergunning, alles moet via de kabel, de enige uitzondering hierop is TV Vlaanderen.

Toen VTM begon kregen ze zelfs een reclame monopolie van 18 jaar, bedoeld om buitenlandse concurrenten te weren.

Daarnaast is er die dubieuze rol die Norkring speelt en het DVB_T zenderpark al jaren in beheer heeft, maar er zo goed als niks mee aanvangt, wat daar precies achter zit, daar hebben we het raden naar.

Norkring werd jaren geleden verplicht om op te starten, de enige provider die zich toen aan melde was Telenet, waarschijnlijk om te verhinderen dat anderen op de kar sprongen, ook hier weer jaren getreuzel voor die operationeel werden.

Terwijl elke nieuwe TV een DVB_T tuner aan boord heeft en voorzien is voor een CI module, was men bij Teletenne toch weer verplicht hun hardware te gebruiken.

Daarnaast nog eens 11,50 euro abonnementsgeld per maand gaan rekenen voor 10 zenders, waarbij de zenders van de Vlaamse Medialaan  (vtm, 2BE, JIM, Vitaya, Q-music TV en Kanaal Z) dan nog ontbraken.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...