Ga naar inhoud


veel gegevensinformatie wordt gevraagd via het i'net,is dit niet gevaarlijk?


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

Hi,

dagelijks,wordt er van ons gegevens verzonden via het net.een paar voorbeelden.

Ik was vandaag voor een routine controle bij de huisarts,waar hij op de pc een medisch dossier bijhoudt.Tijdens je bezoek,checkt deze software via het net,naar een centrale database,of je nog in orde bent met je ziekenfonds,en of je al of niet het voorkeurstarief hebt.

Aan de hand daarvan,berekend de dokter wat je bij hen moet betalen.

Hij drukt dan een medisch voorschrift af,waar de medicatie opstaat,die je kan afhalen bij de apotheker.

Bij het inscannen,van dit voorschrift,controleert de software van de apotheker,via het internet,hoe je staat is bij je ziekenfonds,en naargelang je al of niet het voorkeurstarief hebt,wordt de prijs bepaald,wat je moet betalen.

Bij bvb bloed controle's,worden de gegevens,de uitslag van het bloed,via het internet doorgegeven aan de huisarts.

Ook de communicatie tussen specialisten en huisartsen gebeurt via datzelfde net.

Binnenkort,zullen de geschreven voorschriften vervangen worden door digitale,waar je enkel bij de dokter een barcode zal meekrijgen,die je moet afgeven aan de apotheker,en die zal aan de hand daarvan zien wat de arts voorschrijft.

Dat er controle gebeurt,heb ik niks op tegen,want de eerlijke mensen zijn altijd het slachtoffer van de (kleine) fraudeurs.

Maar ik vraag mij wel soms af,hoe veilig alles is?Nu niet dat het een staatsgeheim is,welke medicatie ik neem e.d.,Maar wat mochten er vroeg of later eens hackers het nodig vinden het systeem te kraken,of te besmetten met een of andere virus of varianten.Het zal wel allemaal goed beveiligd zijn,maar ja,wat door een mens gemaakt is,kan een ander mens kraken.

Ik lig er absoluut niet van wakker,want hoeveel gegevens worden er van een mens niet per dag elektronisch verhandeld via het net.Maar nu ik er eens van praatte tegen de arts en de apotheker,stond ik er toch even bij stil,en had zin deze vraag eens hier te stellen.

Dit is wel de Belgische gang van zaken,hoe het in Nederland gaat,dat weet ik niet.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


In Nederland hebben we de discussie over het centrale patiënte dossier gehad. Ook hier de angst over het centraal plaatsen en de privacy.

Zelf zie ik ook veel voordelen in zo'n centraal, als je een ongeval krijgt kan de behandelende arts gelijk je medisch dossier bekijken.

In Nederland gaan nu alle onderzoeken die een arts aanvraagd naar de betreffende arts en verdwijnt in zijn dossier, een simpele second opinion betekent vaak een compleet nieuw onderzoek. In mijn oude woonplaats hadden we het Huisartsen laboratorium waar de huisartsen je naar toe stuurde en het ziekenhuis laboratorium waar de specialisten gebruik van maakte. Wij gingen altijd met het formulier van het huisartsen lab naar het ziekenhuis lab. Voordeel alle specialisten hebben toegang tot die gegevens en kunnen deze bij een verwijzing direct inkijken dit heeft bij ons al meerdere malen een extra onderzoek bespaart.

Woon nu in Brazilië en hier ontvang en bewaar je zelf alle onderzoek en heb je bij een bezoekje aan een andere arts alles bij de hand

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...