de mon Geplaatst: 21 april 2014 Geplaatst: 21 april 2014 De Nederlanders spreken zoals de Walen bij ons. Een fricandel is in Antwerpen een gehaktbal.Een curryworst blijft een curryworst. Bij de Walen en de Nederlanders (en de rest van de wereld) is een fricandel een 'curryworst'. Hoe noemen jullie dan een gehaktbal? (Bij ons noemt dat een boulette.) 1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900
gerrit B Geplaatst: 21 april 2014 Geplaatst: 21 april 2014 Laat de Duitsers niet horen dat jullie hun curryworst vergelijken met onze frikandel. Als ze dat horen dan denk ik dat de slagbomen bij de grens meteen op slot gaan. suc6 Gerrit 1 zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
Tonskidutch Geplaatst: 22 april 2014 Geplaatst: 22 april 2014 Bij Opa wikipedia invoer zoekwoord frikandel (in meerdere talen beschikbaar) dus ook meer dan één uitleg gevonden. En zo is dat nu eenmaal van een origineel recept naar het industrie product. Gehakt bol, gehaktballetjes, afgeplatte gehakt bal, gehakt staaf, gehakt vlees rol, frikandel van separatorvlees / schraapvlees voorgekookt en diepgevroren. Die Namen Frikandel und Frikadelle haben den gleichen Ursprung: Sie sind aus dem italienischen fritatella für „Gebratenes“ entlehnt, bezeichnen aber nicht das Gleiche... Braden is wat anders dan frituren, dat voorop gesteld. Maar de frikandel, het is toch echt het allerlaatste van de bruikbare resten dierlijke eiwitten met toevoegingen die HEEL snel in de frituurpan gemaakt kunnen worden. (voor de professionele frituur ontwikkelt voor die wachtende klant) De gehaktbal langzaam gebraden en in verschillende vormen maakte men thuis. Een worst, als vleesfarce in natuurdarm of kunstdarm, gekookt, gerookt, gedroogd is wat heel anders. De Kroket is van origine bakkers waar gepaneerd en van ingedikte vleesragout, ook weer wat compleet anders. Goed gehakt vlees met + - 30% vet aandeel al dan niet van 65% rund, varken, schaap, lam of kip/kalkoen en 5% kruiden en broodkruim en of paneer is langzaam gebraden in echte boter 100 maal lekkerder dan wat er elke KOOKSHOW getoverd wordt. En zeker ook een veelvoud voedzamer dan die industrie frikandel die van resten en smaakverdervers veel te heet wordt gefrituurd. soilent green is er niks bij. ciao Eleanor Blancmange
Moderator ceesv Geplaatst: 22 april 2014 Moderator Geplaatst: 22 april 2014 Je laatste opmerking zal velen niets zeggen, maar die film heeft heel veel jaren geleden diepe indruk bij mij achter gelaten. De Duitse autobahn Frikandelle is een soort gehakt brood schijf, en heeft als voordeel dat na het nuttigen je nog de hele dag hem herproeft. Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
mauspartyhouse Geplaatst: 22 april 2014 Geplaatst: 22 april 2014 Laat de Duitsers niet horen dat jullie hun curryworst vergelijken met onze frikandel. Als ze dat horen dan denk ik dat de slagbomen bij de grens meteen op slot gaan. suc6 Gerrit Ik dat een dreigement of een belofte ;-) ET8000
Tonskidutch Geplaatst: 23 april 2014 Geplaatst: 23 april 2014 Je laatste opmerking zal velen niets zeggen, maar die film heeft heel veel jaren geleden diepe indruk bij mij achter gelaten. sorry het is overigens soylent green correct geschreven... en ja het lijkt er al aardig op, onze wereld bevolking en de noodzaak tot recycleren. Eleanor Blancmange
klaas Geplaatst: 24 april 2014 Geplaatst: 24 april 2014 Hoe noemen jullie dan een gehaktbal? (Bij ons noemt dat een boulette.) Ik weet niet anders dan dat een gehaktbal gehaktbal heet. Ik kan geen enkele andere naam ervoor. Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo
wanderer Geplaatst: 24 april 2014 Geplaatst: 24 april 2014 beschuitstuiter (bargoens) Samsung 40D6510WS
theparasol Geplaatst: 24 april 2014 Geplaatst: 24 april 2014 Als het van die goedkope gehaktballen zijn waar ze in de regel berehappen van maken noem ik ze meelballen
de mon Geplaatst: 24 april 2014 Geplaatst: 24 april 2014 Ik ga in mijn frituur niet de de puntjes op de i zetten.Bij de Walen heb ik wel moeite moeten doen om een curryworst special(frikandel) te kunnen krijgen. Die maken daar enkel een boulette(gehaktbal) special klaar.Dwz met ui,mayo en ketchup.Als't niet gaat wijs je maar met de vinger wat je wil . 1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900
Sjattuh Geplaatst: 25 april 2014 Geplaatst: 25 april 2014 De Nederlanders spreken zoals de Walen bij ons. Een fricandel is in Antwerpen een gehaktbal.Een curryworst blijft een curryworst. Bij de Walen en de Nederlanders (en de rest van de wereld) is een fricandel een 'curryworst'. Hoe noemen jullie dan een gehaktbal? (Bij ons noemt dat een boulette.) In Noorwegen noemen ze een (platte) gehaktbal 'Karbonade' (dit is anders dan een hamburger) en de normale ronde 'Kjottkaker', Het woord frikandel kennen zij niet. Een karbonaadje noemen zij 'Kotlett'. Weet je wat erger is dan een worm in je appel? Een halve worm in je appel...
mauspartyhouse Geplaatst: 25 april 2014 Geplaatst: 25 april 2014 In Noorwegen noemen ze een (platte) gehaktbal 'Karbonade' (dit is anders dan een hamburger) en de normale ronde 'Kjottkaker', Het woord frikandel kennen zij niet. Een karbonaadje noemen zij 'Kotlett'. en een (lams) kotelet ? ET8000
Gene 1225 Geplaatst: 25 april 2014 Geplaatst: 25 april 2014 Oef, 59 reacties op een vraag naar de baktemperatuur van één worst, dat gaat wat geven als het om een volledige barbecue gaat... Laat het je niet tegenhouden: vandaag bereiken we de 25 graden ( in de schaduw ) dus prima bbq-avondje. Groeten , Gene. Kabel: Orange. Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen