Ga naar inhoud


Schotel tv voor 55 appartementen


Dirk1980

Aanbevolen berichten

Hallo, een maat van me overweegt voor het appartementgebouw (als actieve vve-er) schotel tv te nemen. Hij is Zweeds en het is geen gedoe met regels zoals in Nederland.

Nou heb ik al zitten zoeken op dit forum maar het is me nog niet echt duidelijk wat er precies mogelijk is dan wel hoe?

Ik begrijp dat er met bepaalde apparatuur signaal omgezet kan worden naar normaal coax signaal, echter vraag ik mij af of het mogelijk is dat iedere woning zelf nog een abonnementskaart kan nemen en dus zelf nog de FTA kanalen kan uitbreiden? Ik snap het principe van satelliet tv dat kabel 1 op 1 moet zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor zoveel deelnemers is het beter er een vakkundig bedrijf bij te halen die hierin gespecialiseerd zijn.

Ga maar uit van het dubbele aantal deelnemers (dus 2 aansluitingen per appartement) in geval er ook opgenomen moet worden terwijl er naar een andere zender gekeken wordt.

 

Dit is iets voor specialisten en niet voor een doe-het zelver.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu ja vragen over wat mogelijk is om schoteltv te kunnen ontvangen en wat er NODIG is voor 55 appartementen te kunnen voeden kan natuurlijk.

 

Ik heb dat ook eens voorgesteld aan de VVE maar ben niet meer zo actief op dat vlak want van de 60 bewoners hadden er maar 4 echt interesse

en de vakman die erbij kwam rekende over zijn duim al snel 25.000 euro zonder kabels (dat moest per verbruikte lopende meter)

zo'n vette 416 euro kaal dus

 

heb hem er dus zelf opgezet (op dak) voor mijzelf

160 euro (zonder receiver, had ik al)

 

maar zoń avondje of 10 aan de koffietafel f-connectors schroeven voor 55 appartementen dat is niks hoor

:grin:  geintje

alleen al een goed compressie-tang kost ook al 300 euro

 

in bestaande gebouwen is de problematiek altijd: waar kunnen de kabels lopen indien die oude niet meer voldoen

hij is het beste geholpen met een lijstje (programma van eisen) maken

hoeveel per appartement

hoeveel satposities

en zo verder

en dat eens aan een vakman voor te leggen

misschien komt ie ook snel tot de conclusie er zelf een te plaatsen

 

ciao ciao

 

aha gezien je reactie dus positief

aangepast door Tonskidutch

Garden Party

Mezzoforte

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goede compressietang 300 euro? Van goud dan waarschijnlijk ;-) Zo duur zijn die nu echt niet. Wij hebben laatst alle een nieuwe gekregen op het werk en deze is voor dagelijks gebruik.

Connectors zijn niet echt goedkoop natuurlijk.

Nu inderdaad zulke uitgebreide installaties zelf gaan plaatsen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De schotel met quattro-LNB's plaatsen is het probleem niet.

De multiswitches zijn volgens mij ook koppelbaar te koop dacht ik

De bekabeling voor 55 appartementen met, zoals al voorgesteld ev. dubbele aansluitingen, eventueel nog een extra aansluiting bijv. in een slaapkamer, is een flinke klus.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Wat je dan aanbied aan de gebruikers is een satelliet antenne signaal, de abonnee dient dan zelf een ontvanger en abonnement aan te schaffen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja Cees dit is de bedoeling, het zal een hel van een job zijn, maar begrijp ik goed dat het kan met 1 schotel met daaraan lnbs met vier aansluitingen? Hoe gaat het dan verder in zijn werk om tot 55 of 110 satelliet tv aansluitingen te komen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast marekki

schotel met quattro-LNB's plaatsen mogen 8 stuks zijn je hebt nu Multi switchen geschikt voor 8 satellieten

je kunt diverse multi switchen doorkoppelen.

en daar kan je de kabel tv ook nog bij aansluiten.

alleen je bent wel even zoet met kabels leggen.

de bewoners kunnen allemaal hun eigen ontvanger gebruiken.

maar het zal niet erg goedkoop zijn de Multi switchen zijn aardig aan de prijs.

maar de loonkosten voor het kabel legen zal wel de hoogste uitgaven zijn.

dus probeer dit met een paar bewoners samen te doen dan vallen de kosten nog wel te overzien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar je komt natuurlijk wel in het duurdere segment want als het om een zo uitgebreid complex gaat (55 appartementen), zul je ook de signaalniveaus constant moeten houden en dat kan alleen maar met apparatuur uit de professionele sector.
En ehe, de schotel plaatsen, dat is het minste werk evenals de apparatuur. Het werk zit hem in de kabels leggen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja Cees dit is de bedoeling, het zal een hel van een job zijn, maar begrijp ik goed dat het kan met 1 schotel met daaraan lnbs met vier aansluitingen? Hoe gaat het dan verder in zijn werk om tot 55 of 110 satelliet tv aansluitingen te komen?

Ik vermoed dat je vraagt hoe het komt dat je met een enkel quattro-lnb (geen quad-lnb dus)een "onbeperkt aaantal klanten kan bedienen?

 

Wel simpel komt het hier op neer:

 

Een quattro heeft 4 verschillende uitgangen: alle frequenties komende van de sat, zowel vert als horizontaal en verdeeld als volgt:

 

vert/low

vert/high

horiz/low

horiz/high

 

En deze vier uitgangen verbonden met een gso multiswith (= een matrix in feite) zorgen ervoor dat elke ontvanger volledig vrij elke freq kan kiezen.

 

Mocht dit niet jouw vraag zijn of mocht ik hier de bal misslaan hoor ik het wel zeker?

Groeten van dvbs,        

 

             UFS9101W met TitanNit + DM7020HDv1 met OpenATV 6.3 + DM920 UHD met Merlin OE2.5 + Gemini 4

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

voor 55 apartementen elke een sat aansluiten en kunnenm kiezen uit 4000 kanalen is niet mogelijk. Je moet besluiten welke kanel er aangeboden gaan worden door jouw. Voor elk kanaal dat je wilt aanbieden is een aparte ontvanger nodig.

Je hebt een kopstation nodig(oude benaming) nu heet het geloof ik gewoon CATV systeem. Er hoeft geen nieuwe bekabeling in de appartementen toe komen, dat is te kostbaar en zowat niet te doen zonder muren open te breken. Als het goed is zit er een goede coax kabel standaard ingeboud in het gebouw. De ruwe dvb-t signaal van Digitenne kan door de kabel zowel als gemoduleerde sat signalen afkomstig van de ontvangers kunnen er door worden weer gesplitst in het antenne stop contact. Je krijgt dan alleen een nieuwe aansluiting/antenne stop contact in elk appartement dus een tv, radio en sat aansluiting. 3 uitgangen dus ipv de gebruikelijke 2.

Het oude kopstation wat ik had was hier in Finland van het merk Teleste maar dat was nog analoog. Ik weet niet wat voor merken er nu zijn. Mijn systeem voor mijn hotel koste destijds iets tussen de 15.000 en 20.000 Gulden. Dus nu moet je toch wel rekenen op tussen de 10 en 15.000 euro voor een systeem dus met Digitenne signaal(DVB-T) en een stuk of 6 sat ontvangers(dus 6 sat kanalen).

In Stockholm zal het toch niet veel anders zijn dan hier in Finland, ik zit buiten de stad zelf dus geen kabel TV.

Ik heb 15 kamers, DVB-T signaal via de bestaande coax en 5 sat ontvangers op verschillende kanalen afgesteld, (1 Duits, 1 Russisch, 1 Nederlands(voor mijzelf), 1 Engels, 1 BVN) Maar kan de kanalen dus veranderen nagelang de gemiddelde wens van de klant. Ik heb het oude Teleste kopstation dus uitgeschakeld behalve de signaal versterkers en modulators en zelf dus aangepast en gebruik dus gewoon huis tuin en keuken ontvangers. (Scheelt een boel). Ben nu klaar kosten, 12 nieuwe TV's gemiddeld 120 euro per stuk (met DVB-T signaal ontvanger erin) 2 nieuwe sat ontvangers(had nog 3 oude sd ontvangers). nieuwe LNB. dat is alles en een beetje tijd en geknutsel en afstellen. want 10k-15k  heb ik niet liggen om het te laten doen.

  • Like 1

dm600pvr, dm7025+ maar komen te koop, ik ga over op HD vu+solo2 of gigablue quad+ . Het is Gigablue HD 800 UE plus geworden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor 55 apartementen elke een sat aansluiten en kunnenm kiezen uit 4000 kanalen is niet mogelijk. Je moet besluiten welke kanel er aangeboden gaan worden door jouw. Voor elk kanaal dat je wilt aanbieden is een aparte ontvanger nodig.

Je hebt een kopstation nodig(oude benaming) nu heet het geloof ik gewoon CATV systeem.

Als ieder Apartement over een TV die , geschikt is en voorzien van DVB-S2  tuner,dan kun je al die ouwe meuk kopstations ed in de afval bak doen ,4000kanlen zijn dan weldegelijk mogelijk !

CATV community acess tv ,oftewel cable tv is meer bedoeld  voor oudere TV's met analoge tuner.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijft akelig stil vanuit topicstarter, hopelijk ziet hij door de bomen het bos nog?
Heb bij SAB een opzet gezien voor 2 satellieten en max. 112 deelnemers inclusief versterking en één voor 4 satellieten en max. 96 deelnemers.
Ik zou wel overwegen voor 4 satellieten te gaan voor uitbreidingsmogelijkheden en/of extra (internationaal) FTA zenders (bijv. Hotbird 13E en/of Astra 19.2E) toe te voegen aangezien FTA qua Zweedse zenders nogal zwaar tegenvalt (één TV en twee radiozenders geloof ik). De FM/DAB/DVB-T antenne kan er ook nog op en ook een camera (bij de voordeur?):

 

post-40400-0-75909000-1400531643_thumb.jpg

Die DVB-T toevoegen zou ik wel overwegen, zo kunnen hebben de bewoners nog de keus of ze een satreceiver aanschaffen of alleen de TV aansluiten waar in de nieuwe flatscreens meestal al een DVB-T tuner zit.
In Zweden zijn maar liefst 7 DVB-T(2) muxen actief, deels vrij te ontvangen. (In zweden neemt men DVB-T wel serieus). Ook de VHF wordt gebruikt. Met één antennemast voor DVB-T+FM+DAB heeft iedereen ook direct daar een perfecte ontvangst van.

E.e.a. is natuurlijk afhankelijk van de exacte locatie maar die had je (nog) niet vermeldt.

Blijft alle coaxkabels aanleggen (sternetwerk!) inderdaad een Hell of a job maar ik neem aan dat hij zich dat ook van te voren wel kon realiseren.

Gebruik maken van een bestaand coaxnetwerk kan alleen als dat volledig vervangen mag worden, als dat stervormig aangelegd is, dus geen doorlussen van bijv. woonkamer naar slaapkamer en als de coaxkabels geschikt zijn voor 900 MHz - 2150 MHz.

 

Maar als jij of je maat dit project afgerond hebben heb je wel een prachtige installatie. (Kan ik meehelpen?  :) )

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op het bericht van throw,vroeg ik mij af,(ken de wetgeving ginder niet) als je abonnementszenders verdeeld via de catv,je dan wel een professioneel (zakelijk) abonnement nodig hebt?Waarschijnlijk,mag je dan geen particulier abonnement hebben,om dit kanaal te laten zien aan 55 mensen.Vraag mij ook af,of er zich andere problemen voordoen ivm de rechten.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...