Ga naar inhoud


Meer bedenktijd voor Nederlandse consumenten


Sprietje

Aanbevolen berichten

Nederlandse consumenten kunnen vanaf morgen rekenen op extra bescherming bij het winkelen. Dan wordt een nieuw pakket Europese en Nederlandse consumentenregels van kracht.

Wie spijt heeft van een aankoop, krijgt straks meer tijd om terug te krabbelen. Bij aankopen boven de 50 euro op straat of aan de deur, geldt een bedenktijd van 14 dagen. Die is ook van toepassing op overeenkomsten die worden gesloten via internet of de telefoon.

De regels beperken zich niet tot de extra bedenktijd. Zo is het niet langer voldoende als mensen telefonisch afspraken maken over het geregeld leveren van zaken als energie of telefonie. De consument moet daar vanaf vrijdag ook schriftelijk mee instemmen.

Dit is o.a. te lezen in de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3671018/2014/06/12/Meer-bedenktijd-voor-Nederlandse-consumenten.dhtml

Dit houdt dus in dan CanalDigitaal voortaan geen telefonische contracten mag maken maar dat dit schriftelijk moet gebeuren. Een hele goede verbetering want nu hebben mensen vaak spijt van hun telefonische afspraak, vaak omdat ze niet op de hoogte zijn van de verborgen regeltjes.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gaan die maatregels dan ook in voor belgie,voornamelijk die europese die je schrijft?

Ik zou dit enkel kunnen toejuichen,want je wordt op de meest onmogelijks plaatsen gebeld,en een aarzelende ja,zou in hun ogen al een contract zijn.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de Huisartsen post (0900.....via een mobieltje wild bellen is dat vaak een dure aangelegenheid ,als alternatief dan maar 112 bellen met de mededeling dat je beltegoed op is ,of ze je kunnen doorverbinden.

aangepast door columbo
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...