Ga naar inhoud


Lokale omroep: Non-stop muziek zenders?


rolandroland

Aanbevolen berichten

Lokale omroepen dienen te voldoen aan de zogenaamde ICE-norm. ICE staat voor informatie, cultuur en educatie. Omroepen zeggen dat het lastig is aan deze eis te kunnen voldoen. Immers er wordt steeds meer bezuinigd op de lokale omroepen. Verder werken ze met vrijwilligers en dat is lastig. Maar dat rechtvaardigd in mijn optiek niet om dan non-stop muziek te gaan uitzenden. Er zijn ook lokale omroepen die de regionale omroep door pluggen. Dit levert hun een voordeel op bij de ICE telling. Ik vind dit geen goed idee. Immers welke toegevoegde waarde heeft het om de regionale omroep door te pluggen? Vroeger had je dat ook met de regionale omroepen die Radio 1 doorgaven en zodoende voor een dubbele dekking gingen zorgen. Dit terwijl er jarenlang al weinig diverse zenders er waren. 

 

De SP heeft het volgende aangegeven:

 

Beste Roland,

Dank voor uw bericht aan de SP. Allereerst mijn excuses voor de late reactie.

Wij delen uw zorgen over de gevolgen van de enorme bezuinigingen op de regionale omroep, en de gevolgen daarvan op de lokale radio. Ook gemeenten hebben te kampen met bezuinigingen, waardoor de lokale zenders steeds meer in het nauw komen.

De SP pleit al jaren voor een goede en vooral ook toegankelijke publieke omroep. Hier hoort uiteraard bij dat ook de regionale en lokale radiozenders voor iedereen op fatsoenlijke wijze te ontvangen zijn én voldoende middelen hebben om kwaliteit te kunnen leveren. Helaas moeten zij het met steeds minder doen, wat ten koste gaat van de uitzendingen.

De regionale en lokale zenders spelen een heel belangrijke rol, in nieuwsvoorziening, als calamiteitenzender, en vooral ook in de verbinding die mensen voelen met hun regio. Non-stopmuziek is leuk, maar voorziet daar niet in. Maar u stelt het terecht, zij hebben wel een wettelijke plicht. Wij kunnen daar de staatssecretaris in een volgend debat opheldering over vragen. Dat er niet op deze taak wordt gehandhaafd, is niet de bedoeling.

De SP heeft in de afgelopen debatten gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van alle bezuinigingen voor  regionale en lokale zenders. Helaas heeft de meerderheid besloten deze toch door te zetten. Met dit als gevolg. Wij zullen ons hoe dan ook blijven inzetten voor een kwalitatief hoogwaardige publieke omroep waar ook plek is voor de lokale radio die meer kan dan alleen muziek uitzenden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...