Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

hoi,

 

NPO wil innoveren
Namens de NPO heeft Gerjo Bruntink aangeven dat het belangrijk is dat DVB-T-uitzendingen ook na 2017 mogelijk blijven. Wel geeft de NPO aan dat het van belang is dat DVB-T in Nederland verder wordt geïnnoveerd zodat ook uitzendingen in HD-kwaliteit mogelijk worden. Hiervoor wil de NPO zo snel mogelijk overstappen op de vernieuwde DVB-T2 techniek. Deze techniek maakt het mogelijk om met minder bandbreedte meer televisiezenders door te geven van betere kwaliteit dan de huidige DVB-T techniek. Nadeel van deze techniek is wel dat gebruikers een nieuwe settop-box moeten aanschaffen om het DVB-T2 signaal te kunnen ontvangen. De NPO pleit dan ook om tijdelijk zowel in de oude DVB-T als in de nieuwe DVB-T2 norm te gaan uitzenden.

http://mediamagazine.nl/televisienieuws/5708-npo-wil-snelle-overstap-naar-dvb-t2

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring


Geplaatst:

Over het kostenplaatje en wie ervoor moet opdraaien, lees ik niets.

Boven zal de wereld er over twee jaar wel weer heel anders uitzien.

Kortom: een sprong in het duister.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Geplaatst: (aangepast)

Een andere partij zou DVB-T(Digitenne) van KPN moeten overnemen en verder exploiteren. KPN heeft er een potje van gemaakt. Niet geinvesteerd in nieuwe betere techniek als DVB-T2. Abonnementen zonder verplichte STB of Mudule er bij is niet mogelijk. En daar bovenop nog een flinke prijsverhoging. En dan klagen dat de klanten weglopen.

De NPO zou dit mischien wel kunnen doen of anders samen met de commercielen zelf Digitenne exploiteren waar men wel investeert in DVB-T2 en een klantvriendelijker product aanbiedt. DVB-T is een mooi product waarbij je geen last hebt van die iriitante kabels. Dat moet gewoon blijven.

aangepast door Satterdam
  • Moderator
Geplaatst:

Misschien is DVB-T wel een doodgeboren kindje en ingehaald door de voortschrijdende techniek.

De licentiekosten, door de overheid bepaald, geven ook weinig ruimte voor investeringen in de toekomst.

Grote beeldschermen vormen geen goede combinatie met DVB-T

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Geplaatst:

Het is wel een succes in landen waar DVB-T(2) gratis beschikbaar is. Dat zou in Nederland ook het geval zijn en een enorme rem zetten op de prijzen van kabel , IPTV en satelliet. In die landen worden de reclame inkomsten gebruikt om de distributiekosten te dekken. De zenders betalen zelf voor doorgifte, zoals de oude constructie met NOZEMA. Ik verdenk de kabel-lobby er van dat ze dit model in Nederland succesvol hebben geblokkeerd.

Geplaatst:

Inderdaad is gratis DVB-T(2) in Engeland, Frankrijk en Italië zeer succesvol. Maar deze landen komen vanuit een heel andere situatie! Er is daar veel minder kabel TV en wij hebben nooit commerciële zenders in de ether gehad! In Nederland keken er analoog nog geen 100000 mensen met een antenne. Hierin heeft KPN met Digitenne flinke verandering gebracht. Dat ze nog niet investeren in T2 is jammer maar de tijd is nog niet voorbij. Ik hoop dat de overheid ervoor zorgt dat het opnieuw uitgeven van de UHF frequenties goed wordt aangepakt. Dus voor een faire prijs die nieuwe ontwikkelingen nog mogelijk maakt.

Geplaatst:

Hier hebben we korte tijd kunnen genieten van dvb-t2,en dat was in mijn ogen veel beter dan de eerste versie.

Maar of digitenne kijkers zitten te springen in een alweer nieuwe ontvanger,en wetende,of dit al of niet zal blijven,is wel de vraag.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Geplaatst:

Hier hebben we korte tijd kunnen genieten van dvb-t2,en dat was in mijn ogen veel beter dan de eerste versie.

Maar of digitenne kijkers zitten te springen in een alweer nieuwe ontvanger,en wetende,of dit al of niet zal blijven,is wel de vraag.

In principe worden ontvangers door KPN verhuurd dus merk je weinig van een wisseling. Uiteraard kost het allemaal wel geld dat door de kijker opgehoest moet worden. Tegelijk heb je gelijk bij de vraag of Digitenne kijkers dit willen. Er wordt hier hard geroepen dat het allemaal achterop raakt enz. maar Digitenne is een budget TV product voor kijkers die weinig eisen stellen (behalve dat het goedkoop moet zijn). Een echt goede reden om langzaam richting T2 te gaan is het inperken van de UHF band tot 700 MHz over een aantal jaren.

Geplaatst:

De NPO pleit dan ook om tijdelijk zowel in de oude DVB-T als in de nieuwe DVB-T2 norm te gaan uitzenden.

 

Er is nu al geen ruimte meer, hoe wil je dan nog een tweede uitzendnorm er naast gaan doen??!!

2x Vu+ Zero (S), 1x Vu+ Uno 4k (C)

2x Vu+ Duo 4k. 28E/23E/19E/13E/Ziggo

1x DB 7020 (C).

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...