Ga naar inhoud


CanalDigitaal: HD wordt standaard


Sprietje

Aanbevolen berichten


  • Reacties 60
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Totaal TV, zit er inderdaad regelmatig naast.

Maar buiten dat geloof ik niet dat SD op korte termijn verdwijnt van 19.2

Daar zijn weer andere signalen voor als je ze maar wil zien en niet verblind bent door het schitterende (woord speling) beeld van HD.

In een schrijven van CD zeker nog 2 jaar.

 

Beste,

Dit aanbod verzekerd u ervan dat u de komende 2 jaar Basis SD zal blijven behouden. Vandaar het nieuwe contract. Als u bij uw huidige contract wenst te blijven zal deze automatisch per 1 november worden omgezet naar het vernieuwde Basis pakket waar HD zenders bij zitten inbegrepen voor €15,95 per maand in plaats van €12,95 per maand. Met vriendelijke groet, Webcare CanalDigitaal

canal%20digitaal.png?itok=8rc6u3Ng
CanalDigitaal
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Het enige probleem met deze toezegging is dat hij net zoveel waard is als het papier waarop het geschreven is.

Enkele zenders worden al niet meer in SD uitgezonden, alleen nog maar in HD.

Bij de prijsverhoging van de extra kaart stelde Canaldigitaal dat die alleen voor zakelijke klanten was.

Een dag later was de prijsverhoging voor particuliere klanten een feit.......

 

Zelfs nu kan je regelmatig lezen dat de telefonische klantenservice van CD  toezeggingen doet, die daarna weer glashard terug gedraaid worden door CD webcare.

 

Een definitie van een politicus is een persoon, die alle beloften die hij voor de verkiezingen heeft gedaan ook nadat hij gekozen is zal blijven beloven......

De beloften van CD zijn niet altijd uitgekomen, (recente) voorbeelden genoeg.

 

 

Ik zou mij zo maar voor kunnen stellen, dat men de SD zenders in MPEG-4 DVB-S2 gaat uitzenden, het is dan in theorie nog steeds SD...

Iemand op dit forum heeft van de telefonische klantendienst medewerker te horen gekregen dat CD HD zenders kan downscalen naar SD en op die manier SD kan blijven aanbieden.

Wie weet kan men via CI+ inderdaad HD uitzendingen in goedgekeurde ontvangers alleen gedownscaled weergeven, niets is ondenkbaar.

 

Op 14 augustus 2016 weten we het.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat weten we in oktober.

Voor nu heb ik € 12,95 voor Basis en € 5,- voor het HD pakket ..

In de prijslijst heet dit nog gewoon BasisHD voor € 17,95

Hoe de rekening er in de toekomst uit gaat zien is nog afwachten.

Misschien komt er een Basis HD Lite regeltje bij.

Het blijft voorlopig gissen zolang de site niet is bijgewerkt met de spontaan ontstane

nieuwe pakketjes waar op de CanalDigitaal site niets over vermeld staat.

 

Wordt overigens wel weer tijd om van abonnement en/of provider te veranderen.

Nieuwe klanten worden in de watten gelegd met leuke goedkope aanbiedingen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kwam er net achter dat als je over gaat naar het nieuwe basis pakket voor 15.95, je NGC HD gaat verliezen.

 

Jammer dat cd zo te werk gaat.

 

Krijg er wel 2 zenders bij, Discovery Showcase HD en EenHD.

 

Mensen die deze 3 euro meer gaan betalen, krijgen 5 zenders nu in HD, 2 zenders erbij, 1 zenders er af.

 

En dat voor 3 euro.

 

Anders uitgelegd, voor 5 zenders veranderd alleen het signaal, je had ze al.

2 zenders erbij en 1 er weer af is 1 over.

 

Uitkomst is voor 3 euro krijg je er 1 zenders bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog een settoppakket met een groen kaartje van 80 euro per jaar. Deze week heb een HD-ontvanger gekocht. En ging effe kijken wat voor mij de beste keus was. Ik vond toen bij CanalDigitaal een aanbieding voor een HD-actiepakket. 15 populaire zenders, waarvan 12 in HD. Je betaalt de eerste 6 maanden € 6,66 per maand en daarna het reguliere tarief van € 9,95. Totale looptijd abonnement: 12 maanden.

Om hiervan gebruik te maken moest ik eerst naar http://www.canaldigitaal.nl/meerhdaanbieding/ en daar heb ik mijn gegevens ingetoetst. En aangegeven dat ik een HD ontvanger heb (andere: Xtrend 8000). Overigens, wegens een foutje in het formulier moet je een HD ontvanger uit hun lijstje kiezen, anders kom je met een javascript foutmelding vast te zitten. Vervolgens kwam ik op http://www.canaldigitaal.nl/blijfkijken/ waar ik het het 'HD Actiepakket kon kiezen. Eerder was ik daar al direct naar toegegaan, maar toen kreeg ik ongeacht correcte gegevens steeds de foutmelding 'De opgegeven smartcard/postcode combinatie is onjuist'. Dus toen het uiteindelijk via een omweg wel werkte heb ik meteen maar besteld. Ik zit met mijn settoppakket nu op 80 euro en dat wordt met het HD-actiepakket 120euro. Tja, maar wel goedkoper dan het het BasisHD pakket van 210 euro per jaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gedeelde gevoel is, dat Canaldigitaal arrogant en klantonvriendelijk opereert. Het enige antwoord hierop is: De tucht van de markt. Als zij marktaandeel verliezen - dus inkomsten - dan zullen zij hun aanbod aantrekkelijker moeten maken, hetzij door prijs, inhoud, of mogelijkheden.

 

Binnen NL heb je weinig geen concurrentie. De platte kabel is geografisch gebonden. Waar wel concurrentie is, is met IPTV. Ik praat nu theoretisch - want ik heb die mogelijkheid zelf niet uitgeprobeerd. Maar via internet kan een aanbieder in principe landelijk zijn content kwijt.

 

Ik mag hopen dat de concurrentie tussen kabelaars, IPTV aanbieders - en voor mijn part cardsharing aanbieders - usanig hoog wordt dat zowel prijs als gedrag in positieve zin worden beinvloed. Ook mag je hopen dat de EU gaat optreden tegen gesloten standaards, CI+ en pairing mechanismen zodat de concurrentie wordt aangewakkerd.

Daar was ooit sprake van,dat men aanbieders ging verplichten hardware te gebruiken voor de consument,dat het voor de consument weinig zou kosten om van aanbieder te wijzigen.Helaas zie ik steeds het tegenovergestelde. :( .

Concurrentie via cs,vind ik niet goed,omdat de verkeerden met het geld gaat lopen.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sattv4iedereen: Dat begrijp ik niet. De providers stellen vaak op basis van huurkoop apparatuur beschikbaar, welke geretourneerd kan worden bij opzegging. Er zijn dus geen barrieres om over te stappen van een kabelaar naar een IPTV aanbieder of naar een satellietaanbieder of omgekeerd.

 

Ik heb de mate van concurrentie in mijn posting onderschat. Wij zijn zelf onze ergste vijanden omdat we vast willen houden aan het bestaande. Je ziet dat de prijzen gelijk lopen, tenzij je bereid bent om naar DVB-T over te stappen. Je schijnt zelfs canaltenne te hebben, die een vergelijkbaar aanbod heeft met digitenne, maar dan voor 9,95. 

 

Er is dus keuze. Genoeg keuze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

CanalDigitaal heeft geen huurapparatuur.

Je kan de apparatuur in bruikleen krijgen bij een tweejarig contract.

Voor de prijs van het abonnement maakt het niet uit of je koop of bruikleen apparatuur neemd.

De prijzen blijven nagenoeg gelijk.

Voordeel van koop apparatuur is dat je voor minder geld dan bij CanalDigitaal een geavanceerde decoder kan kopen.

De prut apparatuur van CanalDigitaal wordt je echt niet vrolijk van. Tenzij je niet beter weet, want wat je kent mis je niet..

Tarieven_Televisie-abonnementen aug. 2014.jpg

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Johan45: Ik ervaar met mijn Vu-Plus Duo ook dat er een nieuwe wereld opengaat qua mogelijkheden ten opzichte van de gecertificeerde spullen. Essentie is dat je keuze hebt. Net als met auto's. Koop een saaie standaard bak en je bent goedkoop uit. Koop een kekke bak met alle blows and whisles en je betaalt de hoofdprijs.

 

Aan de kekke bak beleef je heel veel plezier - vooral in het begin. Maar ze brengen je beide van A naar B. Het ene is niet beter dan het andere. Je hebt keuze, dus je hebt concurrentie. Dat houdt de autofabrikanten scherp - en analoog hieraan ook de providers.

 

Ik hoor hier teveel: ik wil HD TV via de schotel en er is geen concurrentie. Wel, dat is aantoonbaar wel het geval, maar wij stellen onze eisen. There is no such thing as a free lunch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...