Ga naar inhoud


Upgrade VTi7 naar VTi8 mislukt, VTi8 via usb installeren faalt


reho

Aanbevolen berichten

De situatie:

Gisteravond, uiteraard zonder eerst een backup te maken, op de knop Update geklikt om mijn Vu+Duo2 te upgraden van VTi7 (met alle updates) naar VTi8. Dit is niet gelukt, dus bleef over een niet meer startende Vu+.

 

De site van VTi leek en lijkt nog steeds weinig te doen, dus dan maar een ander image. Van PLi naar BlackHole naar OpenATV. BlackHole en ook OpenATV bevallen op zich wel, maar ja... Eigenlijk wilde ik toch VTi behouden en dus naar VTi8.

 

Dan maar via USB upgraden zou je denken, ik overigens ook. Installeren gaat uitstekend, tot de WLAN interface moet worden ingesteld. Daar verslikt ie zich in en dat resulteert weer in een tot interniteit rebootende Vu+.

 

De vraagstelling:

Vroeger moest je met de Dreambox weleens een opschoon-image gebruiken. Gaat dit mogelijk ook op voor de huidige Vu+ generatie?

 

Is het anderen wel gelukt op VTi8 via USB te installeren of zijn we met zijn allen nog niet zover?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Op dit moment draait OpenATV uitstekend, een backup is gemaakt en zometeen na het 8u Journaal onderneem ik een nwe poging om middels USB naar VTi8 te komen. Hopelijk gaat dit nu wel lukken. Problemen met het de VTi site zijn inmiddels opgelost, alles werkt daar weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laatste update. Het VTi image installeren vanaf USB gaat goed tot ik WiFi wilde instellen. Hierna blijft de Vu+ Duo2 rebooten en rebooten en rebooten. Dus dan maar geen VTi 8, OpenATV 4.2 terugzetten van eerder genoemde backup ging erg makkelijk. Binnen 5 minuutjes weer up and running.

 

Ik wacht wel een volgende VTi af, 8.1 wellicht?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer nog eens om duidelijk te maken wat je nu precies deed op het moment dat het fout ging, dit helpt anderen misschien.

 

Heb jij een vaste Internet verbinding via een UTP (netwerk)kabel of heb je alleen de beschikking over WiFi?

Op welk moment tijdens de installatie probeerde jij de WiFi configuratie uit te voeren?

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak gebruik van WiFi, dus geen utp verbinding. WiFi instellen tijdens het installatieproces ging niet goed. Na een nieuwe installatie zonder zaken in te stellen, heb ik geprobeerd WiFi achteraf in te stellen, instellen gaat goed, maar de Vu+ blijft in eeuwigheid rebooten. Resultaat is dus dat het hier niet werkt.

 

Overigens heb ik nog wel 1 (geniaal?) idee. Ik ga straks VTi7 installeren en van de instellingen een backup maken. Die kun je tijdens VTi8 installatie gebruiken. Wie weet werkt dat wel.

aangepast door reho
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan het helaas nu zelf niet proberen omdat mijn vrouw TV kijkt maar ga dit morgen wel testen.

Ook kan ik niet op het VU+ Support Forum kijken of daar iets over vermeld wordt want het forum is i.v.m. serveronderhoud tot morgenochtend gesloten.

 

Wellicht is het een bug.

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een bug in de eerste release van VTi8 lijkt me niet uitgesloten. Overigens melden ze zelf dat een online update niet de voorkeur geniet, dat las ik natuurlijk weer eens veel te laat op hun forum. Nu ja. Ik ga het eerst eens proberen met VTi7 + backup van de settings.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Zelf ben ik ook geen voorstander van een on-line update maar omdat ik niet op de VU+ Support site kon komen om de VTi 8 te downloaden heb ik de update on-line uitgevoerd en deze ging buiten verwachting goed.

Zo heb ik VTi 7 op mijn Uno geinstalleerd, en dat ging prima. Ik wacht nog een weekje of zo en volgend weekend ga ik met mijn duo2 en uno aan de slag, dan is iedereen wel over en is bandbreedte geen probleem, en dan heb ik wat zicht op wat er allemaal wel en allemaal niet werkt in VTi8 :)

 

Wat je nog zou kunnen proberen is met vti zero de wifi support deinstalleren en weer installeren, wellicht is er tijdens het installeren ergens een scriptje tussen wal en schip geraakt, en met vtizero zou je het eerst kunnen verwijderen en daarna weer installeren in de hoop dat het dan goed gezet wordt?

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Las net dat er aangeraden wordt niet via wifi te updaten naar 8.0.

Via Lan lukt wel goed.(over het algemeen:)

 

(???bericht bewerkt/geplaatst om 9:29??? Toen sliep ik nog:))

aangepast door floyd2

VU+ Solo2-VTI 15.02 / wavefrontier 13/19.2/23.5/28.5 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...