Ga naar inhoud


Opnamen TF4000 codering afhankelijk?


druup

Aanbevolen berichten

Bij aankoop van mijn nieuwe TF4000 heeft de verkoper mij proberen uit te leggen dat opnamen gemaakt van een gecodeerde zender alleen te zien zijn zolang de code van de kaart niet is veranderd?!?!?!?

M.a.w. als je dus b.v. halverwege de maand een opname van Discovery maakt (ik heb een basis pakket van C+) en deze een maand later wilt bekijken dit waarschijnlijk niet meer kan omdat C+ tegen die tijd de code op je kaart heeft vernieuwd.

Een remedie voor dit alles zou zijn de opname bekijken en een tijdje met 7x speed doorspoelen of een kopie maken van de opname dan zou dit niet meer aan de orde zijn.

 

Heb zelf een testje gedaan en een opname van Discovery gemaakt met de C+ kaart er in en terug gekeken zonder de C+ kaart en geen probleem

 

 

Er staat mij nog wel een posting in dit forum bij dat wanneer je een programma op transponder A aan het bekijken bent en je wilt iets van transponder B opnemen dit niet gedecodeerd op de hardeschijf komt te staan daar de kaart geen signalen van verschillende transponders kan decoderen.

 

Wie kan het mij uitleggen hoe dit nu zit ik snap er nog steeds geen zak van.

 

 

 

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zover ik weet staat er op de C+ kaart de code van de huidige maand en de vorige maand. Je zou dus even ruim een maand moeten wachten en dan een gecodeerde opname bekijken.

 

- Als je van de tuner opneemt waar je naar zit te kijken, dan komt het ongecodeerd op HD te staan.

- Kijk je naar een ongecodeerd programma op tuner 1 en je neemt een gecodeerd programma op van tuner 2, dan wordt het ongecodeerd opgenomen.

- Kijk je naar een gecodeerd programma op tuner 1 en je neemt een ongecodeerd programma op van tuner 2, dan wordt het ongecodeerd opgenomen.

- Kijk je naar een gecodeerd programma op tuner 1 en je neemt een gecodeerd programma op van tuner 2, dan wordt het gecodeerd opgenomen.

 

Je kunt in bovenstaande de tuner nummering ook omdraaien (tuner 1 <-> tuner 2) en dan geldt nog steeds het zelfde.

 

M.a.w. de TF kan 1 gecodeerd programma decoderen. Als er 2 gecodeerde programma's zijn, naar 1 gecodeerd programma kijk je en het andere gecodeerde programma wordt opgenomen, dan wordt uiteraard het programma waar je naar zit te kijken gedecodeerd en het programma wat opgenomen wordt niet.

 

Als je dan naar een gecodeerd opgenomen programma wil kijken, moet de key natuurlijk nog wel kloppen. Als je dus te lang wacht met kijken, dan kun je dus niet meer naar je gecodeerde opname kijken.

 

Nu is de key wissel bij C+ maandelijks. Als we straks een kortere keywissel krijgen met Seca 2, ben ik benieuwd wat er gebeurt. Als die keywissel bv dagelijks zal gaan plaatsvinden en er wordt maar 1 oude key bewaard, dan moet je binnen een dag je gecodeerde opnames bekijken.

Dit kan dus vervelend zijn als je op vakantie gaat en terugkomt en je wilt je opnames bekijken. Ik hoop dat men hier wel rekening mee houdt.

 

Je kunt hier omheen door altijd van de tuner op te nemen waar je ook naar zit te kijken. Dan wordt de opname altijd gedecodeerd en kun je dus gerust na 3 weken vakantie je opnames bekijken.

 

Is het zo wat duidelijker?

 

CU

 

Urkie

3xDM800

1xVisiosat Bigsat met 2x Inverto quad lnb's en 2x Alps quad lnb's

1xEdubuntu server met 500GB voor o.a. de 3 DM's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo was het bij mij ongeveer blijven hangen van die ene posting. En het blijkt dus dat de uitleg die ik heb gekregen van die Satwinkel in Arnhem niet klopte of minimaal zeer onduidelijk was.

 

Nu nog een aanvullende vraag is er met zo'n gecodeerde opname nog iets te doen zodat je 'm nog wel kan zien na een aantal maanden?

 

Ik vrees trouwens met grote vrees voor de nieuwe C+ kaarten met dagelijkse wijziging van de codes.

 

Thanx

 

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ja er is wel iets te doen aan een gecodeerde opname.

Speel wat je hebt opgenomen af en druk dan de opnameknop, als je het sneller wilt kopieren druk dan even >> dan kopieer je wat je hebt opgenomen en kun je het ten alle tijden bekijken.

 

Groeten Newbier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mij lijkt het overdreven paniek allemaal.

Als je tijdens vakantie wat gaat opnemen, dan kun je het altijd vijf maanden later nog bekijken, immers, je bent niet thuis om een andere tuner in te schakelen, en een ander gecodeerd signaal te bekijken!!

Dus hij neemt altijd het ongecodeerde signaal op, en de key-wissel was al twee keer uitgevoerd.

Zelf geprobeerd, ik was drie maanden van huis, en een paar leuke dingen opgenomen de eerste paar weken. Ging goed!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voortbordurend hierop zou ik wel eens weten wat er gebeurd als je de avond voor je op vakantie gaat toevallig op tuner2 naar discovery zit te kijken en in je vakantie RTL5 wilt opnemen <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Ik heb nl. het volgende geconstateerd:

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" /> Als de tuner aanspringt of aangezet wordt dan laat hij altijd het laatste bekeken kanaal/tuner zien <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> TUNER2 KIJKT DUS DISCOVERY OOK AL BEN JE ER NIET <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" /> Wanneer je voorgeprogrammeerd opneemt dan gebeurt dit altijd van tuner1. <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> TUNER1 DECODEERD DUS NIET DE ZENDER WAAR HIJ VAN OPNEEMT <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
@crazymans

 

Wanneer je voorgeprogrammeerd opneemt dan gebeurt dit altijd van tuner1.

 

Is niet waar, althans niet tot de laatste firmware. De laatste firmware heb ik nog niet gechecked. Daar is iets gewijzigd op dat gebied en ik heb nog niet gekeken wat dat precies inhoud.

 

Tot de laatste firmware gold het volgende. De TF neemt op van de tuner die actief was op het moment dat je de "delayed recording" programmeerde.

Stel je kijkt naar tuner 2 en gaat dan wat delayed recordings programmeren, dan worden die van tuner 2 opgenomen, ook als je in de tussentijd weer geswitched bent om naar tuner 1 te kijken.

 

Ik programmeer mijn delayed recordings altijd op tuner 2 en kijk altijd op tuner 1. Op deze manier wordt ik nooit gestoord met een channel switch als de TF begint met opnemen.

 

Voor de rest komt jouw verhaal overeen met hetgeen ik opsomde over coderen/decoderen.

 

CU

 

Urkie

3xDM800

1xVisiosat Bigsat met 2x Inverto quad lnb's en 2x Alps quad lnb's

1xEdubuntu server met 500GB voor o.a. de 3 DM's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook ontdekt dat je op tijd een opname reserveert, de ontvanger gaat opnemen van de tuner waarnaar je het laatst gekeken hebt. Maar dat komt omdat ik op beide tuners dezelfde settingslijst heb zitten, terwijl op tuner 1 alleen ASTRA te zien is, en op tuners 2 via een DISECQ ook HOTBIRD erbij zit. Ik heb een proefje gedaan om eens op tuner 1 CANAL rood weg te halen, maar dan schakelt hij toch wel om naar tuners 2 een dag later via de tijdsopname.

Dus hij kijkt toch wel naar de settingslijst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...