Ga naar inhoud


telfort sluit internet verbinding wegens een onschadelijke ftp server


Shotfac

Aanbevolen berichten

Wie heft dit eerder meegemaakt dat je afgesloten wordt door een internet provider omdat je een onschadelijke ftpserver draait (inmiddels 15 jaar als het niet langer is) welke onvindbaar is op internet en waar voornamelijk handige freeware tools en opensource programma's op staan gevonden op internet en verzameld voor eigen gebruik.

Ja er staat ook een mp3 bestand van Simon en Garfunkel tussen en een mp3 bestand van Luky Dube.

Echter je kan googlen tot je een ons weegt maar dan kom je niet op mijn ftp server uit echter wel op andere sites waar je deze bestanden kunt downloaden

 

Is dat geen legitieme redden om je internetconnectie voor inmiddels 2 dagen af te sluiten.

Een legitime redden dunkt me om per direct over te stappen.

Indien er meerdere mensen deze ervaring hebben verneem ik graag hun ervaringen.

 

gr

Alex

 

zo beter moderator ?

 

Niet katten maar lekker satten
------------------------------
VU+ SOLO

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou zeggen kijk eens of er iets over vermeld staat in de leveringsvoorwaarden van Telfort.

Eerlijk gezegd heb ik dat nooit in hun contract gelezen maar ben daar ook niet naar op zoek geweest wel hebben ze er iets in staan over het datagebruik en dat ze gemachtigd zijn je af te sluiten zodra je overmatig gebruik maakt.

 

suc6

 

Gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Tja, tijden veranderen.

Het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal op internet is tegenwoordig not done.

En er is wettelijk gezien een groot verschil tussen het downloaden van materiaal of het beschikbaar stellen daarvan zodat anderen dit kunnen downloaden.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat verwacht je van een ISP die adverteert met "Van een eigen fortuin naar een gedeelde voortuin" ?

Als ze daar een FTP server scannen dan is dat beslist niet in de haak en moet onmiddelijk de verbinding afgekapt worden :crazy:

 

Wellicht heeft een hacker tijdens een portscan van het web je server gevonden, geanalyseerd, exploitkitje erop los gelaten en staat deze inmiddels met wat verborgen mappen dingen te spreaden.

Dat je met google niet te vinden bent is absoluut geen garantie dat niemand je server kan vinden.

 

Het is niet aannemelijk dat een ISP zonder aanleiding "klantje pesten" doet. Het boeit ze niets wat je met de lijn doet tot moment dat je opvalt:

downstream to the max, upstream to the max. Eens kijken wat daar speelt: aha, een ftp server. Nou weg met die gast want die verpest het voor de rest van de 20 aansluitingen op die overgeboekte line.

No way dat je een 1:1 overboekingsfactor hebt bij telfort. In de regel heb je dat alleen op zakelijke aansluitingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou verwachten dat je een bericht krijgt van je provider, met wat er aan de hand is. (denk aan open mailrelay, snmp open, dat soort dingen)

Ook met een instructie hoe het te fixen. Niks ontvangen?

Ja, dat heb ik telfort ook gemaild vanuit mijn werk, een waarschuwing zou op zijn minst netjes zijn geweest, inmiddels al overstap geregeld naar een andere provider, Die ftp server zal beslist geen trekplaats zijn om te downloaden van enkele sateliet progs en wat freeware en wat handige open source tools cccam/winscp/putty/bomberman en een stuk of 20 mp3 bestanden van motown diana ross, beetje caribische muziek, lucky dube. Oud en niets bijzonders, overal te downloaden en al mocht je ze zoeken dan komt mijn ftp server niet in de zoekresultaten.

Totaal niets bijzonders dus, 15/20 jaar geleden was dat not done en zaten er allerlei beperkingen aan het draaien van web/ftp server, tegenwoordig is het popcorn time , xbmc/kodi, binnenkort wordt je internet verbinding geblocked voor torrent, popcorntime, (betaalde) nieuwsgroepen...we wachten wie de eerste wordt.

 

Trouwens, iemand die een webserver draait bij zijn provider of multimedia streamt vanaf zijn provider genereert meer data dan mijn ftp server waar geen kip op komt, mijn logfiles geven dat trouwens ook aan.

Inmiddels is de internetverbinding herstelt maar Telfort en zijn abuse team kunnen me rug op.

Heb ze aangegeven dat de server al op een andere locatie draait en bij een andere provider en ze uitgedaagd om deze te traceren, succes gewenst Telfort Abuse.

 

Toi toi, voel me weer stukken beter met internet :-)

aangepast door Shotfac

Niet katten maar lekker satten
------------------------------
VU+ SOLO

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ga er maar van uit dat Telfort een klacht gekregen heeft en daarop actief geworden is, wat the parasol schreef, het boeit ze verder niet.

 

Muziek op een ftp server beschikbaar hebben voor download zou wel eens de reden kunnen zijn geweest dat een rechten organisatie bij telfort geklaagd heeft.

Ik zou mijn brievenbus de komende tijd maar in de gaten houden voor post van een advocatenkantoor.

Dat die muziek ergens anders ook te downloaden is, is geen reden dat jij het dan ook maar beschikbaar mag stellen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ik heb dat jaren geleden ook gehad toen ik pas begonnen was met Linux.

 

Even een testsysteempje maken om wat te rommelen in Linux. uiteraard een netwerkverbinding en zeker een niet te moeilijk wachtwoord want dat Linux was al moeilijk genoeg :o

 

Tot ik een abuse mail kreeg van ziggo (toen @home) dat ik een gele kaart kreeg omdat ik andere pc's op het internet aan het hacken was volgens hun.

Ik werd dus wel gewaarschuwd door de provider.

 

Met de hulp van een goede sat4all vriend hebben we de pc onderzocht en we kwamen erachter dat een botnet op de Linux bak liep.

Deze sat4all vriend kon ook de boosdoener traceren en we hebben hem ter verantwoording geroepen.

Tuurlijk deed die gast zoiets niet maar van ons kon hij een nieuwe provider gaan zoeken.

Dat was gelijk een spoedcursus wachtwoorden :P

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad had een waarschuwing wat netter geweest, maar dat je zelf al zegt dat je MP3 beschikbaar stelt en de vermoorde onschuld speelt is natuurlijk ook vreemd. Net zo vreemd als dat je het in je eerste post over 2 nummers hebt, en een aantal posts later zijn het er al 20.

 

Waar leg je eigenlijk zelf de grens voor wat je strafbaar vindt? 1 nummer? 10? 100? 1000???

 

In die zin zou ik die afsluiting maar zien als een nette waarschuwing van je provider om je te behoeden voor een dagvaarding van Brein of welke organisatie dan ook. Want daar zou eigenlijk ook maar heel weinig tegen in te brengen zijn... Je hebt met vuur gespeeld dus tel je knopen zou ik zeggen!

aangepast door quattro

VU+ Solo2,

VTI

Visiosat BIG Bisat met Alps op 28,2E; 23,5E; 19,2E; 13E; 5E; 1W; 5W; 15W

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

ff stukkie uit de algemene voorwaarden van T:

 

12.4 De Klant zal de Dienst(en) niet op enigerlei wijze gebruiken of doen gebruiken voor onrechtmatige handelingen, het plegen van strafbare feiten en/of voor handelingen die in
strijd zijn met de Netiquette. Hieronder worden onder meer de volgende handelingen begrepen: het plegen van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van derden; diefstal;
de onrechtmatige en/of strafbare verspreiding van geheime of vertrouwelijke informatie; de onrechtmatige of strafbare verspreiding van teksten en/of beeld- en geluidsmateriaal,
waaronder racistische uitingen, kinderporno, crimineel dataverkeer, beledigende uitingen en zgn. “mailbommen”; computervredebreuk (“hacken”) via de Dienst of het Internet;
vernieling, beschadiging of onbruikbaar maken van systemen of geautomatiseerde werken en software van anderen; het verspreiden van virussen of het anderszins opzettelijk
verstoren van communicatie of gegevensopslag; het zich verschaffen van toegang door middel van valse sleutels, valse codes of valse hoedanigheden.

 

en

 

12.11 Indien de Klant in strijd handelt met een van de vorige leden van dit artikel of indien Telfort vermoedt dat de Klant met één van die bepalingen in strijd handelt, is Telfort gerechtigd
hem onmiddellijk de toegang tot de Dienst(en) te ontzeggen, de Overeenkomst op te zeggen en/of andere maatregelen te nemen die Telfort gerade voorkomen, zonder dat de
Klant aanspraak kan maken op schadevergoeding ter zake, of op restitutie van vooruitbetaalde vergoedingen.

 

 

Je geeft zelf aan dat er mp3tjes op staan die je overal kan vinden. Dus, als er iemand een mail stuurt naar abuse dat jij een ftp server hebt draaien die publiek toegankelijk is vanaf jouw internet verbinding van telfort waar auteursrechtelijk beschermd materiaal op staat, en zij verifieren dat dan hebben zij volgens hun algemene bepalingen het recht jouw internet verbinding te blokkeren.

 

Persoonlijk denk ik dat je er nog genadig vanaf komt, men had ook juridische stappen tegen jou kunnen nemen. Je faciliteerde anonieme gebruikers met geluidsmateriaal. Dat het bandbreedte kost vinden zij geen probleem, dat jij mp3tjes deelt met anonieme gebruikers op het web dat mag niet.

 

En wat Quattro zegt, wees bij dat men een mail naar abuse van telfort heeft gestuurd, men had het ook naar een auteursbeschermings organisatie kunnen sturen. Dan had je internet verbinding het wel gewoon blijven doen, maar dan krijg je ineens bezoek van wat advokaten....

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier lees ik nergens (of moet er over gelezen hebben) dat hij de FTP server ter beschikking stelt van derden.

Hoe het in Nederland zit weet ik niet, maar als je onwettig aan bewijsmateriaal geraakt, is dit niet geldig, en eigenlijk onbruikbaar.

Want als deze FTP server enkel voor hen toegankelijk is, hebben anderen deze via een illegale weg aangemeld, en dus eigenlijk computervredebreuk gepleegd.

Hier in België, kan je dus met dit bewijs weinig doen, heb ik me laten vertellen (of wijsmaken?).

De ISP, kan wel een klacht gekregen hebben, en het internet afgesloten hebben, omdat zij dit niet verder willen onderzoeken.

Als Belg zijnde, zou ik me dus weinig zorgen maken betreffende een stelletje advocaten, omdat het bewijsmateriaal onwettig verkregen is.

Mijn NAS heeft ook een FTP gedeelte, met diverse logins en wachtwoorden, en bevat iso's van aangekochte programma's weliswaar zonder licentie code's. Maar of ik dan verantwoordelijk kan gesteld worden, als iemand mijn NAS kraakt, en aan dit materiaal komt, dit weet ik zo niet, maar volgens mijn bronnen niet, omdat er onwettige zaken gebeurt zijn, om dit bewijsmateriaal te verkrijgen. Uiteraard, zoals ik in mijn handtekening zeg, heb ik het over een Belgische situatie, en kan (gedeeltelijk?) verkeerd zijn, omdat intussen nieuwe wetten gemaakt en gestemd kunnen zijn.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Tja, wanneer jij denkt dat wanneer jij niemand vertelt dat er een ftp server draait, er niemand is die die server kan vinden, ben je anno 2015 erg naïef.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie het zo, alles wat aan dit bakje hangt, die het internet in je huis brengt, men wel behoorlijk weet wat daar aan hangt.

Zou me zelfs niet verbazen, ondanks dat er geen poorten openstaan van een linux ontvanger, ze deze toch kunnen detecteren.

Vooral leuk voor internet kabel abonnee's, met hun wifi modem. dan staan die linux bakjes netjes genaamd op hun persoonlijk pagina, en als de isp die kan inzien, weten ze onmiddellijk dat je deze gebruikt.

Of de naam wijzigen iets uitmaakt, dat weet ik niet, maar hiervoor misschien een nieuw toppic openen in het juist forum?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...