Ga naar inhoud


FM-frequenties opnieuw geveild


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

 

De FM-frequenties die door landelijke en regionale commerciële omroepen gebruikt kunnen worden, gaan opnieuw onder de hamer. De huidige uitzendlicenties lopen medi0 2017 af.

Bij de grote frequentieveiling die aanstaande is worden niet alleen FM maar ook DAB+ frequenties geveild. De nieuwe vergunningen zijn tien jaar geldig. Minister Kamp van Economische Zaken heeft voor deze lange termijn gekozen zodat de radiozenders de nieuwe investering kunnen terugverdienen. Daarnaast verdwijnen vrijwel alle gedetailleerde voorwaarden die bij de huidige uitzendvergunningen voor veel frequentiekavels gelden. Mediabedrijven mogen in de toekomst meer FM-frequentiekavels gaan exploiteren.
Radiolandschap is veranderd

Minister Kamp onderbouwt de keuze voor een nieuwe FM-frequentieveiling in een brief aan de Tweede Kamer. "Een veiling van vergunningen met minder voorwaarden en een lange looptijd geeft bedrijven meer kansen om te innoveren en te ondernemen. Begin deze eeuw werd muziek nog beluisterd via radio, CD of een enkele betaalde download. Nu luisteren we ook via iTunes, Spotify en YouTube naar muziek. Er is analoge, digitale en internetradio beschikbaar. De radiomarkt is onderdeel geworden van een sterk veranderende mediamarkt. De commerciële radiostations moeten daar goed op kunnen inspelen”, aldus de uitleg van Kamp aan Nederlandse volksvertegenwoordigers.
Frequenties in drie veilingen opnieuw op de markt

In de eerste veiling worden de landelijk dekkende FM-frequenties met bijbehorende bandbreedte op de landelijke commerciële DAB+ mux onder de hamer gebracht. De tweede veiling behelst de regionale FM-frequenties met bijbehorende DAB+ ruimte op regionale frequenties. In de derde veiling worden alle nog vrije zenderplaatsen op landelijke en regionale DAB+ muxen voor een concessieperiode van tien jaar aangeboden. Op deze manier hebben nieuwkomers de kans om de analoge en digitale Nederlandse radiomarkt te betreden. Kamp over de opzet van de komende frequentieveiling: We kiezen voor deze volgorde omdat op deze manier maximale keuzevrijheid en optimale kansen worden geboden voor regionale spelers om de sprong te maken naar landelijk. Partijen die een landelijke vergunning mislopen kunnen dan alsnog terugvallen op een (set van) regionale vergunning(en).”
Luisteraar krijgt te maken met frequentie-stoelendans

Het nagenoeg zeker dat FM-luisteraars vanaf medio 2017 met een frequentiestoelendans te maken gaan krijgen. De kans is groot dat sommige radiozenders naar een andere FM-kavel met daarbij behorende frequenties gaan verhuizen. Luisteraars die digitaal via DAB+ luisteren, merken hier weinig van omdat alle landelijke commerciële radiozender een landelijk bereik via dezelfde DAB+ frequentie hebben.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik weet niet of het direct om miljarden gaat. Wel honderden miljoenen de afgelopen veilingen inclusief licentieverlengingen.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo gaat dat er de laatste jaren aan toe, de roverheid ziet in alles geld.

Die graaicultuur kent geen grenzen, ze innen nu al meer dan wat de eigenaars van een bedrijf overhouden, terwijl die er moeten voor werken en de risico's nemen.

En dan durven ze nog te roepen "We moeten zorgen dat er meer mensen aan  het werk gezet worden"

Dat word lastig als de helft van de centen al gereserveerd is voor de overheid.

Iedereen weet dat een gekortwiekte duif nooit een wedstrijd zal winnen.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, als de ondernemer er geen brood inziet moet ie het gewoon niet doen.

Zo een nieuwe veiling moet je zien als een huurcontract voor bepaalde tijd, waarbij

de ondernemer zelf de prijs mag bepalen die hij er voor overheeft.

Iedere euro die de veiling opbrengt hoeft het klootjes volk niet op te brengen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...