Ga naar inhoud


Welke Satelietontvanger?


Lien

Aanbevolen berichten

In Spanje heb ik satellietschotel met s.ontvanger Philips M7 , maar ( zeker tijdens de warme zomermaanden) zijn er veel storingen op. Nu heeft er mij een technieker verteld dat die schotel te klein is(60 op 67).is een schotel voor Nl of Be. Nu zijn er plannen om een grotere schotel te plaatsen(90 cm of 1 M), maar ik ben ook op zoek om een 2 de tv te kopen, om deze buiten te kunnen plaatsen.de tv binnen is nog een oud model, dus wel beetje te zwaar om daarmee te gaan slepen, staat ook nog video-dvd speler op. Tijdens renovatie werken hebben die mannen wel de coaxkabel met stopcontact doorgetrokken naar buiten.

Nu heb ik ondertussen wel begrepen, dat ik voor buiten ook een s.ontvanger nodig heb? Dus zou ik gaan om een ontvanger waar ik een programma kan opnemen, maar tevens naar een andere zender kan kijken.

Ik dacht aan de Inverto IDL 7000, maar dan moet ik wel er een speciale lnb bij kopen?, om met 1 coaxkabel kunnen op te nemen en een andere zender te bekijken, tevens ook Astra 19.2 en Astra 23.5, en misschien nog andere interessante sats?.

Kan iemand mij beetje helpen aub, in verstaanbare taal, ik ben hierin een leek zie je, alle info hier heb ik gegoogeld .

Dank bij voorbaat,

Lien

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor apart opnemen tijdens kijken, ben je in principe 2 coax kabels nodig plus een twin lnb.

 

Een ontvanger die dit aankan, is de Xtrend ET7500.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je voor een unicablelnb gaat kan je idd met 1 kabel onafhankelijk kijken en opnemen. Je hebt wel een ontvanger nodig die dit aan kan. Inverto 7000 zou een heel slechte keuze zijn vandaag want geen hdmi ontvanger. Vu of Xtrend of dreambox zou mijn keuze zijn.

VU+Uno4KSe(1Gb/2,5"HD/Vti15)/VU+DUO(320GB/2.5"HD-Vti11)/Maxdigital (Openpli7.3)- Triax 88cm(Astra 23,5-19,2E)- Channelmaster 1,2 m draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Regel 1 is, goed nadenken over wat nu echt noodzakelijk is, hoe meer eisen er zijn des te hoger het prijskaartje word.

 

Een Twintuner die zowel binnen als buiten de woning hetzelfde moet kunnen betekend dat er 4 kabels moeten voorzien worden vanaf de schotel. Dat begint dan met minimaal 2 quad lnb's en 4 diseqcs voor 2 satellieten.

 

In deze lijkt het verstandig te overwegen een Linux twintuner binnenshuis te zetten, zoals dreambox of VU+, daarnaast nog tweede kleine Linux box, die zijn signaal dan krijgt vanuit een eigen coax kabel, dan heb je al 1 coax minder.

 

Of daarop de "remote stream converter" gebruiken via een netwerk kabel.

Dan zijn alle kanalen die op de box in huis beschikbaar zijn, ook buiten oproepbaar en te kijken.

 

Er bestaan ook video zenders die het signaal enkele 10 tallen meters kunnen overbrengen, alleen zijn die in hdmi uitvoering nogal prijzig.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan er iemand meer info geven over de "Technisat multytenne" 1 uitgang voor 4 satellieten, zou deze het goed doen in Spanje zuid-oosten, unicablelnb en welke receiver zou hierop passen? Graag ernstige uitleg aub van specialisten, en niet van...ik denk......of..waarschijnlijk....ik vermoed......enz. Het gaat over geld en ik wil een degelijke installatie, en ik begrijp ook wel, voor niks gaat alleen de zon op. Dus dank bij voorbaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...