Ga naar inhoud


Internetstream BVN gebruikt geoblocking


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Internetstream BVN gebruikt geoblocking

BVN – de tv-zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland – experimenteert van live tv-kijken via internet. Het gebruikt daarbij wel de geoblocking techniek.

Bij geoblocking wordt het aanbieden van internetdiensten – zoals een live tv-stream – voor bepaalde landen geblokkeerd. In deze landen kan men hierdoor niet van de aangeboden dienst gebruikmaken. In veel gevallen heeft dit met uitzend- en distributierechten te maken. Bij BVN is er echter van een opmerkelijke situatie. De internetstream is niet in de thuislanden Nederland en België te gebruiken. "BVN is bedoeld voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, het is niet mogelijk om vanuit Nederland en België live naar BVN via www.bvn.tv te kijken. Dat is de gemaakte afspraak met de NPO en VRT – de samenwerkingspartners van BVN”, is de uitleg van BVN. Naast internet is BVN al langere tijd vrijwel wereldwijd ongecodeerd via de satelliet te bekijken.

Beeldkwaliteit BVN internetstream

BVN biedt op dit moment de live tv-internetstream in drie verschillende beeldkwaliteiten uit: 162p, 234p en 342p. Kijkt men echter via de Apple apparaten iPad en iPhone dan is eigen keuze niet mogelijk. Deze apparaten gebruiken automatisch de best mogelijke beeldkwaliteit, in het geval van BVN 342p. Omdat de internetstream primair voor gebruik op pc, laptop, tablet of smartphone wordt aangeboden, is de gebruikte bandbreedte relatief laag. Hierdoor biedt het kijken via grotere beeldschermen een mindere beeldervaring.

Europa wil van geoblocking af

Het gebruik van geoblocking door BVN staat haaks op de wens van de Europese Commissie om in de directe toekomst geoblocking via techniek of verkoop van abonnementen aan banden te leggen. Europa is hiervoor onlangs een juridische procedure tegen de Britse tv-aanbieder Sky en zes filmstudio’s begonnen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja, dit is de wereld op z'n kop. Geoblocking buiten de landsgrenzen is nog te verdedigen vanwege auteursrechtelijke programma's maar BVN zendt volgens mij alleen maar programma's uit waar geen auteursrechten op zitten.
Het is dan helemaal vreemd dat je de BVN-stream niet in Nederland kunt bekijken maar wel in het buitenland.
Zou het een tegemoetkoming zijn voor KPN met Digitenne?
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

BVN is in Nederland alleen vrij te ontvangen via de satelliet.

Dus niet alleen Digitenne kan "last" krijgen van de doorgifte via internet maar ook de kabel maatschappijen..

 

Het nieuws is overigens al weer een maand jong.

Zolang is het experiment BVN Live streaming al aan de gang en was het voor een ieder die het wilde lezen al te lezen over de geoblocking.

 

Hier kan je je mening geven over BVN Live . http://www.bvn.tv/bvnlive

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...