Ga naar inhoud


Aanpassingen digitaal zenderaanbod Ziggo


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Aanpassingen digitaal zenderaanbod Ziggo

Ziggo wijzigt op 1 september het digitale zenderaanbod. Door de komst van de nieuwe nieuwszender RTL Z vinden er diverse aanpassingen in de volgorde van het digitale zenderaanbod plaats. Ziggo heeft de aanpassingen aan Totaal TV bevestigd.

RTL Z begint op 7 september met uitzenden. In ieder geval met Ziggo en KPN heeft RTL Nederland doorgifteovereenkomsten gesloten. Omdat de overeenkomst met KPN ook voor KPN Wholesale van toepassing is, wordt de zender ook bij glasvezelserviceproviders te zien die tv- en radiodiensten bij Glashart Media inkopen. Bij Ziggo gaat RTL Z op voorkeuzepositie 12 uitzenden. Omdat deze plek in de zenderlijst op dit moment door het Ziggo TV-kanaal – waarop naast contenttips ook concertregistraties van evenementen uit het Ziggo Dome wordt uitgezonden – gebruikt wordt, zullen enkele zenders naar een andere voorkeuzepositie verhuizen.

Aanpassingen bij Ziggo op 1 september

Ziggo voert de digitale aanpassingen op 1 september uit. Ziggo TV verhuist van voorkeuzekanaal 12 naar 13, de zender van de maand van 13 naar 14, Comedy Central van 14 naar 15 en Nickelodeon van 15 naar 16. Disney Channel verdwijnt nog verder in de zenderlijst en verhuist van voorkeuzepositie 16 naar 27.

Ziggo voegt alleen RTL Z toe

In voorgaande jaren werd het zenderaanbod van UPC en Ziggo – de bedrijven die nu het fusiebedrijf Ziggo vormen – in september uitgebreid. De uitbreiding bestaat dit jaar in september alleen uit RTL Z. De nieuwszender van RTL Nederland is bij Ziggo in HD-kwaliteit te bekijken. Ziggo-klanten krijgen in de komende dagen een nieuwsbrief waarin men geïnformeerd wordt over de aanpassingen bij digitale tv worden doorgevoerd. Meer informatie is nu al via de internetsite van Ziggo beschikbaar.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Niet zo boeiend (voor mij). Had liever gezien dat ze de 3 verdwenen zenders 13th Street, SyFy en E! Entertainment weer gaan aanbieden! Deze zijn wegens een 'krom' licentie-probleem bij alle oud UPC klanten verdwenen terwijl ze bij oud Ziggo kalanten WEL beschikbaar blijven... Gewoon te gek voor woorden..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...