Sprietje Geplaatst: 18 augustus 2015 Geplaatst: 18 augustus 2015 In Totaal TV is het volgende te lezen:Nederland krijgt op 7 september de eerste commerciële 24-uurs nieuwszender. RTL Z begint echter pas dagelijks om 08.30 uur met de eerste eigen live nieuwsuitzendingen. Dat blijkt uit een interview met Perry Feenstra in Villamedia.Feenstra is chef economie bij RTL Nieuws. De nieuwe zender RTL Z is onderdeel van RTL Nieuws. RTL wil de zelfstandige nieuwsuitzendingen van RTL Z wel eerder dan 08.30 uur laten beginnen maar Feenstra stelt dat eerder op het moment van begin van de nieuwszender nog niet lukt. In de toekomst wordt zeker naar de mogelijkheid om eerder met live nieuws te beginnen gekeken. De strategie van RTL Z is om de doelgroep overdag via internet en ’s avonds via tv te bereiken. Internet is dus een belangrijk onderdeel in het nieuwsconcept dat RTL onder de naam RTL Z volgende maand begint. Toch is RTL niet op tijd klaar met een volledig functionerend internetplatform. Zo zullen de apps in het begin vrij basic zijn en pas later van extra functies voorzien worden.Ook in avonduren eigen programmeringRTL Z gaat overdags en ’s avonds een eigen programmering voeren en wordt in ieder geval op deze momenten geen teleshopping-kanaal. Overdags wordt alleen nieuws uitgezonden. In de avonduren zijn er informatieve programma’s te zien. Dagelijks gaat de nieuwszender tussen 18.00 en 20.30 uur het nieuwsprogramma RTL Z Today uitzenden.
Prawo Geplaatst: 19 augustus 2015 Geplaatst: 19 augustus 2015 Ook op de schotel? FTA? Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv. Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
Sprietje Geplaatst: 19 augustus 2015 Auteur Geplaatst: 19 augustus 2015 (aangepast) CanalDigitaal stelt dat vanwege voorwaarden de kans op doorgifte van RTL Z vrij laag is, lees in Totaal TV. 19 augustus 2015 aangepast door Sprietje
Alex1970 Geplaatst: 19 augustus 2015 Geplaatst: 19 augustus 2015 FTA? Ha ha ha, wat een grap. M.i. zouden al die algemene zenders FTA of FTV moeten zijn, ze maken al genoeg reclame om zich daar maar mee te bedruipen. Ze worden ook wel eens het open net genoemd door de overheid. Hoezo open?? Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) OpenPLi 9 Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 9 VU+ Duo / Dreambox DM800 / TBS 5925 Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, Channel Master 120cm offset: 23.5°E-8°W SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.
edbe Geplaatst: 21 augustus 2015 Geplaatst: 21 augustus 2015 zeker alvast de 1 april grap 2 x Gigablue UHD & Bigsat 42e,28e,23e,19e,13e,1w
Sprietje Geplaatst: 26 augustus 2015 Auteur Geplaatst: 26 augustus 2015 In Totaal TV is het volgende te lezen:Kleine kans op RTL Z bij CanalDigitaalDe kans is klein dat nieuwszender RTL Z vanaf de eerste uitzending op 7 september bij CanalDigitaal en Online.nl te zien is. M7 Group – eigenaar van deze aanbieders – is de twee na grootste aanbieder van Nederland.Al eerder bracht Totaal TV naar buiten dat RTL Nederland een hoog eisenpakket aan tv-aanbieder voor doorgifte van RTL Z stelt. Toen al liet M7 Group in een reactie weten dat vanwege de voorwaarden er slechts een kleine kans is op doorgifte van de nieuwszender bij CanalDigitaal en Online.nl. Deze situatie is in de afgelopen weken niet gewijzigd en de verwachting is dat dit ook op korte termijn niet gaat gebeuren. M7 Group is de grootste aanbieder waarmee RTL Nederland nog geen doorgifteovereenkomst heeft. Ook met de middelgrote aanbieders Caiway, Tele2 en Delta Kabel is nog geen overeenkomst. Datzelfde geldt voor enkele kleinere aanbieders als SKV en Kabelnoord. In de meeste gevallen is de voorkeuzepositie waar RTL Z op moeten worden aangeboden het grootste struikelblok.RTL Z wel bij Ziggo, KPN en VodafoneIn het merendeel van de Nederlandse huishoudens is RTL Z vanaf 7 september wel te bekijken. RTL Nederland bereikte eerder al overeenkomsten voor de doorgifte in het digitale basispakket bij Ziggo, KPN en Vodafone. De overeenkomst van KPN is ook van toepassing voor aanbieders die tv- en radiodiensten bij KPN Wholesale en Glashart Media afnemen, maar geldt niet voor de doorgifte bij Digitenne. Bij KPN en Vodafone wordt RTL Z via voorkeuzepositie 11 aangeboden. Ziggo plaatst RTL Z op 12. Abonnees van aanbieders die RTL Z niet doorgeven, kunnen wel online naar de nieuwszender kijken. Binnenkort verschijnt hiervoor onder meer een RTL Z-app voor tablet en smartphone. RTL Z moet binnen de groep van RTL-zenders een volwaardige nieuwszender worden.
leo1949 Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 Ook bij Telfort te zien want dat is een dochteronderneming van KPN. Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
sattv4iedereen Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 Is die voorkeuze lijst dan zo belangrijk? Of een zender op 4 of 72 staat intereseert me geen bal, ik ga toch via de tv lijst naar de zenders die ik wil, maar zij zien dit misschien heel anders. Bij mijn ouders idem, die hebben de nummers in hun geheugen gegrift. Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|
Prawo Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 (aangepast) M7 Group is de grootste aanbieder waarmee RTL Nederland nog geen doorgifteovereenkomst heeft. Wellicht een goede reden voor de RTL groep om maar bij CD weg te gaan en een ergens eigen transponder te huren voor (fta?) doorgifte van al hun programma's. Zou RTL Nederland niet zelf op dat idee kunnen komen, leest men hier mee of moet het onder hun aandacht worden gebracht? Ik zou een en ander toejuichen en wellicht meerderen met mij. 26 augustus 2015 aangepast door Prawo Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv. Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
Prawo Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 (aangepast) Is die voorkeuze lijst dan zo belangrijk? Of een zender op 4 of 72 staat intereseert me geen bal, ik ga toch via de tv lijst naar de zenders die ik wil, maar zij zien dit misschien heel anders. Bij mijn ouders idem, die hebben de nummers in hun geheugen gegrift. En dan heb je ook nog meerdere lijstjes met favorieten die je zelf kunt inrichten, d.w.z. bij een opgedrongen kanalenlijst die zenders weglaten die je niet interesseren zodat zappen niet zo irritant is. 26 augustus 2015 aangepast door Prawo Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv. Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
Moderator ceesv Geplaatst: 26 augustus 2015 Moderator Geplaatst: 26 augustus 2015 Wellicht een goede reden voor de RTL groep om maar bij CD weg te gaan en een ergens eigen transponder te huren voor (fta?) doorgifte van al hun programma's. Zou RTL Nederland niet zelf op dat idee kunnen komen, leest men hier mee of moet het onder hun aandacht worden gebracht? Ik zou een en ander toejuichen en wellicht meerderen met mij. Dus een extra antennekabel en ontvanger met eigen smartcard voor de RTL groep? En Ned 1,2,3 en de concurrentie van rtl, zoals SBS via Canaldigitaal. Lijkt mij een duur grapje worden voor de consument. Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
sattv4iedereen Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 Dus een extra antennekabel en ontvanger met eigen smartcard voor de RTL groep? En Ned 1,2,3 en de concurrentie van rtl, zoals SBS via Canaldigitaal. Lijkt mij een duur grapje worden voor de consument. Off topic, maar die rotzooi moeten maar tezamen doen. En FTV zoals het hoort, degene die echt verslaafd zijn aan die rotzooi zullen er wel een paar 100den € voor over hebben om ze te zien. Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|
Prawo Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 (aangepast) Hoe zo, extra antennekabel? Als er straks DVB-T2 is (in navolging van ionze oosterburen) zal de NPO daar zeker wel op gaan. Ik kan mij berichten op dit forum herinneren dat zenders als RTL er ook over dachten dan op de gewone antenne te gaan. Die zal iedereen dan inderdaad moeten hebben. Maar lijkt me een kleine investering. Dus even wachten met kopen van een nieuwe tv of straks een relatief voordelig kastje er bij nemen. TV heeft hdmi aansluitingen genoeg. Blijft over DVB-S(2). Iedereen met een schotel krijgt dat signaal al binnen. Of dat voldoende is zal afhangen van de door de zenders te kiezen satelliet. FTA: geen smart card. Geld willen vangen (naast reclame-inkomsten), wel codering? Eenmalige smart card kost in Oostenrijk € 45. Fransat laat met o.a. het pakket van Bis en de Baskische zender zien dat individueel vrij schakelen (gratis of tegen betaling) per extra pakket of zender best kan. Als iemand dan CD wil houden dan zijn er extra kosten, maar wellicht kiest CD dan eieren voor haar geld en gaan de tarieven zakken. Dat laatste kan best want ze hoeven dan de RTL groep geen vergoedingen meer te betalen. Of CD verdwijnt. De paar op NL gerichte zenders (SBS en zo) moeten dan een eigen oplossing zoeken en belangstellenden kunnen voor themazenders aansluiten bij pakketten die in buurlanden worden aangeboden (want dat zal in Europa toch mogelijk worden). Wil je perse NL ondertitels of commentaar bij al die zenders? Dan ga je daarvoor betalen. 26 augustus 2015 aangepast door Prawo Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv. Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
sattv4iedereen Geplaatst: 26 augustus 2015 Geplaatst: 26 augustus 2015 Hoe zo, extra antennekabel? Als er straks DVB-T2 is (in navolging van ionze oosterburen) zal de NPO daar zeker wel op gaan. Ik kan mij berichten op dit forum herinneren dat zenders als RTL er ook over dachten dan op de gewone antenne te gaan. Die zal iedereen dan inderdaad moeten hebben. Maar lijkt me een kleine investering. Dus even wachten met kopen van een nieuwe tv of straks een relatief voordelig kastje er bij nemen. TV heeft hdmi aansluitingen genoeg. Blijft over DVB-S(2). Iedereen met een schotel krijgt dat signaal al binnen. Of dat voldoende is zal afhangen van de door de zenders te kiezen satelliet. FTA: geen smart card. Geld willen vangen (naast reclame-inkomsten), wel codering? Eenmalige smart card kost in Oostenrijk € 45. Fransat laat met o.a. het pakket van Bis en de Baskische zender zien dat individueel vrij schakelen (gratis of tegen betaling) per extra pakket of zender best kan. Als iemand dan CD wil houden dan zijn er extra kosten, maar wellicht kiest CD dan eieren voor haar geld en gaan de tarieven zakken. Dat laatste kan best want ze hoeven dan de RTL groep geen vergoedingen meer te betalen. Helaas zit cd, met het feit dat ze minimaal 30 zenders moet doorgeven. Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|
Moderator ceesv Geplaatst: 26 augustus 2015 Moderator Geplaatst: 26 augustus 2015 RTL FTA? De kans dat ik de hoofdprijs in de staatsloterij win is groter. Wanneer RTL 4 een film uitzendt, moeten ze daarvoor de rechten betalen om de film te mogen vertonen... in het Nederlandse verspreidingsgebied. Wanneer ze met die film fta op de Astra satelliet gaan wordt die film onbetaalbaar voor RTL Nederland. En DVB-T HD in Nederland? alleen met een abonnement en een smartcard. DVB-T SD is in Nederland al gecodeerd, met uitzondering van Ned. 1,2,3 Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen