Ga naar inhoud


Groep hackers claimt aanval op Ziggo


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV staat het volgende te lezen:

Groep hackers claimt aanval op Ziggo

Ziggo kreeg gisterenavond voor de tweede achtereenvolgende dag met een DDoS-aanval te maken. Een groep anonieme hackers heeft de cyberaanval op het kabelbedrijf geclaimd.

Het lukte Ziggo vannacht om de tweede DDoS-aanval te pareren. Hierdoor kunnen Ziggo-klanten vanaf 04.00 uur weer internetten. De hackers hebben ook de tweede keer de DNS-server aangevallen. Het Ziggo-netwerk is feitelijk niet offline geweest maar omdat er geen DNS aan de verbinding gekoppeld kon worden, was connectie met internetpagina’s niet mogelijk. Ziggo-klanten met voldoende technische vaardigheid konden tijdens de DDoS-aanval gewoon van internet gebruikmaken nadat met handmatig in het modem of op de computer een alternatieve DNS – bijvoorbeeld van Google of OpenDNS – had ingevoerd.

Ziggo in volle staat van paraatheid

De anonieme hackers zeggen het Ziggo-netwerk te hebben aangevallen om het kabelbedrijf te dwingen de beveiliging te verbeteren. Ziggo heeft aangifte van de DDoS-aanvallen gedaan. Ook heeft het aangifte tegen bedreigingen die op sociale media tegen het kabelbedrijf geuit zijn. Deze worden zeer serieus genomen. Ziggo werkt hierbij onder meer samen met verschillende instanties zoals het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ziggo vindt de bedreigingen aldus woordvoerder Gradus Vos onaanvaardbaar. Ziggo blijft in volle staat van paraatheid. Het werkt met ‘heel goede experts’ samen om nieuwe DDoS-aanvallen het hoofd te bieden. Het kabelbedrijf verwacht namelijk dat er nog meer aanvallen volgen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Daar ligt ook het probleem van DDoS aanvallen... PC's worden via malware besmet en omgetoverd tot een 'bot'. Genoeg 'bots' gegenereerd en 1 muisklik is voldoende om alle 'bots' te laten werken.. Als je een paar duizend PC's hebt loopt dat qua datatraffic knap op en loopt de boel vast.. Heel lastig te pareren en ook moeilijk te beveiligen.. Wij doen dat d.m.v. multiple trunks en ICMP filtering... Best lastig om zo'n simpele procedure te stoppen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

DNS van Google gebruiken, 8.8.8.8 of 8.8.4.4 en je hebt er geen last van dat je zonder internet komt te zitten

 

of gebruik de andere alternatieve dns

 

Alternatieve dns-servers:

OpenDNS 208.67.222.222 208.67.220.220
Google DNS 8.8.8.8 8.8.4.4
OpenNIC 31.220.43.191 151.236.29.92
Norton 199.85.126.10 199.85.127.10
Comodo 8.26.56.26 8.20.247.20

aangepast door blackeyes

vu duo//vuduo2//mutant hd51 4k // 65 inch lg4k

2 keer gibertini 100 // t90 // triax 88

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat 'iemand' in de 'scene' kan zeggen: "Kijk! Dat heb ik gedaan!". Wat ben ik goed he?? Zoiets.. Eigenlijk niets anders dan puberaal gedrag.. Weer eens wat anders als uren je puistjes uitknijpen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

dns amplification attack heeft maar 1 ingrediënt nodig: de idioot achter het klavier!

 

internet is voor sommigen gewoon een virtuele speeltuin...

 

 

ik wou net zeggen, je hebt tegenwoordig maar een paar pc's nodig om een ddos op te zetten. En ziggo is in deze ook fout want die hadden hun dns servers van buiten het ziggo netwerk bereikbaar. Ook echt niet over nagedacht natuurlijk.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Hebben die hackers dan toch een punt, wanneer ze claimen dat de beveiliging van Ziggo prut is?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben die hackers dan toch een punt, wanneer ze claimen dat de beveiliging van Ziggo prut is?

ik neem aan dat elke provider dit kan overkomen hier is toch bijna niemand tegen opgewassen gelukkig is het vrij eenvoudig op te lossen voor de meeste klanten aangepast door stevie-v

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben die hackers dan toch een punt, wanneer ze claimen dat de beveiliging van Ziggo prut is?

Met een dos krijg je alles plat.

je kunt ook zeggen dat veel te veel routers vanaf wan toestaan DNS requests te doen. Daar kan ziggo niets aan doen.

behalve ook die poorten dichtgooien voor verkeer van buiten hun eigen netwerk. Maar als de idioot zelf een ziggo lijn heeft of een vpn helpt dat ook niets meer. Dan moeten ze die poort ook afsluiten voor eigen netwerk.

 

Je kunt zo zachtjes aan alles wel dichtgooien want overal lopen ze tegenwoordig als slechte tandartsen naar gaatjes te boren. Internet is niet ontwikkeld met veiligheid als basis. De essentie was open en connected worldwide.

ik zou zeggen dat is aardig gelukt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En weet je wat ik zeg (of beter schrijf)?

Het is niet juist, en irriterend, dat iemand een netwerk (gedeeltelijk) plat legt. Maar het schudden bepaalden mogelijks wakker. En in alles, blijft het een:

post-40019-0-12702900-1440104916.jpg

De ene zal de beveiliging aanscherpen, totdat de andere kant toch weer gaatjes vindt.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...