Ga naar inhoud


Nieuwe zenderlijst voor ongecodeerde kanalen bij Ziggo


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen

Ziggo is aan de wens van veel klanten tegemoet gekomen door een speciale zenderlijst voor het Kabel TV-zenderaanbod aan te bieden. Hierin staat alle ongecodeerd uitgezonden kanalen in logische zendernummer achter elkaar.

Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar bevestigt tegen Totaal TV de komst van de nieuwe zenderlijst. Klanten moeten om deze zenderlijst te bekijken wel zelf de apparatuur opnieuw instellen. Ziggo heeft ter ondersteuning hiervan een speciale pagina op internet gepubliceerd waar klanten de helpende hand wordt geboden bij het opnieuw instellen van de apparatuur. De nieuwe zenderlijst voor ongecodeerde kanalen komt als extra dienst naast de bestaande zenderlijst waarbij HD-kanalen als eerste geplaatst zijn. De Kabel TV-zenderlijst kan gekozen worden door het speciale netwerkID 4444 in daarvoor geschikte apparatuur in te voeren.

RTL Z ook in SD op 12

De komst van de Kabel TV-zenderlijst is in een stroomversnelling geraakt door de komst van de nieuwe nieuwszender RTL Z. Ziggo was al enige tijd bezig met het realiseren van de nieuwe zenderlijst. In de nieuwe zenderlijst staat het ongecodeerd uitgezonden RTL Z net als bij de zenderlijst voor de tv-abonnementen Play Start en Play Complete op voorkeuzepositie 12. Hiermee komt Ziggo met RTL Nederland gemaakte afspraken over de doorgiftepositie van RTL Z na.

Tweede televisie in slaapkamer

Steeds meer Ziggo-klanten gebruiken het Kabel TV-zenderaanbod op televisietoestellen die buiten de woonkamer gebruikt worden. Men kan hierdoor digitaal naar de 45 belangrijkste tv-zenders zonder smartcard in SD-kwaliteit kijken. Alleen de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 zijn bij Ziggo ongecodeerd in HD-kwaliteit te zien. Ook kan men met de nieuwe zenderlijst naar 41 radiozenders luisteren. De nieuwe Kabel TV-zenderlijst is dan ook voor deze groep klanten een uitkomst. De ongecodeerd uitgezonden SD-kanalen staan in de standaard zenderlijst tussen gecodeerde zenders geplaatst waardoor het zappen langs de beschikbare zenders binnen deze abonnementsvorm niet vloeiend verloopt.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op zich handig...jammer dat ze nog niet HD vrij willen geven (terwijl daar bij de fusie tussen UPC en Ziggo wel kort sprake van was en ook werkelijk FTA was). Eigenlijk alleen handig voor mensen met een kleinere of oude tv. Als je een wat grotere tv hebt en optimaal gebruik wilt maken van je televisie komen er toch weer extra kosten bij kijken...(aparte decoder of ci-module).

 

We moeten ergens over klagen :P ...verder heel tevreden over de beeldkwaliteit en het aanbod van Ziggo. Dat vind ik belangrijker dan wat eenmalige kosten om er gebruik van te maken, al blijft het wel een beetje jammer dat basis HD niet vrij is..

 

Er zullen ook genoeg mensen zijn die het verschil tussen SD en HD niet eens opmerken. Kwam pas bij iemand thuis die super enthousiast over het scherpe beeld van zijn nieuwe televisie. Ik zag vooral ruis en na even spieken bleek hij zijn decoder via SCART aangesloten te hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...