Ga naar inhoud


Terug naar fabrieksinstellingen???


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben een buurtbewoner aan het helpen met het instaleren van zijn humax 5400z met stabmotor ik heb die stab op 0 uitgericht op sirus tot zover ging alles goed maar toen bleek dat ze zelf aan het prutsen zijn geweest en volgens mij alle voor geprogede info hebben veranderd, om een voorbeeld te noemen bijna alle antenna alternative sat's zijn astra 1 of eutel w2, de vraag is hoe krijg ik de humax terug in de staat zoalals hij uit de doos kwam zodat ik met een verse ontvanger kan beginnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


bedankt voor jou antwoord, maar wat ik eigelijk bedoel is een factory reset oftewel terug naar de beginwaarden de settings zet ik er dan later wel in het gaat mij nu om zo veel mogelijk satelieten te programeren en ik neem toch aan dat de humax een voor geprogrameerde database heeft voor diverse sats, degeen voor wie ik hem probeer af te stellen heeft deze mogelijkerwijs veranderd.

wat ik tot op heden gedaan heb is handmatig het 0 punt opgezocht en deze opgeslagen als zijnde sirius(ik krijg hier ook goed beeld), als ik dan handmatig naar astra ga of eutel w2 ziet hij ze wel maar slaat ze niet op omdat er andere gegevens voor deze sats zijn ingevoerd, vandaar mijn vraag voor een reset.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt "handmatig" de Sirius opgezocht en dan bewaard? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> Je Stab moet op 0° staan en dan de schotel+stab bewegen (zelf de stab rond de mast draaien, niet via de humax!) tot je ontvangst hebt. Je kan hier de helling van de motor uitrekenen. Dat is alvast een goed begin.

Maar eerst de Stab op 0° laten draaien en dan bewaren in het geheugen. Nakijken of je steun 100% pas staat en dan kan je pas echt beginnen met uitrichten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij zoek je hier naar:

Installatie menu

Antenna Settings

Ga naar het SEARCH item en druk pijl rechts tot je reset ziet dan ok en alle posities worden opnieuw berekend.

Wel eerst op Sirius gaan staan he.

Het is niet zo dat de lijst is opgeslagen in de Hummie maar er is wel een voor geprogrammeerde lijst in de Stab.

Avensis

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi , ik heb gewoon de stab op nul gezet met de humax deze daarna losgekoppeld en toen handmatig mbv een analoge ontvanger die ik goed ken de schotel goed op sirius uitgericht, dat deze nou goed staat blijkt wel uit het feit dat als ik hem laat draaien met de humax met de analoge ontvanger doorgelust ik beeld krijg op astra, hotbird, eutel w2 en sirius verder heb ik niet gezocht .

maar als ik het nu goed begrijp moet je voor de humax elke sat positie afzonderlijk (dus handmatig) opzoeken en daarna opslaan in het geheugen en niet zoals bv. een echostar 3000 die een database heeft waardoor je enkele posities (3)opgeeft (deze moet je dan wel eerst even handmatig zoeken) en dat dan de echo de rest van de te ontvangen sats er automatisch bij programmeerd ook de meeste frc, sr, fec ed zijn reeds aanwezig. de humax waar ik mee bezig ben is aardig mee geklooid dus dat moet er eerst uit ik kom bv een keer of 10 astra 1 tegen op diverse posities en als ik dit probeer te veranderen gaat de stab weer vrolijk die positie opzoeken terwijl ik eigelijk wil dat die op nul blijft staan zodat ik de juiste gegevens kan invoeren, ik zit er dan ook aan te denken om de stab op nul te zetten deze dan afkoppelen en dan eerst maar eens de juiste sats en data in te voeren. of is er welicht iemand met een beter idee?????????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
moet je voor de humax elke sat positie afzonderlijk (dus handmatig) opzoeken en daarna opslaan in het geheugen

Klopt.

Maar ga de hele reeks satellieten af en zet al die diseqc-commando's op "af". En dan begin je 1 voor 1 je posities te zoeken. Neem een pen en papier bij de hand om te noteren welke naam je voor een sat gebruikt hebt.

Ik druk die lijst van PET123 af (die steeds bij de settings zitten als je ze download). Ga het lijstje af op je Humax (sat's zoeken) en schrijf daarnaast met welke sat die overeenkomt in het geheugen van de Humax (dus met de satnamen uit de lijst waar andere1, andere2 etc staat)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...