Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten


  • Reacties 42
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Geplaatst:
Op 23-7-2021 om 12:19, Drs. IJzerbout zei:

Als ik alleen al denk aan het schoonmaken van die smeertroep als er wat overkookt!

 

Dat komt niet door het gasfornuis maar heeft meer te maken met jou kooktalent 🤣

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Geplaatst:

Dat gebeurd altijd als je aan het kokkerellen bent. 

Het spat al bij het bakken van een ei. 

Als er wat aanbakt op een keramische kookplaat dan is het zo weer schoon. Heel hardnekkig vastgebrand vuil gaat er perfect met een scheermesje af. 

De plaat blijft als nieuw. 

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Geplaatst:
2 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

Dat gebeurd altijd als je aan het kokkerellen bent. 

Het spat al bij het bakken van een ei. 

Nooit aan alufolie gedacht?

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Geplaatst:
20 minuten geleden, Mojo zei:

Nooit aan alufolie gedacht?

pesies

;)

elke profi keuken heeft onder de pitten een lap aluminium folie die 's avonds bij het opruimen zo de recyclebak in gaat. :whistle:

een stuk minder schoonmaak problemen dus

The Crying Cowboys

Aaron Rux

 

Geplaatst:

En in welke profi keuken zie je een keramische kookplaat?

Mijn neef is chef kok en zegt altijd "een elektrische kookplaat heb je voor de mooiigheid", "een echte kok heeft een gasfornuis"

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Geplaatst:

Omdat een profi 5* kok op gas zou koken moet ik dat ook doen?

Ik ben geen profi 5* kok en voor mij voldoet elektrisch koken prima. 

Alleen al dat gerotzooi met aluminium folie zegt mij al genoeg. 

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Geplaatst:

In de praktijk doet niemand dat alu-folie gepruts dagelijks vervangen. Het blijft er vaak dagen liggen totdat de aanblik echt te vies is om aan te zien en dan wordt het vervangen. 

Trouwens, ik heb geen eens een gas aansluiting en met gasflessen lopen te zeulen en prutsen omdat 5* koks ook met gas koken  hier in die hitte zie ik niet zitten. 

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Geplaatst:

Verder wordt er gezegd dat elektrische keramische platen moeilijk in temperatuur te regelen zijn. 

Dat klopt maar als ik de warmte snel onder de pan weg wil halen dan schuif ik hem gewoon weg. 

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

  • Moderator
Geplaatst:

En dat is nu juist het voordeel van inductie, het regelt net als gas.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Geplaatst:
43 minuten geleden, ceesv zei:

En dat is nu juist het voordeel van inductie, het regelt net als gas.

En alles wordt veel sneller heet als je dat wil.

Bovendien leg ik onder de kookpan een blad krantenpapier als het een vettige spat-boel dreigt te worden.

Eten klaar, krant weg en geen vettige kookplaat.

Geplaatst:

Een keramische kookplaat is iets anders dan een inductiekookplaat.

Een keramische zou ik nooit willen. Hopeloze gevallen net als een gastoestel.

En keramische blijft lang heet nadat je de pan weg hebt gehaald en je kat zal er maar over lopen. Een inductieplaat is snel afgekoeld want het was de pan die heet werd.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Geplaatst: (aangepast)

Een inductie kookplaat heeft zeker vele voordelen.  En deze zijn in de bijdragen hierboven wel allemaal aan bod gekomen.

 

Echter één groot probleem.  Deze kookplaten (zoals alle elektrische kookplaten) hebben een elektrische leiding van minimal 25A nodig, en bij voorkeur zelfs één van 32A.

Indien je nu een gaspit hebt, ligt meestal die zware elektrische leiding er niet. 

Wil je dus overschakelen van gas naar elektrisch koken zul je nieuwe elektrische leiding moten voorzien vanaf je teller/ zekeringenkast naar de keuken. En dit zal in vele gevallen een groot obstakel blijken.

 

Bij een keuken renovatie of nieuwbouw zou ik zeker als kooktoestel een inductietoestel aanbevelen.
Dit zou ik ook zelf doen.

 

Naar het probleem van de TS:

Als de pitten blijven vonken, zou ik er technicus bij halen.  Want er is een ernstig elektrisch probleem.

aangepast door Kabeltje87

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...