Ga naar inhoud


Reactie


Gast

Aanbevolen berichten

Beste Forum-genoten,

Graag zou ik toch eens een kantekening plaatsen (niet negatief)

Ik lees alleen het Humax gedeelte op deze forum, maar ik heb ook ervaring op een Amerikaanse forum voor terreinauto's.

Misschien hoort dit op off topic maar ik heb toch een kantekening.

Ik lees regelmatig als kommentaar op nieuwkomers ,,zoek dat eerst zelf maar eens op,,

Ik kan me zo voorstellen dat dit toch een enigzins remmende werking geeft op iemand die minder ervaren is met het begrip ,,forum,, en nog eens beginnend satelieter is zoals ik.

Maar ik heb ook problemen met begrippen die voor jullie allemaal gesneden koek zijn, maar voor een beginner redelijk onduidelijk zijn.

Ik heb inmiddels een hoop gevonden, maar kan toch met een brandende vraag zitten die voor jullie niets voorsteld of al 10.000 keer gevraagd is.

Laatst werd er een vraag gesteld waar ikzelf ook benieuwd naar was, heb bijna 3 uur gebladerd en heb het uiteindelijk wel gevonden.

Ik kan me dus zo voorstellen dat wanneer ik op een brandende vraag als antwoord krijg ,,zoek het eerst maar eens op,, denk bij mezelf van ,,laat dan ook maar,,!

Misschien is het mogelijk om eens elkaar nog meer van dienst te zijn dan al het geval is.

Zo kun je bijvoorbeeld ook een verwijzing doen naar het bewuste antwoord op een vraag dmv de URL te kopieren in dit kader van het betreffende antwoord.

 

M.a.w. je helpt niet altijd iemand door te zeggen ,,zoek het eerst maar zelf op,,!!!

Ik hoop dat jullie dit niet negatief opvatten want ik heb al vreselijk veel geleerd van jullie allemaal, maar ben toch wat minder technisch aangelegd.

 

Bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Humax-man,

 

dat vragen beantwoord worden met "zoek het zelf maar op" komt voor uit het feit dat dit een hobby-forum is en dat voorgekauwde antwoorden (heel vaak) niet helpen om inzicht te krijgen in deze materie.

 

Als je na lang zoeken nog geen antwoord op je vraag hebt ben ik er van overtuigd als je de vraag hier voorlegt hij ook wordt beantwoord. Let maar eens op dat mensen snel lid worden om een specifieke vraag te stellen en daarna hoor je nooit meer wat van deze mensen.

Ook is het zo dat vragen over een bepaald onderwerp te vaak gesteld worden en de antwoorden hier op dit forum al te vinden zijn.

 

De grondslag voor een hobby is een flinke dosis zelfstudie daarna kan je er veel meer plezier van hebben. <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

 

In ieder geval succes,

 

 

Spockear

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste als jij echt vragen hebt en wij kunnen je helpen ,zullen we niet aarzelen om dit te doen,ikzelf ben goed ingeburgerd in de satellietwereld maar weet ook niet alles en voor sommige kan een vraag overkomen van "allee lompe weet gij dat nu niet" en soms kan jij met jou vraag ook vele andere helpen die het misschien ook niet durven vragen.

 

Dus trek je van die antwoorden niets aan en stel gewoon je vraag per slot zijn we er om elkaar te helpen anders kan je evengoed niet kijken op dit forum en neem het van mij aan je kan hier veel leren ,maar we zijn allemaal maar gewone mensen die hun vrije tijd hier gratis insteken en soms ja ,zeg ik ook wel eens potjandorie nu niet ,en een dag later antwoord je op alles wat je weet <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> .

 

GEWOON BLIJVEN VERDER KIJKEN EN VRAGEN IS DE BOODSCHAP.

 

Groetjes van koostronics.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En ook: de eerste reacties komen soms zeikerig over (de eerste reactie) maar meestal komen er toch positievere postings achter van andere leden. Tenminste, dat is toch mijn indruk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Ik lees regelmatig als kommentaar op nieuwkomers ,,zoek dat eerst zelf maar eens op"

 

Deze stelling klopt deels,over het algemeen wordt er dan een link naar een site gegeven waar een kant en klare oplossing opstaat.

 

En voor een hobby mag je toch wel een beetje moeite doen... <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

compu's leuke dingen,had ik er maar meer verstand van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste koostronics,

 

Gezien jouw antwoord, krijg ik de indruk dat jij de enige bent die mijn opmerking begrijpt.

 

Voorbeeld: iemand koopt een televisie, komt thuis en zet de tv in de kast, steekt de stekker in de muur, en zet de tv aan en probeert direkt zelf de zenders op te zoeken....dat werkt niet naar behoren en men gaat vervolgens lopen klooien en daarna de gebruiksaanwijzing lezen.

Helaas is dit niet goed, maar het is nu eenmaal zo....

 

Ik zeg eerlijk....ben met m'n satelietset thuisgekomen,gaten boren,schotel plaatsen,receiver plaatsen,kabel erin en stroom erop, schotel richten, hoera we hebben beeld, en aanklooien maar....MAAR NU KOMT HET VERHAAL!

 

IK SPREEK GEEN WOORD ENGELS (bijvoorbeeld)

De gehele Humax handleiding is in het engels, kijken op het internet,SAT4ALL.COM gevonden,

Message board?-FAQ?-Forum?-Registreren?-Inloggen?.....snap er geen snars van...

enz. enz. <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Ik neem aan dat jullie ook beginner zijn geweest, en niet wisten wat een forum was, en wat was je blij wanneer JOUW brandende vraag beantwoord werd, en toen je schotelset eindelijk goed geinstalleerd was ben je gaan lezen van hoe zit dat en hoe zit dit.

Ik ben nu 3 a 4 weken op deze site aan het lezen en zoeken, en kom tot de conclusie dat ik nog heel veel leren moet m.b.t.

IRDETO,SECA,SECA2,VIACCESS,CRYPTOWORKS,CONAX,DUBBEL KAARTLEZERS,CAMS,CI,FUN zus en FUN zo....SAMSUNG-STRONG-HUMAX-ECHOSTAR-ENZ.ENZ.

 

Samenvatting: Er is zo veel informatie, zo veel nieuws, zo veel techniek, zo veel enz.enz., dat is allemaal zo snel niet te begrijpen en te vinden is op een vreemd fenomeen zoals een FORUM en als beginnend satelieter met een technische kennis van 0.

Er is zo veel historie en ik heb zo ontzettend veel gelezen op deze site, maar houdt er AUB rekening mee dat er toch een simpele (moeilijke) vraag gesteld kan worden.

 

Bedankt voor jullie reacties en het is toch wel aardig deze discussie eens op gang te brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt absoluut gelijk, dat is mij ook opgevallen.

Alleen mijn opmerking blijft toch,, je helpt niet altijd door te zeggen van zoek dat zelf maar op,,

Je kunt iemand ook netjes verwijzen naar een gedeelte op deze site waar het zou moeten staan.

Het zijn trouwens meestal dezelfde mensen die deze opmerking plaatsen.

Eigenlijk zou ik deze mensen persoonlijk moeten vragen verder na te denken dan hun neus lang is eer ze zo'n opmerking plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zit misschien wel iets van waarheid in maar ik ben toch hardstikke blij dat deze site er is, heeft mij al diverse malen flink geholpen. <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo,

 

het is misschien wel zo dat sat4all toch wel een beetje voor de gevorderde satelliet-hobbiëst is bestemd, bewust of onbewust. Neemt daarentegen niet weg dat er voor de echte beginner genoeg materie te vinden is op internet, goed voorbeeld is deze site . Hier word toch alles wel duidelijk uitgelegt.

Het 'probleem' van de beginnend satellieter <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> is dat er een Humax5400 word gekocht met alle toeters en bellen (motor, programmer, funcard, noem maar op...) en dan vervolgens vragen gaat lopen stellen van 'hoe moet dit en hoe moet dat'. M.a.w men wil meteen alles, maar dan ook alles wat op de satelliet te vinden is op hunnie beeldbuis toveren. Aangezien dit wel kan maar nogal wat kennis vereist is het in mijn ogen soms frustrerend om te zien hoe mensen elkaar afzeiken omdat ze posten : 'zoek eens via google.com'. Men heeft geen geduld en tijd om het zelf op te zoeken.

Ik mag toch zeggen dat ik dit uit ervaring kan posten aangezien ik hier al een dikke 900 postings heb gelanceerd hiero <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

conclusie : gerichte, op hobby georiënteerde vragen zullen heus wel goed beantwoord worden en men zal iedereen zo goed mogelijk proberen te helpen maar zeg zelf, je koopt toch ook niet een auto om vervolgens je rijbewijs te halen, in mijn ogen doe je dat andersom <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

 

aus der Reihe,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zag dat je een Nederlandstalige handleiding zoekt voor de humax kijk hier eens :

http://www.***************/ (bij de sectie humax)

Hier vind je ook andere uitleg voor je hummie, de Hummer onder de satreceivers <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> blijkbaar mocht dezelink niet, kijk dus effe in je private mail

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor je reactie,ik ben weer te goed voor deze wereld(hihihih).

 

Ik ben nu niet thuis maar ik zal je later dit week-end de nederlandstalige handleiding van de humax eens proberen door te mailen dan ben je weer een stapje verder.

 

Even nog antwoorden op je vraag ,ik heb het natuurlijk ook moeten leren en zit ook reeds al 11 jaar in satellietland deels profesioneel deels hobby en heb zo de kans gehad om veel te kunnen weten.

 

Dus de beste tip voor jouw is lees zo veel mogelijk ook oudere forums op sat4all en je zal een stuk wijzer worden.

 

Waar je ook veel gaat kunnen leren is binnekort op de beurs in HARELBEKE (KORTRIJK BELGIE)16-17 NOV in een organisatie van de belgian satelliet hoppers in het SPOOR aldaar.

 

Ik (en sommige mensen van sat4all )staan daar ook en als je goed gaat zoeken op de forums zal je kunnen ontdekken waar ik sta!!!.

 

Nog veel plezier met deze boeiende hobby en straks krijg je de nl handleiding .

 

Vriendelijke groeten van koostronics. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Humax-man,

ik kan het niet nalaten hier ook iets over te zeggen. Ik lees dat je "al" 3-4 weken op dit board bezig bent.... Zelf neus ik hier al wat langer rond, iedere keer weer mezelf verbazend over de "domme" vragen. Nu zijn die vragen zeker niet altijd even dom, maar wel vaak een kwestie van echte onwetenheid. Daar is dus een beginnerssectie voor, en ik geloof niet dat daar veel flauwe antwoorden worden gegeven, integendeel er zijn een hoop die-hards die daar tot in den treure toe, met veel geduld (waar halen ze 't vandaan?) steeds weer gericht antwoord geven. Je zult merken dat je de vele "flauwe" antwoorden in de andere secties tegen komt. Zo staat ook dit topic in de verkeerde sectie: veel mensen die een Humax thuis hebben staan posten maar gewoon in de Humax-sectie.....

 

Dit board heeft inderdaad een hele hoop kennis achter zich (een aantal laat zich zelfs horen in dit topic!). Maar ook een hele hoop "leden" die dan "even" van die kennis gebruik willen maken.

Leden die laten blijken door de manier van vraagstelling dat ze min of meer serieus geinteresseerd zijn in een bepaald onderwerp krijgen ALTIJD een serieus antwoord. Let maar eens op wanneer die zogenaamd flauwe antwoorden gegeven worden, men is soms nog te lui om twee of drie topics terug te kijken. Zelfs dan zijn er nog goede zielen die een linkje terug naar leggen naar 't betreffende onderwerp.

Even uit m'n hoofd (en degene die ik vergeten ben in de gauwigheid: vast sorry) zomaar een paar namen van leden die NOOIT te lui zijn om wéér eens hetzelfde, juiste antwoord te geven op weer eens dezelfde vraag: tonskidutch, gerdi, koostronics, ibby, duwgati..... en er zijn er nog meer!!! Zij zorgen er zo ook voor dat de nieuwelingen onder ons ook goed onderlegt worden.

 

Gegroet,

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey MMM,

 

Wat je schrijft klopt als een bus, ik vroeg me al in de eerste mail al af of dit niet in off topic thuis hoorde, maar goed het kan geen kwaad denk ik. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Wat betreft de mensen met ,,engelen geduld,, die altijd klaarstaan om een andwoord te geven, mijn ervaring is dat daar een forum min of meer op draaid en zulke ,,BIKKELS,, heb je absoluut nodig......

 

Het is mij duidelijk, bedankt allemaal voor jullie reactie.

grosse047.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...