Ga naar inhoud


Eerste veroordelingen voor cardsharing in Nederland


Sprietje

Aanbevolen berichten

In TotaalTV is het volgende te lezen:

De rechtbank in Zutphen heeft een belangrijke uitspraak in de strijd tegen cardsharing gedaan. Voor het eerst in Nederland zijn personen veroordeeld voor deze vorm van tv-piraterij.

In 2013 vonden in Apeldoorn, Enschede, Vlagtwedde en Den Haag vijf invallen plaats. Hierbij werden cardshare-netwerken opgerold. De apparatuur en administratie werden in beslag genomen. De verdachten werden hierbij gearresteerd. Meer dan twee jaar later heeft de rechtbank de verdachten schuldig verklaard voor tv-piraterij. Hierbij werden straffen van honderd uur dienstverlening en voorwaardelijke gevangenisstraffen met een proeftijd uitgesproken. Naast dit strafrechtelijk traject zijn gedupeerde aanbieders een civielrechtelijk traject begonnen waarbij schadevergoeding wegens derving van inkomsten wordt nagestreefd.

Cardsharing in Nederland op de kaart

De uitspraak is belangrijk voor verdere acties tegen cardsharing. "TV-piraterij wordt in Nederland niet getolereerd", stelt Ger Laning van de Nederlandse Politie. Met deze uitspraak in de hand is het de intentie om te blijven optreden om de illegale distributie van content te ontmoedigen. "TV-piraterij vormt een ernstige bedreiging voor betaaltelevisieaanbieders. Door samen te werken met technische experts en anti-piraterij experts zoals Irdeto, zijn we in staat om tv-piraterij op te sporen en criminelen voor de rechter te brengen. De Nederlandse Politie blijft deze vorm van cybercriminaliteit bestrijden."

Betaalaanbieders opgelucht

Bij tv-aanbieders wordt de uitspraak ook met goedkeuring ontvangen. De voorbereidingen voor deze zaak begonnen in 2011 toen Irdeto en enkele Nederlandse tv-aanbieders een onderzoek naar meerdere personen in het kader van cardsharing begonnen. Bij cardsharing wordt een abonnement via internet door meerdere personen gedeeld. Niet de aanbieder, maar de criminele organisatie achter cardshare-servers ontvangt hiervan inkomsten. Aanbieders zeggen hierdoor jaarlijks wereldwijd tientallen miljoenen euro’s aan de verkoop van tv-abonnementen mis te lopen. Sheila Cassells, directeur van Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA) waarbij marktpartijen in de betaaltelevisie-industrie aangesloten zijn, stelt dat AAPA-leden als Irdeto methodes hebben ontwikkeld om cardsharing op te sporen en te bestrijden. In samenwerking met lokale autoriteiten kan hierdoor de strijd tegen het illegaal bekijken van content aan worden gegaan.
 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


En terecht, ben compleet tegen dat sharen.

Binnenshuis, tot daar aan toe.

 

Door dat volk, worden wij op hoge kosten gezet, om dat o.a. CD/TVV allerlei maatregelen moeten nemen om dit tegen te gaan.

Voor velen iedere keer een nieuwe card of cam en straks, de kans dat je alleen nog maar met zo'n brakke box van CD/TVV kan kijken.

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

CS, praat ik ook niet goed, maar de volgende (onmogelijke?) stap, zijn de onzichtbare grenzen te doen verdwijnen.

Bepaalden gaan deze richting, vanwege landbeperking, ook al zijn het expats van hun land. één stap in de goede richting is al, dat ze geo blokking op het net zullen verbieden  ;)

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is uiteraard niet omdat je het cardsharen zou kunnen stoppen, dat al die "zwartkijkers" dan maar een abonnement gaan nemen.... de logische stap is dan om gewoon met FTA verder te gaan.... zo deed ik het in ieder geval toen de goldcards, pic cards en veel later de diablo cam het niet meer deed....  Een erg klein percentage gaat dan betalen, maar daar schieten die bedrijven als CD ook niet mee op.... zeker niet als de "instap abo's" zo duur zijn als wat ik nu lees.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Die instap abo's zijn zo duur omdat wij betalen voor die andere kijkers.

Wel € 10 aan een cardsharer betalen maar geen € 17,95 aan de provider omdat het zo duur is?

 

Die illegale kijkers betalen 10 euro omdat het mogelijk is, en een groot deel neemt gewoon een legaal abonnement wanneer die goedkopere optie niet meer aanwezig is, vooral omdat men het als normaal, niet illegaal ziet.

 

Canaldigitaal betaalt een groot deel vaste kosten onafhankelijk van het aantal abonnees.

Of je 1 of 1 miljoen kijkers hebt, die transponder heb je nodig.

Verder zijn er kosten afhankelijk van het aantal abonnees, zoals de encryptie licenties en de doorgifte vergoeding.

Elke betalende abonnee zorgt voor een verlaging van de vaste kosten, iets wat in de prijs en aanbod tot uiting kan komen.

 

Ik denk dat men zich wel eens zou kunnen vergissen in het aantal kijkers met een € 10 cardshare abonnement.

Wanneer de helft daarvan een officieel abonnement neemt zou de € 2 prijsverhoging zo maar van de baan kunnen zijn, en zijn strengere coderingen overbodig.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die bedragen kloppen niet Cees.

 

Servers adverteren met € 17,-- per jaar en CanalDigitaal met € 57,95 per maand.

Niet dat het hiermee goed is te praten maar in tijden van inleveren zoeken mensen naar kosten besparing.

 

De server maffia opereert daarnaast vanuit China dus een veroordeling die niets zegt over het tegen gaan van de server praktijken.

Het is dweilen met de kraan open en geloof maar niet dat de hermandad hier actief aan het zoeken is zoals gesuggereerd. Daar is simpelweg geen tijd en mankracht voor.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt dan ook beide, personen, die netjes hun abbo betalen per jaar  :) ,maar omdat satelliet providers, niet doen zoals iptv en kabel aanbieders, en alle tv's bedienen op hetzelfde adres voor één abonnementsprijs, en peperdure prijzen hanteert voor die extra te beperkende kaart, gaan bepaalden beiden doen :( . Ook frustrerend, als iemand legaal betaald voor fox, en zijn beeld op zwart blijft op hun linuxje, maar die groten het normaal aanbieden.

Tv aanbieders, moeten zorgen, dat het bij hen interessanter wordt, dan bij die maffia cs aanbieders.

Beetje top offic, maar het illegaal downloaden van muziek, zou sterk verminderd zijn, door het weliswaar met reclame, gratis stream diensten aan te bieden. Maar nu las ik en tijdje terug dat ze die gratis afschaffen, vanwege te weinig opbrengst, en je kan het vervolg raden. Kan nog zaken gaan opnoemen, maar dan krijg ik wederom een opdonder.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet dat het hiermee goed is te praten maar in tijden van inleveren zoeken mensen naar kosten besparing.

 

Cardsharing bestond ook al in betere (financiële) tijden.  

Voor menigeen is het kostenverhaal een drogreden en cardsharing een sport. Net als te hard rijden. Menigeen gaat het om de kick. 

Neem dan geen abonnement als je hem te duur vindt. Iets te duur vinden (ook in de winkel) is geen reden om het dan maar te gaan stelen. 

 

De hierboven genoemde veroordelingen betroffen trouwens allerminst Chinezen, maar met de internationale servermaffia heb je inderdaad een punt. 

(Hoewel ook in het laatste geval al ontwikkelingen gaande zijn, zoals we in het nieuws kunnen volgen.)

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij M7 kan je kiezen uit manke pakketjes, de 7rover maffia doet daar niet aan.

Economische crisis is van 2007 en daar voelen we nog de naweeën van. De kaart sharing bestond uit hobbyisten en stond nog in de kinderschoenen.

De nu veroordeelden, er is nog geen rechterlijke uitspraak te vinden?, stelt niet veel voor. Probleem server maffia bevind zich niet in Nederland, dit lost niets op.

 

Weer een met veel bombarie geschreven artikeltje.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Dit is slechts het strafrechtelijk traject.

Nu komt het civielrechtelijk traject, daarbij worden ze letterlijk en figuurlijk uitgekleed.

 

Er zijn cardshare providers in verschillende gradaties, op familie en bekenden niveau, winkels, en de groten.

 

Probleem is dat de kleine cs providers zich niet beseffen dat ze met strafbare zaken bezig zijn, die andere cs providers zijn bezig met een ingecalculeerd risico.Die kleine cs providers, meestal hobbyisten  spelen met hun gehele bezit, het kan betekenen dat hun gezin op straat komt te staan.

 

Maar vergis je niet, er zijn de afgelopen tijd meer lieden veroordeeld, en die zijn letterlijk financiëel uitgekleed.

Het is nog slechts een kwestie van tijd voordat ook de afnemers vervolgd worden, in Duitsland is dat al routine.

Wanneer Canaldigitaal ooit vervangen wordt door een van de internationale satelliet providers zullen sommige lieden op de koffie komen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit lost helemaal niets op.

Data vanuit China om gebruikers te veroordelen duurt te lang of komt er niet en als die wel zou komen is het de vraag of een rechter de data betrouwbaar vind.

M7 weet ook dat de strijd gestreden is en heeft cs vervolging doorgestreept als zijnde onhaalbaar en gaat over op een ander systeem.

Stil blijven staan is achteruitgaan.

M7 heeft het nieuwe systeem geïntroduceerd en het probleem cardsharing is voor wat M7 betreft opgelost als dit volledig is uitgerold.

 

Ga ik even koffiedik kijken. (De glazen bol is uit)

Film en Sport zenders zijn op kort termijn alleen nog te zien met de nieuwe decoders en zo wordt het aantal zenders wat te zien is met seca3 afgebouwd tot dat de alleen het basis pakket nog open gaat. 2e en 3e kaarten verdwijnen, dat kan alleen nog met de nieuwe decoder.

Kijk eens in de shop van M7 wat er aangeboden wordt. Daar is de laatste dagen veel werk verzet en geeft een kijkje in het nieuwe verdien model.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De toekomst ligt dus in IPTV. hier in greece zijn zowel het Nova als het OTEtv pakket volledig gekoppelt aan hun (ook brakke) decoders. Dus de kaart werkt alleen in die ene decoder. 

Wat blijkt echter: er worden ip boxen aangeboden waarbij beide pakketten werken, en dat met 15 tot 20 euro per maand!

Dus kunnen ze beter de prijs omlaag doen om meer klanten te krijgen !

System Administrator (niet van deze site)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die instap abo's zijn zo duur omdat wij betalen voor die andere kijkers.

Wel € 10 aan een cardsharer betalen maar geen € 17,95 aan de provider omdat het zo duur is?

 

Die illegale kijkers betalen 10 euro omdat het mogelijk is, en een groot deel neemt gewoon een legaal abonnement wanneer die goedkopere optie niet meer aanwezig is, vooral omdat men het als normaal, niet illegaal ziet.

 

 

Ben het niet helemaal met je eens dat de instap abonnementen zo duur zijn geworden door het cardsharen...

Kijk nu eens bij alle andere aanbieders wat de instap prijzen zijn?En die hebben helemaal niet of weinig te maken met cardsharing...

Het draait gewoon allemaal om de euries of je nu legaal of illegaal bezig bent...

 

De mensen willen gewoon kunnen kijken kostte wat het kost...ik ken ook zat mensen die een originele kaart hebben /hadden met een STB pakket en daarnaast een share regel.

 

Kijk nu eens hoe de prijzen gestegen zijn vanaf de 90er jaren ik reken nog steeds in gulden prijzen maar een beetje tv kijken zonder bijzonderheden komt al gauw op 100 gulden per maand.Geen haar op mijn hoofd die er toen over dacht om dat te gaan betalen.Nu heb ik een abonnement van 87,00€ per maand en ik denk er sterk over om dit eruit te doen en weer ouderwets over te gaan schakelen op FTA

 

Al met al gaan de abonnementen ieder jaar met vele euro's omhoog en ja makkelijk om dan te roepen dit wordt veroorzaakt door het illegale circuit...de heren in kwestie hadden 1000 kaarten draaien reken is ff uit wat dit maandelijks opbracht voor CD.

 

Waar vraag is daar is aanbod legaal of illegaal..alleen de vraag wat je dan zelf wilt?

Als jij jezelf uit de markt gaat prijzen met te hoge maandelijkse kosten dan gaan mensen andere mogelijkheden zoeken.

Kijk nu eens naar het STB pakket levert te weinig op dus wordt het opgeheven en nu maar hopen dat de mensen een duur abonnement ervoor terug gaan nemen.

 

Kwestie van tijd voordat de aandeelhouders er genoeg van hebben en de steker eruit trekken.

Kijk maar naar de V&D - DA het houdt een keer op..

 

En de heren die gepakt zijn waren ook maar kleine middle mannen de top is gewoon door gegaan met het aanbieden van cardsharing en nu zijn ze de volgende weg ingeslagen het aanbieden van IPTV...en weer lopen de kleine mannen het risico om gepakt te worden de grote heren draaien fijn vanuit landen waar CD en de rest vd providers niets te vertellen hebben.Lang leve 1 europa 

Gigablue Quad Plus - Gigablue X1 - Gigablue IPbox - Mutant HD51 4K - MiniX NEO X7

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...