Ga naar inhoud


Ziggo gaat HbbTV in 2016 in hele verzorgingsgebied aanbieden


jerpsx

Aanbevolen berichten

Ziggo brengt de HbbTV-dienst in 2016 naar alle klanten met tv's die dit ondersteunen. Tot nu toe is de dienst alleen beschikbaar in het voormalige UPC-verzorgingsgebied. Gebruikers dienen over een tv met ingebouwde ontvanger te beschikken.

 

Alleen Ziggo-klanten die in gebieden wonen waar voorheen UPC de provider was kunnen tot nu toe van HbbTV gebruikmaken, maar dat gaat veranderen. In 2016 komt de dienst ook naar de andere verzorgingsgebieden. Dat bevestigt Ziggo tegen Tweakers na berichtgeving van TotaalTV

 

Wanneer Ziggo precies begint met het doorgeven, kan het bedrijf nog niet zeggen. Klanten die HbbTV willen gebruiken moeten wel over een tv met ingebouwde digitale ontvanger beschikken. De interactieve dienst werkt buiten de Horizon-mediabox om en wordt door zenders aan het signaal toegevoegd.

 

HbbTV, oftewel hybrid broadcast broadband TV, biedt kijkers de mogelijkheid om via de rode knop op de afstandsbediening applicaties op te roepen, zoals Uitzending Gemist. Ziggo geeft voor een deel van de klanten de HbbTV-diensten van de NPO-kanalen en de SBS Broadcasting-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 door.

 

Bron: Tweakers.net

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...