Ga naar inhoud


8K TV komt er aan.


Emekli

Aanbevolen berichten

Ik begrijp de hele ophef niet wat maakt het nou wat iemand koopt als de persoon daar blij mee is en het hier kenbaar wil maken, wat is daar mis mee misschien wil ik wel een zwartwit tv omdat ik dat mooi vind is toch niks mis mee.

Goed je kan vragen waarom ik dat doe krijg je antwoord. Maar kraak elkaar niet af de wereld is al zo rot.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat zou ik nog niet durven zeggen.... ze proberen je alles te verkopen, of je het nu ziet of hoort of niet.... denk aan de gouden luidsprekerkabels en dat soort dingen.....

 

Maar ieder doet uiteraard wat hij of zij graag wil...  Als ik iets moet vervangen kijk ik gewoon naar prijs en kwaliteit en maak ik een afweging tussen die 2. Ik ben erg blij dat ik niet van dat "grote" hou... ik doe steeds mijn best als ik bij familieleden ben die zo een groot bakbeest hebben om het beeld mooi te vinden, maar het valt altijd ontzettend tegen. Hun vinden het prachtig.... maar wie weet zijn mijn ogen of hersenen niet in orde, wie zal het zeggen, maar ik kan voor mezelf toch niet gaan liegen dat het mooier is als wat ik heb, denk ik dan.

Een natuurfilm met niet te veel beweging is erg mooi op ze een groot scherm... maar een gewone film, waar wat beweging inzit, komt niet mooi gelijkmatig over voor mij... ik heb steeds het gevoel dat het beeld schokt.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat heb je aan 8k als er bijna niks van in uitzending is of komt. Een paar promo's en mogelijk wat van de olymishe spelen en of EK voetbal ? Maar verder de huidige zenders op satelliet en kabel zenden voor het overgrote deel de HD uitzendingen niet eens uit in echte HD. Niet alleen CanalDigital met zijn Hans Klok transponders ( er zitten op één transponder b.v. tp.22  23E  maar liefst 17 SD en 4 HD zenders en op een ander 10 SD en 5 HD enz. ) maar ook CSat/Digital+ om er maar 2 te noemen zenden gebakken lucht uit.Op de kabel bij Ziggo is de DWDD net begonnen in HD uit te zenden. Alleen zijn alle HD zenders bij Ziggo, bijna HD zoals zij zelf zeggen. De bitrate komt niet boven de 12.000 kbit/s en tot ruim 16.000 zou wenselijk zijn voor echte HD. Op de satelliet zijn er slechts een paar die redelijk goede HD uitzendingen verzorgen.Zoals BBC/ARD/ZDF/ORF/SF maar niet eens met alles. Alleen OMO wast witter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik koop pas weer een nieuwe tv als de oled displays algemeen zijn en dus ook voor mij acceptabel geprijst.

 

Met wat geluk dus een 8K OLED :D

[Vu+ Solo4K] - [VTi 13.x]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]
Ik vind het nieuwe overzicht met ongelezen topics in een tijdslijn maar niks...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat er wordt gedaan is mensen lekker maken om het nieuwste van het nieuwste te kopen en daarbij dan geweldig wordt gedaan op het feit dat de klant vooruit loopt. In princiepe klopt daar geen bal van want ze proberen enkel maar te verkopen en vooral aan het begin zijn de standaards ver te zoeken.

 

Nog niet eens is alles breedbeeld op de wereld, de meeste zenders zijn nog altijd SD, je kunt jezelf blijven voort liegen natuurlijk dat vooruitgang beter is maar dit is enkel het geval als iedereen dit heeft en niet een paar. Nog lang niet alle zenders zijn HD en dit ook maar in bepaalde landen terwijl de rest nog SD kijkt.

 

Erg kortzichtig gedacht en op de plek waar je woont waar je net even iets meer hebt als de ander kun je nog steeds geen oordeel vullen over de rest, 4K en 8K zullen voorlopig echt geen standaard gaan worden. Vul de rest zelf maar in. 

 

Wacht eerst maar eens af tot alles Full HD is en kijk dan maar eens verder en dat kan nog wel eens heel veel jaren gaan duren aangezien het aanbod de aankoop niet meer ondersteund.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat er eerst maar es echt 1080p HD uitgezonden worden.

Da's pas HD.

Dat zie je nu niet eens laat staan 4k.

Ieder zijn ding.

Heb bewust een oled gekocht van gewoon hd en geen 4k en ben zeer te spreken over t beeld!

Niet alleen de resolutie is belangrijk voor de beleving van mooi beeld maar ook t contrast.

 

Ieder zijn ding zeg ik maar.

aangepast door Gerard 76


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor die mensen die eens willen kijken met de huidige smarttv naar 4k filmpies

 

Mijn ietwat ouder TX-L42WT50E LCD LED geeft daarvan extreem mooie beelden per Netwerkkabel

 

diverse kategorien kun je kiezen

en als we dat eens op doorsnee Programma's zouden zien zou men snel overtuigd zijn

en dat schreven ook anderen al; der is nog steeds geen fatsoenlijke content voor 4k

 

als TV techniek nerds en TV verslaafden willen we mooi beeld en geluid

 

waar we ons destijds mee bezig hielden (als oud draadje uit 2003)

 

doe mij maar een hoop mooie films en documentaires op kabel of satelliet en de IPTV

dan neem ik graag een 4k of 8k TV

Tears Of Hope

Al Di Meola

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zeg altijd "kijk wanneer je het mooiste beeld hebt".

Meestal is dat niet wanneer je een reguliere uitzending hebt maar pas als je er een bleu ray schijfje oid. in schuift of beelden bekijkt van je Full HD camera.

Met name stil staande beelden kunnen dan van een ongekende kwaliteit zijn en deze kwaliteit vind je vrijwel nergens in reguliere uitzending van welke tvzender dan ook. 

 

4K bleu ray is pas eind 2015 uitgekomen en er zijn wel wat spelers en er zijn wel wat titels beschikbaar maar in vergelijk met full-HD is het maar een verwaarloosbare fractie van het totaal.

En natuurlijk zal dit veranderen maar de 4K TV overslaan en meteen al voor 8K gaan???? ik denk dat het weggegooid geld zal zijn.

Denk dat het enige wat je voor alsnog extra krijgt betere beeldverbeteraars zijn.

Dus software die beter het originele beeld kunnen veranderen naar een beeld wat lijkt dat het een hogere resolutie heeft.

En voor dit verbeterde beeld heb je hoe dan ook ook een ander scherm nodig die gewoon meer pixels kan verwerken.

In de 1e LCD tv's zag je nog de veeg achter snelle bewegingen maar met de steeds snellere software en aansturingen is dat steeds beter geworden en is men in staat 8K te produceren.

Echter reguliere 4K uitzendingen zie ik de 1e 5 jaar nog niet komen en 8K de 1e 10 jaar ook nog niet.

Maw. wil je goedkoop uit zijn draai dan gewoon verder met je Full-HD TV en tegen de tijd dat deze stuk is of dat 4K echt standaard is koop je pas een 4K of 8K.

Wil je echter de meest luxe TV en kun je het betalen ach ja wat let je dan, gewoon kopen dat spul, het beeld zal vrijwel zeker altijd beter zijn dan van je oude TV.

 

suc6

 

Gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ik zeg altijd "kijk wanneer je het mooiste beeld hebt".

Wil je echter de meest luxe TV en kun je het betalen ach ja wat let je dan, gewoon kopen dat spul, het beeld zal vrijwel zeker altijd beter zijn dan van je oude TV.

 

suc6

 

Gerrit

Ik ben het met Gerrit eens, wanneer je kan genieten van iets moois, moet je dat niet nalaten.

Er zijn mensen die thuis een van Gogh of Picasso aan de muur hebben hangen en daar een vermogen aan uitgeven.

 

Dat een nieuwe tv een beter beeld zal geven als het oude toestel zal in de meeste gevallen waar zijn, maar voor mijn huidige plasmascherm zijn er op dit moment niet veel alternatieven die beter zijn.

 

Sony heeft een toestel, maar niet in het door mij gezochte formaat.

Panasonic heeft een scherm (Oled), maar dat is gebogen.

 

Ik blijf dus in afwachting van een 85" vlak Oled scherm met Pioneer/Panasonic technologie onder de motorkap.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...