Ga naar inhoud


Account gehackt steeds bestellingen


muppet

Aanbevolen berichten

Een collega van mij kwam een paar maanden naar mij toe dat zijn email gehackt was hier hebben ze de wachtwoorden toen van verandert.

Vanmorgen kwam hij naar mij toe dat er bij verschillende winkels dingen waren besteld en hij het niet had gedaan alle bestellingen worden bij een post punt afgeleverd.

Wat kunnen we nu doen en in de toekomst ze gaan de desbetreffende winkels als ookhun provider bellen.

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Zo snel mogelijk aangifte doen en hopen dat de politie die aangifte wil opnemen.

Dat zal hij nodig hebben om onder de kosten uit te komen.

 

Dit noemt men ook wel identiteitsfraude.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een bezoekje aan de website www.fraudehelpdesk.nl misschien wel handig.. Hier is duidelijk sprake van identiteitsfraude en dat kan leiden tot hele nare zaken. Denk aan afgesloten abonnnementen. Even bij iedere bestelling de winkel opzoeken en deze in melden dat er sprake is van identiteitsfraude en bestellingen laten blokkeren. Aangifte doen en kopie meesturen naar iedere winkel! De meeste winkels hebben camera's dus de politie zou wellicht iets met de beelden kunnen doen...

Er is dus duidelijk meer gehackt dan de email. Ook NAW gegevens, ID gegevens, BSN nummer... Waarschijnlijk heeft die collega dat op zijn PC opgeslagen en ligt dat op straat..... Zou ook de bank inlichten om (zover mogelijk) automatische afschrijvingen te blokkeren en andere creditcard aanvragen. Oude creditcard onmiddelijk laten blokkeren..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is al twee dagen later maar:

 

1. zorg dat je verschillende wachtwoorden gebruikt voor alle accounts, schrijf ze desnoods op of gebruiken een wachtwoord manager als keepass

2. voor elk account bij de webwinkel verander het wachtwoord, het email adres en zaken voor wachtwoord recovery zoals de security vragen. Je kan ook overwegen om de account op te laten heffen, dit heeft voor en nadelen.

3. Licht de winkels in dat de bestelling niet door jouw collega gedaan zijn. 

4. Licht de afhaal punten in. Als het bij je thuis wordt gebracht hang een briefje op (achter het glas) en licht je buren in.

5. aangifte bij de politie van het hacken van je account en identiteitsfraude

 

Bewaar van alles meerdere kopieën, mocht er een deurwaarder komen, dan kan je die gelijk terug het bos in sturen.

 

Verder, als de winkels goederen kwijt raken, dan is dat niet jouw probleem maar dat van de winkel. Die moet daarvan aangifte doen. Jij bent pas eigenaar nadat je de goederen in ontvangst hebt genomen. (Er is 1 uitzondering op deze regel, echter die is niet van toepassing). 

 

(voor de mensen die willen weten wat de uitzondering is, je bent als koper verantwoordelijk voor verlies tijdens bezorging als jij op eigen verzoek en vrijwillig de vervoerder hebt gekozen. Een keuze menu uit 1 of meer vervoerders op de website, is geen eigen vrijwillige keuze. Bijvoorbeeld: iemand bied een aanbeeld aan op marktplaats, alleen afhalen. Jij vraag het met Van Gend en Loos op te sturen, dan is de verkoper niet aansprakelijk voor schade tijdens het vervoer. In dit geval is de bestelling niet door de betreffende persoon gedaan, dus gaat het sowieso niet op)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...