Ga naar inhoud


Protesten wegens schrappen volksmuziek op Bayern 1


Sprietje

Aanbevolen berichten

In SatellietMagazine is het volgende te lezen:

De Bayerische Runfdunk heeft besloten om vanaf komend voorjaar in het geheel geen volksmuziek meer te draaien op het belangrijkste radionet Bayern 1. BR Heimat wordt daarvoor de exclusieve plek, maar niet iedereen is het daar mee eens.

De zender Bayern 1 brengt vooral achtergronden, sport, nieuws en sport en tot op heden was er ook heel wat volksmuziek op te horen. Dat gaat veranderen nu die muziek toekomstig alleen op het digitale themakanaal Bayern Heimat te horen is.

Niet iedereen is het daarmee eens. Onder andere prominenten waaronder de Oostenrijker Hansi Hinterseer vinden dat Bayern 1 op het algemene kanaal dat ook op FM te horen is volksmuziek moet blijven draaien. Het argument is dat niet iedereen daar mee in aanraking komt indien dit naar een themakanaal wordt verbannen, dat bovendien ook moeilijk te vinden is voor ouderen.

De Bayerische Runfdunk verdedigt zich met de argumenten dat Bayern Heimat (en ook Schlagerkanaal Bayern Plus) juist eenvoudig te vinden zijn via internet en DAB+ en dat de investering in die zenders laat zien hoezeer de omroep de muziek steunt en wil verspreiden. Ook wordt de volksmuziek achter de Panoramabilder op televisie uitgebreid van 40 naar 75 minuten. Alle genoemde radiozenders zijn in zeer hoge kwaliteit (320 kbps) via de Astra 1 te beluisteren met free to air en ook CanalDigitaal en TV Vlaanderen apparatuur. Meer via DigitalFernsehen via onderstaande link
http://www.digitalfernsehen.de/Nach-Protest-BR-Chef-erklaert-Volksmusik-Verbot-fuer-Bayern-1.136600.0.html
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als ski-liefhebber kijk is zeer regelmatig naar de live beelden van de pistes die door diverse zenders in de wintermaanden worden uitgezonden. Daarbij wordt overwegend de Duitse en Oostenrijkse (Beierse) volksmuziek bij uitgezonden.
Deze live panorama beelden wordt tussen 7.15 en 9 uur uitgezonden op o.a. ORF-2 Europa op positie 146 van de fastscanlijst.
Schitterend die beelden samen met die muziek. Ik krijg telkens weer zin om de ski's te pakken en naar Oostenrijk te rijden.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet mijn ding , maar bwa , ze mogen dat gerust uitzenden voor wie het wel wil beluisteren :)

aangepast door cookie monster

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

er is niets meer heilig in dat Bayern,

ik luisterde afgelopen jaar graag om 19:00 naar de é'en uurdurende special over het beste uit de Volksmuziek via de kollega's van BR Klassik

nu kun je enkel nog als vervanging nu je eigen playlist samenstellen en ook op youtube zoeken

Painted Moon

The Silencers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Het begin van het einde, er is geen hoop meer voor ons.

 

Stel je voor dat de Tros geen palingsound meer zou uitzenden!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...