Ga naar inhoud


Dringende oproep!


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

[color:"orange"] Dit verhaal is compleet offtopic echter zeer belangrijk voor ons allemaal. Daarom bij uitzondering deze posting. Het staat hier erg kort beschreven echter is het allemaal zeer complex. [/color]

 

Al geruime tijd zet ik mij in voor een klant die regelmatig bij mij in het cafe komt.

voor details: http://www.kennethvrij.nl

Deze man, genaamd Kenneth, is opgepakt wegens het verzenden van XTC pillen naar Amerika.

Kenneth ken ik al 14 jaar en ik en vele anderen weten dat hij er op een smerige manier ingeluist is.

Hij stuurde een pakje met souvenirs op voor een Amerikaanse "vriend"die de xtc er op het laatste moment stiekem in heeft gedaan.

Nadat hij een paar maanden in voorarrest heeft gezeten moest hij zich verantwoorden voor de rechter.

De rechter geloofde zijn verhaal. Echter was hij van mening dat hij niet zo naief had moeten zijn en dat hij zijn verantwoordelijkheid moet dragen.

Kenneth kreeg een milde straf maar doordat hij al geruime tijd in voorarrest heeft gezeten kon hij vrijuit.

Zwaar geschokt door wat hem allemaal overkomen was probeerde hij zijn leven weer op de rails te zetten.

Echter op een zeker moment word hij weer gearresteerd. Deze keer omdat Amerika hem wil vervolgen.

De zogenaamde "vriend" die de xtc in het doosje had verstopt was in Amerika opgepakt en heeft hem aangewezen als het brein van de organisatie. In Amerika heeft hij geen schijn van kans en staat hem waarschijnlijk tussen de 10 a 25 jaar te wachten. En dit terwijl Kenneth al veroordeeld is en zijn straf heeft uitgezeten. In Nederland kan je niet twee keer voor hetzelfde vergrijp veroordeeld worden.

Door dit hele verhaal ben ik met een groep mensen gaan uitzoeken of dit wel allemaal kan wat hier gebeurt.

 

 

Na veel onderzoek en gesprekken met juristen en de politiek ben ik enorm geschrokken.

Nederland heeft namelijk een uitleveringsverdrag met Amerika gesloten die voor iedere Nederlander een gevaar kan opleveren.

 

Een voorbeeld:

 

[color:"blue"] Een Nederlander ontmoet een Amerikaan in Amsterdam, ze gaan een tijdje met z'n tweeen de hort op maar na een tijdje krijgen ze om iets simpels ruzie, hun wegen scheidden.

De Amerikaan gaat na een week naar huis en wordt in Amerika opgepakt omdat hij vanuit Nederland wat drugs heeft meegenomen.

Als hij zoveel mogelijk mensen verraadt die met die drugs te maken hebben gehad kan hij rekenen op een flinke strafvermindering.

Echter weet hij de naam niet van de dealer op de zeedijk maar nog wel die nederlander waar hij ruzie mee heeft gekregen.

Een naam noemen kan hem jaren gevangenisstraf schelen.

Hij noemt de naam van de Nederlander en Amerika vraagt de uitlevering van die Nederlander aan.

Nederland voldoet aan die uitlevering zonder naar bewijslast te kijken. Amerika vraagt, Nederland levert! [/color]

 

Dit uitleveringsverdrag houdt in dat elke Nederlander een risico loopt als hij wordt aangewezen door een crimineel in Amerika die daarmee strafvermindering wil afdwingen.

 

Ik wil dat het verdrag verandert:

[color:"red"]

1.Bij een uitleveringsverzoek moet er gekeken worden of Amerika harde bewijzen heeft.

2.Er moet een terugkeergarantie komen zodat een Nederlander in Nederland zijn straf kan uitzitten zodat hij niet mishandeld en verkracht wordt en misschien nog aids oploopt ook in de middeleeuwse gevangenissen daar.[/color]

 

[color:"brown"] Dit gaat ons allemaal aan en daarom vraag ik jullie hulp.

Teken voor jezelf en alle Nederlanders de petitie op deze site http://www.dekortegolf.nl/kennethvrij/petitie.htm [/color]

 

Bedankt

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 86
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Nederland is het slaafse dienaartje geworden van de VS. Dus er zullen wel economische belangen in het spel zijn. Zijn er geen volksvertegenwoordigers meer in Nederland? Ik kan me niet voorstellen dat we (als nederlanders)zomaar overal mee akkoord gaan. Zelfs met het aanvallen van ons eigen land door onze vriend. Dat is n.l. waar ze mee dreigen als er amerikaanse oologsmisdadigers hier worden berecht! Welke eikel heeft deze uitleverings-overeenkomst eigenlijk getekend met de amerikanen?? Dan wordt het wel tijd dat z'n opvolger eens een kerel is en het ongedaan maakt!

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad te gek voor woorden. Het gaat om een afspraak met de VS, als ik mij niet vergis uit 1992, die eigenlijk alleen door Nederland (onze regering dus) tot op de details wordt nageleefd. De VS houden zich wat dat betreft niet aan de regels. Voorbeeld: Amerika mag om uitlevering vragen van Nederlanders die (ook al heeft het strafbaar vergrijp zich in excl. Nederland plaatsgevonden) direct of indirect te maken hebben met drugs. Nederland heeft tot nu toe in alle gevallen voldaan aan deze verzoekn. Andersom heeft Amerika nog maar 1, ja één, Amerikaan aan Nederland uitgeleverd. Zo geldt ook de regel dat een Nederlander, veroordeeld in Amerika, zijn straf hier mag uitzitten. Alleen is hier iets vreemds aan de hand. Amerika kent nl. veel zwaardere straffen (je hebt vast wel eens gehoord van bijv. 12 keer levenslang) die men in Nederland niet kent. M.a.w. Nederland kan dus niet 'overweg' met deze straffen. In de praktijk houdt dit in dat een Nederlander voor een relatief klein vergrijp (naar Nederlandse maatstaven) voor 25 jaar de cel in kan in Amerika. Volgens de afspraken, convenat zo als u wil, dient in Nederland eerst een rechter de gevallen per individu te bekijken, en aan te geven of de bewijslast dusdanig is dat uitlevering terecht is. Helaas gebeurt dit dus niet. En zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Ik denk dat het belangrijk is dat wij nu eens duidelijk maken dat wij Nederlanders eens wat meer belang hechten aan de belangen en rechten van onze ingezetenen. Eén stap in de goede richting kunnen we inderdaad doen door deze petitie te tekenen. Een extra hulp zou kunnen zijn door de vermelde link op je eigen homepage (en ook op jullie commerciele sites) te zetten. Zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen zien en de petitie ondertekenen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Amerika heeft streken.

Zo wordt de terugkeer van een gevangene naar zijn thuisland net zolang gerekt dat 1/3 van de straf in Amerika is uitgeleverd.

Kijk maar naar de zwolse dj, die zit ook nog vast in Amerika.

 

Mensen die totaal onschuldig zijn, zijn hierdoor ook de dupe.

Hierbij denk ik o.a. aan kinderen, vrouw en familieleden die de persoon jarenlang niet kunnen bezoeken omdat de reiskosten niet op te brengen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat betreft die Zwolse DJ is volgens mij toch echt een ander verhaal. Ik denk niet dat deze twee zaken met elkaar vergeleken moeten worden. Bij de Zwolse DJ ging het om een grote hoeveelheid pillen die zijn gesmokkeld naar Amerika. Zo ver ik weet heeft deze DJ schuld bekend. Er wordt dan wel gezegd je kunt beter schuld bekennen omdat je dan een veel lagere straf krijgt en zeer snel naar Nederland terug mag om hier je straf uit te zitten, maar dan nog: bekennen. Maar ja wie ben ik om hier over te oordelen. In het geval van Kenneth ga ik helemaal met je mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is inderdaad heel veel verschil tussen deze twee zaken.

Sowieso het voornaamste Kenneth is onschuldig!

 

Maar wat ik met dit voorbeeld wou zeggen is dat hij nog steeds in Amerika zit en niet teruggestuurd is naar Nederland om hier zijn straf uit te zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sluit mij aan bij de reacties van de anderen. Met betrekking tot het laatste punt van de petitie "de terugkeer garantie" ben ik het NIET eens. Landgenoot of niet als hij/zij de wet overtreedt dan is het ook reeel dat hij in dat betreffende land de straf uitzit. Denk ook dat het een 'harde' waarschuwing is voor diegene die denkt op een makkelijke manier geld te kunnen verdienen. Een terugkeer garantie draagt verder ook niet bij aan het oplossen van het cellen tekort.

 

Omwille van Kenneth en vele anderen die "gerat" zijn door individuen uit criminele organisaties onderteken ik de petitie. Hoop alleen dat het helpt.

 

 

****Force 1145S, Triax 88, 2e HH Stab120, can.dig. Apple os leopard****

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt helemaal gelijk wat dat verdrag betreft.

Kijk eens maar naar Het Internationaal Strafhof.

Geen enkele amerikaan die daar wordt berecht hoor !!!

Het lijkt wat deze zaak betreft erg moeilijk,

probeer maar USA maar te weerhouden om Irak de oorlog te verklaren.

Die oorlog die komt er hoe dan ook !!

Sterkte

Greetz,

Satlux

 

Topfield 7700 Hsci , Philips 2212

Echostar ap700 , Jaeger 99 G

Triax 78cm , Triax 64cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net gedaan.

 

Mischien een tip naar de makers van deze website om hier op het beginscherm een opmerking te plaasten om naar dit onderwerp te kijken ! !

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/shocked.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/ooo.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Met betrekking tot het laatste punt van de petitie "de terugkeer garantie" ben ik het NIET eens. Landgenoot of niet als hij/zij de wet overtreedt dan is het ook reeel dat hij in dat betreffende land de straf uitzit. Denk ook dat het een 'harde' waarschuwing is voor diegene die denkt op een makkelijke manier geld te kunnen verdienen.

 

Er zijn diverse redenen om dit tegen te gaan.

 

1. Onschuldige familieleden kunnen de gevangene niet opzoeken.

De rechten van het kind zijn o.a. dat ze in de mogelijkheid moeten zijn om hun ouders te kunnen bezoeken.

 

2. Statistieken wijzen uit dat zwaardere straffen of de doodstraf niet de criminaliteit terug dringt.

 

3. Gevangenisstraf is o.a. bedoeld om te zorgen dat de gevangene corrigeert, rehalibiteert.

Het streven is dat na de straf de persoon weer verder kan gaan in de maatschappij.

Amerika doet niet aan rehabilitatie, zij sluiten het liefst mensen zo lang mogelijk op.

 

4. Wil je weten hoe beschaafd een land is, kijk dan naar haar gevangenissen.

Mensen worden er niet beter van als ze in een gevangenis worden mishandeld en verkracht.

Ze zijn voor de rest van hun leven beschadigd en funktioneren in de maatschappij kan je verder wel vergeten.

Resultaat, je hebt een crimineel gecreeert voor het leven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp je argumenten hoewel ik van mening ben dat alleen het idee al preventief werkt. Kijk naar het voorbeeld van Singapore. Zijn maar weinig Nederlanders die de moed hebben om daar vedomi naar toe te smokkelen. Wat rehabilitatie betreft ligt daar een taak voor de reclassering. Ondanks het soepele beleid hier in Nederland zijn het toch de recidivisten die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de criminaliteit. Kijk daarnaast eens naar de zuigende werking die Nederland op de rest van Europa heeft.

Nogmaals ik hoop in het specifieke geval van Kenneth dat hij hier in Nederland vervolgd wordt hoewel ik begrepen heb dat zijn beroep afgewezen is. Maar ja Nederland is een brullende muis in de woestijn die mee wil doen met de big guys.

 

 

****Force 1145S, Triax 88, 2e HH Stab120, can.dig. Apple os leopard****

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...