Ga naar inhoud


zeeman


Gast

Aanbevolen berichten

kan je me niet vertellen waar op de duwgatis paginas ik de informatie kan vinden om info van de ene GW card naar de andere te kopieren.<p>Ze zeggen dat de eerste stapjes de moeilijkste zijn,......................ze hebben gelijk.<p>Dank

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi satblue<p>De eerste stapjes zijn zeker het moeilijkst , daarom een advies.Lees ALLES eens bij DUWGATI. Dan zal er een wereldje voor je open gaan.

grtz hendrik b laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0wink.gif" border="0 <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hendrik,<p>ik heb de paginas al enkele keren doorgelezen, hoogstwaarschijnlijk mis ik ergens iets, ik mis altijd zeker de kennis van het sateliet gebeuren alsook een doorgedreven kennis van computerjargon. <p>De specifieke info op het net is eigenlijk zoals een chaotisch kluwen van breiwol,....eerst moet men een uiteinde vinden...( het aanknopingspunt dus) .....alvorens men het kluwen kan ontwarren om er terug een mooie bol wol van te maken.<p>Ik wil dus mijn eerste stapje maken,...maar vind nergens geen houvast om me in eerste instantie al minstens op eigen benen te kunnen laten rechtstaan.<p>Ik ben me immiddels bewust van de problematiek en de risicos van het publiceren op dit forum, maar kan buiten een traditionele verwijzing naar de duwgati's pages niemand me dan geen klein tipje van de mystieke satelietsluier oplichten ?<p>Het verder vallen en opstaan neem ik dan wel voor mijn rekening.<p>Dank en gelukkig niewjaar aan allen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan,<p>ik heb een mastera2, en een GW met C+NL, taquillas, enz.enz.

Een voorgeprogrammeerde kaart (samen gekocht bij de reciever een Simba 202) dus, en zou al minstens om te beginnen een andere kaart (ik heb een extra lege) willen proberen laden vanuit die eerste kaart.

Nadien kan ik stapsgewijs de benodigde files ophalen bij de eendjes.

Let wel,...ik zoek er geen handel van te maken, absoluut niet.<p>Zelfs het kopieren van een kaart lukt maar niet.

Ik probeerde het wel, maar het resultaat is dat ik de info van de originele kaart (bedenkelijk begrip natuurlijk (lol)) kwijt was.

Gevolg,.........naar de winkel op stap voor een nieuw geprogrammeerde ( wat op zich geen drama was, want er was toch al een deel van mijn gamma niet meer te ontvangen wegens nieuwe codes.

).

Als ik telkens ik een foutieve poging onderneem om een kaart te kopieren terug op stap moet , geraakt de schrik om te experimenteren er wel een beetje in natuurlijk.

Mogelijk gevolg,......nog voor ik ook maar begin te begrijpen wat de mogelijkheden van het programmeren van satelietkanalen zijn,...geef ik er de brui aan. <p>Ik wil er de brui niet aangeven,......maar sta voorlopig blijkbaar alleen in de woestijn te roepen.<p>Dank voor de hulp.

Ik wil best wel via mail verder praten hoor.<p>Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

1/programmer in ludipipo mode, met pic24c13, icprog, of een ander programma pic uitlezen. file niet vergeten te saven (opslaan).

2/programmer in ludipipo mode, met pic24c13, icprog, of een ander programma pic programmeren met loaderprogramma. de inhoud van de pic wordt nu overschreven.

3/programmer in phoenix mode 3.5MHz. met winphoenix de inhoud van de eeprom uitlezen. bestandje opslaan.<p>Klaar.<p>er is echter 1 MAAR !!!

als de pic is geprogrammeerd met de programm fuse op ON, dan is de inhoud die je uit de pic hebt gehaald WAARDELOOS. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat je via je programmer de kaart niet gecopierd krijgt. In dit geval zal je zelf uit de hexfile de ppua's en de mk01's moeten peuteren. De meeste handelaren zijn niet gek, en beschermen zo hun kaartjes.

succes

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Peter,<p>ik heb mijn eerste stapje gezet, maar ik ben al terug gevallen.

Ik heb al wel gevonden hoe ik vanuit de mastera2 progger een kaart kan kopieren, ik heb uiteindelijk ook de handleiding gevonden.

Een experimentje leerde mij dat de copy protector van de master kaart op on staat.

Zoals je reeds zei, een typische handelaars protectie.<p>Mogelijk staat de oplossing voor dit probleem in jouw vorige post, het gebruikte lexikon erin klinkt mij echter nog als chinees in de oren.

Zou je dat niet even in lekentaal willen decoderen aub.

Ik ben ervan overtuigd dat er nog beginners meelezen in de hoop van stelselmatig ingewijd te raken in jullie toch wel mysterieus maar boeiend wereldje.<p>Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat wordt helaas een beetje lastig.

waarom? ik ben eraan begonnen, maar dat worden 2 kantjes vol, en ook ik wil oudejaar vieren plus dat ik niet denk dat het je dan lukt. daarvoor is het net een ietsepietsie te ingewikkeld helaas.

de beste tip die ik je kan geven.

1/lees de site van Duwgati, en haal de gebruikte software op.

2/ga hiermee experimenteren, net zolang totdat je precies begrijpt waarmee je bezig bent.

3/lees als je alls over het programmeren van je kaartje en het editten van de key's. begrijpt je hoe dit allemaal werkt lees dan de diverse lexicons over het seca systeem.

de moeilijke zaken kan je vergeten, je zal alleen moeten begrijpen wat een sessiekey, een mk01, en een ppua is.<p>nu kan je je handelaarskaartje gaan verkrachten, en proberen de voor jou noodzakelijke gegevens eruit te pulken.

Let erop dat als de software niet door picbinedit wordt herkend (kan gebeuren) je ook nog eens met een hex editor de keys eruit zal moeten pulken.<p>1 en 2 en 3 is beginnersvoer, de lexicon's zijn voor de ietsepietsie verder gevorderden. Moeilijk is het niet, maar je zal je er toch echt in moeten verdiepen.

Oh ja, probeer eerst zelf eens kaartjes te programmeren voordat je dus je handelaarskaart gaat slopen. lukt dat, dan ben je al een stap verder.<p>veel succes,

Peter.<p>nog wat, breek je niet het hoofd over de gebruikte kretologien als PPUA, MK01, Ludipipo, etc. etc.

dit zijn kreten uit de satscene die waarschijnlijk abracadabra lijken, maar na het lezen en bestuderen van de site van Duwgati vanzelf duidelijk worden.<p>That's all.

Peter<p>[ 31-12-2001: Bericht gewijzigd door: prutsie ]</p>

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Peter,<p>prettig nieuwjaar voor jou en de uwen.<p>Alvast bedankt voor uw poging om me op het juiste spoor te brengen.<p>Het is inderdaad zo dat de gebruikte afkortingen,...de terminologie in dit wereldje van een " andere " wereld lijken te komen.<p>Een beginneling staat op Duwgati's pages voor een muur van informatie waar om de haverklap woorden en afkortingen worden tegengekomen die in geen verste verte in van dale te vinden zijn.<p>Ik zoek het verder dan wel uit, en zal trachten om via dit forum aan de hand van posts van collega beginners mijn weg in de duisternis te vinden.<p>Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...