Ga naar inhoud


Gaat CD aan de codering sleutelen?


Jassy

Aanbevolen berichten


In ieder geval niet bewust blokkeren zonder toestemming v eigenaar. Het is een heel principeel punt. Deze sw wijziging had en heeft iig mede tot doel blokkeren smartwi etc. Dit door ontvanger daartoe getichtte eigenschappennte geven die eerder ontbraken. Dat heet schending eigemdomsrecht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Maar wat is er dan beschadigd aan de smartwi, hoe kan je dat aantonen?

 

En je ontvanger werkt ook nog steeds, die is dus kennelijk ook niet beschadigd.

Heeft de Firma smartwi je dan een apparaat verkocht wat niet toekomst zeker is.

 

Heeft Canaldigitaal een plicht om een apparaat van derden te ondersteunen?

 

Dat zijn dan de vragen die in de rechtszaal moeten worden beantwoord.

 

Ter info, ik bezit zelf een smartwi, voor de aanschaf van het ding heb ik heel lang getwijfeld, omdat de ervaring in het verleden heeft geleerd dat wanneer ik zoiets aanschaf na een half jaar zo een ding niet meer bruikbaar is.

 

Na de update werkt de smartwi niet meer in combinatie met een M7 groep ontvanger, maar wat, wanneer als volgende stap daarna de beveiliging op het volgende niveau getild wordt, en de Smartwi niet meer werkt in Combinatie met mijn Rebox ontvanger?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is nog even afwachten wat M7 precies gaat doen.

Voorlopig is de update uitgesteld en de reden is vaag en onduidelijk.

Zelfs of de codering wordt aangepast is nog niet duidelijk, het is alleen nog maar speculeren in glazen bollen theorieën die hier het licht zien..

 

Naar mijn mening wil M7 de Astra 19.2 verlaten en is daar de hele software update voor de oude ontvangers om te doen.

Nu de programmeur toch aan het werk is is het een klein kunstje om de eerder genoemde hardware uit te schakelen waarmee de kosten voor het programmeren weer terugverdiend worden.

Maar ook deze twee laatste zinnen is vooralsnog speculatie.

 

Ik denk wel dat de soep niet zo heet opgegeten wordt als dat hij wordt opgediend.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alweer aan het fantaseren, kom nu maar eens met je onderbouwingen voor al je beweringen, neem er gerust het gehele weekend de tijd voor, we zijn benieuwd.

Maar wat is het nu volgens jou ?

Gaat het heel goed of juist heel slecht ?

Het probleem is namelijk dat de meerderheid hier al dat prutsen met de codering verantwoordt, door te zeggen dat het niet goed gaat, en CD dus de inkomsten moet beperken.

Ik zeg ook dat het niet goed gaat, en jij ontkent dat in alle toonaarden.

Dus gaat het wel goed volgens jou.

Leuk, maar vind ik het wel raar dat je alleen op mij kritiek geeft, die anderen zeggen namelijk ook dat het niet goed gaat.

En eigenlijk haal je dan heel hun argumentatie onderuit.

Dus ja, ik weet niet of dat je bedoeling was...

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal misschien niet illegaal zijn, persoonlijk denk ik dat C+ liever een 2e of 3e kaart in je tuners ziet.

Dan verdienen ze namelijk aan jou.Lijkt me toch vrij duidelijk en begrijpelijk te zijn.

 

En wat de zogenaamde flauwe redenering betreft denk ik dat Stinger gelijk heeft en wel je hebt een abonnement op C+ en deze moet er voor zorgen dat dat vlekkeloos bij je binnen komt dus gaan ze dingen aanpassen of je het nu wel of niet leuk vind.

Wil je het niet ga je aanpassingen (lees updates) missen en heb je later geen beeld.

Leg je erbij neer C+ is ons allen zeker de baas het is slikken of stikken in deze en de touwtjes gaan steeds strakker staan of we nu willen of niet.

Ja, en de taxichauffeur ziet liever ook niet dat jij je ouders naar het station voert.

Dat betekent niet dat hij dat mag beletten.

 

En neen, ik denk dat het niet al te best is als iedereen zich zomaar neerlegt bij "CDS is de baas.".

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

T.a.v. de algemene voorwaarden van Canaldigitaal, daar staat het volgende beschreven:

(Bedenk, dat de Seca Encryptie onder de auteurswet beschermd is en dat men zonder licentie geen gebruik mag maken van die techniek. Een Clone+ zal geen licentie bezitten en daarom geen toegang hebben tot de techniek.)

 

11.4
CanalDigitaal is gerechtigd de technische eigenschappen van de Diensten en Producten te wijzigen om aan de eisen van de tijd, de stand van de techniek of haar contractuele of wettelijke verplichtingen te blijven beantwoorden. Dit kan als gevolg hebben dat Producten na een bepaalde tijd niet meer compatibel zijn met alle Televisiediensten en vervangen moeten worden.
Klanten hebben geen recht op enige compensatie voor deze vervanging

 

Papier is gewillig, hee.

Het is niet omdat je iets op papier zet, dat het dan rechtsgeldig is.

Mocht dat tot een rechtszaak komen, dan zal CDS wel moeten bewijzen dat deze wijziging noodzakelijk was.

Een technische noodzaak waarbij op voorhand gezegd wordt, dat een product van derden niet meer zal werken na een update die je zelf op iedereen gaat loslaten, dat lijkt mij niet kosjer, en heeft ook niets met de verandering naar Astra-3 te maken.

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar wel alles met voortschrijdend inzicht bij lieden die tegenwoordig ook reeds de 4 zender lock weten te verwijderen tegen betaling van een vergoeding. De additionele nano01 beveiliging: ook reeds opengewrikt.

Daarmee is de beveiliging van seca proteced content kapot en ziedaar de noodzaak want het lijkt me niet dat content toeleveranciers daar perse heel blij van worden.

Als content goed op slot staat kan een premium content aanbieder bv een gunstiger contract aanbieden aan een kleine speler als de M7 groep. Die betaald dan alleen voor wat het daadwerkelijk verkoopt aan de klant ipv dat ze extra moeten betalen omdat content provider liever niet levert ivm lekke beveiliging van de content.

 

Of de betalende groep klanten daar de vruchten van zal gaan plukken in de toekomst betwijfel ik maar als ze de beveiliging niet een tandje hoger zetten gaan ze uiteindelijk de Kirch-gruppe achterna.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ceesv

 

Weet je de grap is niets is kapot oid. Echter M7 heeft ongevraagd sw op een ontvanger gezet die niet van haar is. Met iig mede als doel te beletten dat ontvanger icm smartwi niet meer doet wat ie daarvoor wel deed. Hetgeen ook het oogmerk van eigenaar was. Dat is wat er is gebeurd. Dat is het wederrechterlijk handelen v M7. Dat mag niet. Ondanks alle mooie volzinnen in Alg voorw. Die zijn hierop niet van toepassing en ook niet juridisch houdbaar.

 

Er wordt wel meer in beweerd maar dat klopt ook niet. Even off topic alleen al de bepalingen dat kaart op postadres gebruikt moet worden binnen Nl. Dat bij recreatie abbo? Waanzin, maar staat er wel. Terwijl ze dat abbo verkopen aan campinggangers campertrekkers etc. Je zou het bijna oplichting kunnen noemen als men stelt dat deze Alg Voorw serieus genomen moeten worden. Iemand iets verkopen en dan voorw zo formuleren dat het product niet gebruikt mag worden. Maar goed dat terzijde. Maar zo schort er meer aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar zonder software update werkt die ontvanger straks ook niet meer. Met of zonder SmartWi of Clone+ device.

Met de M7 groep is het altijd wat: of ze doen het niet goed of ze doen het verkeerd.

 

Een veel gemakkelijkere keuze voor ze was nl geweest om alle ontvangers ouder dan de m7 801 receivers bv per 1 januari 2017 van de lijst met gecertificeerde receivers af te halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je suggereert een beetje dat er in de landen om ons heen minder beperkingen op sat ontvangst van toepassing zijn.

Dat is natuurlijk allerminst het geval. De - meestal commerciële - aanbieders daar zijn al veel verder met het dichttimmeren van zenders en ontvangers dan CD.

 

Er is anders heel wat FTA in de diverse landen om ons heen (België uitgezonderd) te ontvangen, Engelse zenders komen steeds vaker achter de codering vandaan, dus dat is juist open.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is anders heel wat FTA in de diverse landen om ons heen (België uitgezonderd) te ontvangen, Engelse zenders komen steeds vaker achter de codering vandaan, dus dat is juist open.

Er sluiten zich nu en dan in het VK zenders aan bij Freesat, inderdaad. Maar de tendens is nog steeds: coderen.

Er zitten bij Freesat SD zenders waarvan de HD versie achter de decoder zit. In Duitsland en Italië idem dito. En er zijn meer landen in Europa die dit beleid volgen.

Dus op termijn - bij verdwijning SD versie - raken we bepaalde zenders kwijt als de situatie blijft zoals nu.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan schrijft:

"Naar mijn mening wil M7 de Astra 19.2 verlaten en is daar de hele software update voor de oude ontvangers om te doen.
Nu de programmeur toch aan het werk is is het een klein kunstje om de eerder genoemde hardware uit te schakelen waarmee de kosten voor het programmeren weer terugverdiend worden."


Op een vraag van iemand aan CanalDigitaal of er in deze update ook de mogelijkheid zit om de fastscan voor de zenders te doen via 23.5 i.p.v. via de Astra 19,2 schreef CanalDigitaal:

Nee, het gaat ditmaal alleen om een update om deze ontvangers op dezelfde coderingsstandaard te brengen als de M7 SAT801 en de 3.5 CI Module."
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...