Ga naar inhoud


Gaat CD aan de codering sleutelen?


Jassy

Aanbevolen berichten

Nagra met Seca3 tunnel is iets anders als Viaccess ORCA. Je kunt van die oude ontvangers geen Viaccess ORCA bakjes maken. Dit zou ookeen idiote optie zijn. Kunnen ze net zo makkelijk Seca3 onmiddelijk uitzetten en hun nog blijvende klanten een nieuwe ontvanger met ingebouwde Viaccess ORCA leveren. Doomscenario zou zijn dat ze de Seca3 tunneling uitzetten en dus uitsluitend in Nagra Merlin gaan werken. Dit impliceert onmiddelijk het einde van alle Linux bakjes die geen CI ondersteunen...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maar wel alles met voortschrijdend inzicht bij lieden die tegenwoordig ook reeds de 4 zender lock weten te verwijderen tegen betaling van een vergoeding. De additionele nano01 beveiliging: ook reeds opengewrikt.

 

 

Als de "hobbyisten" al zo ver zijn komt het einde van seca3 in zicht.

Waarom dan nog €€ verspillen aan oude seca3 decoders, de opvolger is tenslotte al in gebruik genomen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is juist maar je kan dat niet één op één vergelijken.

Men heeft daar van geleerd zeg maar, de voorwaarden zijn aangepast en de content aanbieders staan op een beveiliging die werkt.( zegt men)

Bovendien is het probleem van zwartkijken nu veel groter dan in het Irdeto1 tijdperk.

Illegale servers bedienen een 10.000 klanten per server en waar jij het overhebt moest een individu zelf aan het kaartje gaan hobbyen om resultaat te hebben.

 

Gezien M7 zijn oude decoders op het niveau van de M7 sat801 wil brengen is de software update van de oude decoders zinloos om de illegale servers aan te pakken.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan,

dat was toch ook met die eerste irdeto ontvangers die men moest blijven ondersteunen naast mediaguard seca1?

Ja dat klopt datwas nog in de goeie C+ tijd.

 

 

Zwartkijken is mijns inziens eigenlijk niet meer dan vroeger, alleen de manier waarop/ waarmee is anders.

Toen ik vroeger in Liessel woonde kwam ik veel in Uden bij een toenmalige satshop (bestaat geloof ik niet meer) daar kon je je kaartje laten proggen zodat alles open was en ook je eproms laten proggen.

Dat deed dan een mager jochie die schigtig om hem heen keek als hij de trap opging naar kantoor om de illegalie actie te plegen die dan ook dik betaald moest worden. Later kwam en daar de servers voor terug met een c lijntje dat kon je ook kopen bij datzelfde ventje. Is jaren een goede bekende van mij gebleven , maar alleen op dit zakelijk vlak(erg veel mensen van hier kennen hem wel)

aangepast door Stinger

Druk aan het hobbyen met de gigablue en een triax 110 multifeed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik niet met je eens. Er is wel veel veranderd.

De illegale aanbiedingen staan straffeloos op verkoop sites, en de meeste kopers zijn zich zelfs niet bewust dat ze illegaal TV kijken. 

Die kopen een apparaat, en het hoe of het werkt en waarom het werkt heeft niet de interesse.

 

Echter als je in het Irdeto1 tijdperk met je kaartje bij een mager/dik/dun/lang/kort ventje langs ging is het duidelijk dat je bewust

een illegale handeling, tegen betaling zelfs, liet verrichten.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kocht een tuner bij die satshop en een seca kaartje en kreeg gelijk de aanbieding om mijn nieuw gekochte seca kaart helemaal open te zetten of een alternatieve manier toen nog met een jdm progger zelf bezig te gaan.korte tijd later werden daar de clijntjes verkocht en het verhaal was dat dit ventje de grootste server had / of zelfs nog heeft(schepte hij zelfs over op duswel een beetje dom van hem) ik heb nooit een van deze acties gedaan want dat is in mijn werk not don.

 

Zo zie je de manier waarop en waarmee is anders,,,vroeger rechtstreeks in de winkel werden de klanten hiermee geholpen nu koop je ze via internet dus wat is er dan anders. Of zoals dit ventje deed gewoon de klanten rechtstreeks vragen echter werd dit wel een groot risico op den duur(vandaar de schigtige blik in zijn ogen als er voor hem weer handel was)

 

Vroeger was deze manier van doen illegaal en nu is het niet anders, een clijntje abonnement betaling per maand of direct per jaar en maar hopen dat hij het blijft doen en is natuurlijk ook een bewuste handeling.Het gaat in ieder geval niet per ongeluk.

aangepast door Stinger

Druk aan het hobbyen met de gigablue en een triax 110 multifeed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar u hebt blijkbaar geen gegevens nodig om iets te gaan verkondigen, u krijgt plots een een idee, en dat moet dan maar voor de gehele waarheid doorgaan, op deze manier kan je niet eeuwig blijven doorgaan.

Ondertussen schrijft Michel LETTERLIJK, toch een authoriteit op dit forum :

 

Nou als er mensen zijn die denken dat de interesse in satelliet TV de afgelopen jaren niet sterk is afgenomen, dan hebben die toch wel echt hun kop in het zand  ;)

Ook weer een fantast volgens jou?

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste gps

 

Je schrijft dat je geen beeld meer hebt na de update.

Zet hem eens op kanaal 14. Het zou kunnen dat je dan binnen een half uur weer beeld hebt.

 

Ontvanger opnieuw aangesloten maar komt nu niet verder dan "INIT"!

Ik ga het morgen opnieuw proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondertussen schrijft Michel LETTERLIJK, toch een authoriteit op dit forum :

 

Ook weer een fantast volgens jou?

 

Gratis TV kijken, wie wil dat niet ? Duizenden TV-kijkers zijn momenteel op zoek naar alternatieven voor kabel TV, naar een beter assortiment voor een lagere prijs.

Op dit moment kijken ongeveer 800.000 Nederlandse huishoudens via de satelliet naar televisie. Astra verwacht dat het aantal Nederlandse huishoudens dat televisie kijkt via de satelliet de komende 4 tot 5 jaar met 200.000 toeneemt tot ongeveer 1 miljoen. Die groei zal volgens analisten voornamelijk ten koste gaan van Digitenne.

 

Satelliet TV en Internet TV hebben volledige landelijke dekking. Voor Kabel TV geldt een landelijke dekking van 96%. Binnen uw regio kunt u bij Kabel TV niet kiezen. U bent hier aangewezen op de enige aanbieder die operationeel is.

 

-

 

De populariteit van satelliettelevisie blijft groeien in België.

 

Afgelopen jaar groeide het aantal huishoudens dat tv- en radioprogramma’s direct via de Astra-satelliet ontvangt, naar 540.000 huishoudens. Dat is een toename van 19 procent, blijkt uit marktonderzoek van het Luxemburgse satellietbedrijf SES Astra, dat jaarlijks in meer dan 35 Europese landen plaatsvindt en voor België werd uitgevoerd door TNS Media.

Naast satelliettelevisie maakte ook IPTV, digitale televisie via het internet aangeboden door Belgacom, een groei door met 110.000 nieuwe huishoudens in 2014. De groei van satelliet en IPTV lijkt volgens het onderzoek van SES Astra, een van de grootste uitbaters van satellieten in de wereld, ten koste te gaan van het kabelbereik. ‘Dat moest vorig jaar 140.000 huishoudens prijsgeven’, zegt SES Astra.

De groei van satellietontvangst in België is volgens SES Astra te danken aan het ruime programma-aanbod van TV Vlaanderen en TéléSAT. Die bedrijven bieden digitale tv aan via de satelliet.

Satellietontvangst wordt ook gebruikt door bezitters van caravans, campers en tweede huizen. Volgens het onderzoek van SES Astra waren er eind vorig jaar 130.000 Belgische huishoudens die satellietontvangst voor recreatieve doeleinden gebruiken.

 

De Morgen.

 

"Fantast"isch dus

 

AMSTERDAM (ANP) – De aanbieder van satellietdiensten SES Astra verwacht dat het aantal Nederlandse huishoudens dat televisie kijkt via de satelliet de komende 4 tot 5 jaar met 200.000 toeneemt tot ongeveer 1 miljoen.

Die groei moet vooral komen van overstappende Digitenne-kijkers van KPN. Dit zei directeur Nederland van SES Astra Bill Wijdeveld donderdag tegen het ANP.

SES Astra verzorgt de satellietdiensten voor onder meer Canal Digital, het enige bedrijf dat in Nederland satelliet-tv aanbiedt. Wijdeveld verwacht dat veel Digitenne-kijkers de komende tijd zullen overstappen naar satelliet-tv. „Sommige Digitenne-kijkers hebben hier indertijd voor gekozen omdat ze niet aangesloten zijn op de kabel en Digitenne goedkoper is. Maar Digitenne kan geen televisie van HD-kwaliteit aanbieden. Steeds meer mensen willen deze mogelijkheid wel en kiezen daarom voor satelliet.”

Wijdeveld ziet verder kansen in het aanbieden van een alles-in-één product voor televisie, internet en telefoon. „Canal Digital biedt dan tv aan via de satelliet en koopt via de kabel van KPN telefoon- en internetdiensten in. Op deze manier wordt de kabel niet onnodig belast door televisie. Bovendien is satelliet vooral geschikt voor het doorgeven van televisieuitzendingen. Toch willen mensen in toenemende mate een alles-in-één pakket. Op deze manier kunnen we aan die wens tegemoet komen.” Wijdeveld realiseert zich wel dat de groeimogelijkheden voor satelliet-tv beperkt zijn. „De echte groei is eruit, omdat Nederland een zeer dicht kabelnetwerk heeft. In Duitsland kijken 17 miljoen huishoudens televisie via de satelliet. Een dergelijk marktaandeel is in Nederland niet haalbaar.”

Het Dagblad

 

Satelliettelevisie is in Europa kijken de meeste huishoudens via de satelliet televisie. Uit onderzoek van het Luxemburgse satellietbedrijf SES is gebleken dat satelliet de meest gebruikte TV-techniek in Europa is. Satelliettelevisie neemt hiermee het stokje over van onder andere televisie via de ether.

 

Stijging

Het onderzoek van SES vond plaats onder meer dan 62.000 Europese huishoudens. In de uitkomst staat dat satelliettelevisie en IPTV door een groeiend aantal huishoudens wordt gebruikt. Met 83,6 miljoen huishoudens is satelliettelevisie de meest gebruikte TV-techniek in Nederland; dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2010. Ook het aantal gebruikers van IPTV stijgt: ten opzichte van 2010 steeg dit aantal met 33 procent naar 16 miljoen.

 

Verliezers

Uit het onderzoek van SES kwam ethertelevisie als grote verliezer uit de bus. In 2010 was deze techniek nog de meest gebruikte in Europa. Het aantal huishoudens met ethertelevisie, ook wel DVB-T of Digitenne genoemd in de volksmond, daalde met 5 procent naar 79,4 miljoen huishoudens. Kabeltelevisie daalde ook; met een daling van 3 procent kijken er 69,2 miljoen huishoudens (naar digitale TV) via de kabel.

 

HDTV

De ASTRA satellieten van SES zijn in trek, mede door HDTV. Van de in totaal 29 miljoen Europese huishoudens die naar HDTV kijken, hebben er 23 miljoen HD-kanalen die van één van ASTRA satellieten afkomstig zijn.

 

Ook in Nederland is er een stijgende lijn qua aantal huishoudens met satelliettelevisie. Naast primaire huishoudens wordt satelliettelevisie ook steeds vaker afgenomen voor een vakantiehuis, boot of campinghuis. De grootste reden hiervoor blijkt HDTV te zijn. In april worden de exacte cijfers bekend gemaakt voor ASTRA Benelux.

 

Digitaal.nl

aangepast door Tripleboy

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De bron van het artikel is een onderzoek van SES Astra uit 2012.

Dus voor wat het waart is, een slager die zijn eigen vlees keurt. M7 doet er overigens het zwijgen toe.

Het betreft hier de Tv markt in België.

 

Ik ben het met Michel eens, door eigen waarneming. De exacts compenseren de teloor gang niet.  

Wie nu nog beweerd dat het goed gaat met satelliet in het Nederlandse taalgebied roeit tegen de stroom in.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...