Hensat Geplaatst: 22 september 2016 Geplaatst: 22 september 2016 Weet iemand een adres waar ik kan vinden welke signaalsterktes bij diversen satellieten horen ? mvg Henry
Sprietje Geplaatst: 22 september 2016 Geplaatst: 22 september 2016 Daar zijn de footprints voor. Daar kun je de signaalsterkte in dBW aflezen.
minplus Geplaatst: 22 september 2016 Geplaatst: 22 september 2016 Voorbeeld: Lyngsat Astra 1 19 oost : http://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-1N.html Op 10744H zie je Europe staan. Hierop klikken en je krijgt de footprint: http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Astra-1M-Europe.html Je hebt dus niet een signaalsterkte per satelliet maar per transponder van een satelliet. Sommige ontvang je probleemloos, andere totaal niet. De gunstigste voor een moeilijke sat kun je zo zelf bepalen. 3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's
Sprietje Geplaatst: 22 september 2016 Geplaatst: 22 september 2016 (aangepast) Zo kun je dat niet stellen beste minplusDe meeste moderne satellieten hebben wel 3 grote reflectors waarmee de signalen naar de aarde worden gestuurd. Natuurlijk heeft een satelliet ook een reflector (parabool) die de signalen van de aarde opvangt.Bekijk de bijlage:"A" is de antenne die via de feedhorn de signalen naar een hulpreflector "R1"stuurt. Deze hulpreflector straalt de signalen weer naar de hoofdreflector "R2" die de signalen volgens een bepaalde footprint naar de aarde stuurt.Je ziet op deze satelliet meerdere antennes, hulpreflectors en hoofdreflectos die allemaal een andere footprint hebben.Elke antenne kan wel tot 80 transponders bevatten die dus allemaal dezelfde footprint hebben. 22 september 2016 aangepast door Sprietje
Mojo Geplaatst: 22 september 2016 Geplaatst: 22 september 2016 Zo kun je dat niet stellen beste minplus De meeste moderne satellieten hebben wel 3 grote reflectors waarmee de signalen naar de aarde worden gestuurd. Natuurlijk heeft een satelliet ook een reflector (parabool) die de signalen van de aarde opvangt. Bekijk de bijlage: "A" is de antenne die via de feedhorn de signalen naar een hulpreflector "R1"stuurt. Deze hulpreflector straalt de signalen weer naar de hoofdreflector "R2" die de signalen volgens een bepaalde footprint naar de aarde stuurt. Je ziet op deze satelliet meerdere antennes, hulpreflectors en hoofdreflectos die allemaal een andere footprint hebben. Elke antenne kan wel tot 80 transponders bevatten die dus allemaal dezelfde footprint hebben. Toch kan minplus dat wel stellen. Het maakt niet uit hoeveel antennes een satelliet heeft. Het gaat er om dat binnen een footprint van een satelliet (dus een van de antennes) de veldsterkte van een transponder zwakker kan zijn dan een andere transponder. You know when you've been shagged. I like receivers who give me pleasure.
Alex1970 Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Weet iemand een adres waar ik kan vinden welke signaalsterktes bij diversen satellieten horen ? mvg Henry www.satbeams.com Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) OpenPLi 9 Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 9 VU+ Duo / Dreambox DM800 / TBS 5925 Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, Channel Master 120cm offset: 23.5°E-8°W SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.
Sprietje Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Maar toch beste Mojo zullen die verschillen beperkt zijn. Dat er in de ontvangst wél grote verschillen zitten komt door de uitzendnorm.Heb je een zender die op een transponder zit met DVBS-QPSK, SR 22.000, fec 2/3, dan zul je die véél makkelijker ontvangen dan een zender op een transponder met DVB-8PSK, SR 29.900, fec 5/6.
Mojo Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Maar toch beste Mojo zullen die verschillen beperkt zijn. Dat er in de ontvangst wél grote verschillen zitten komt door de uitzendnorm. Heb je een zender die op een transponder zit met DVBS-QPSK, SR 22.000, fec 2/3, dan zul je die véél makkelijker ontvangen dan een zender op een transponder met DVB-8PSK, SR 29.900, fec 5/6. Toch niet beste Sprietje. Jij denkt alleen aan Astra satellieten. Ooit gehoord van High power en Medium power transponders? You know when you've been shagged. I like receivers who give me pleasure.
Sprietje Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Ja, dan vindt je dat ook terug in de footprint. Dan heeft die meer dBW veldsterkte.
Mojo Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Ja, dan vindt je dat ook terug in de footprint. Dan heeft die meer dBW veldsterkte. In dezelfde footprint wordt de maximale dBW aangegeven. Om dat te bereiken zal je dus ook met de maximale uplink sterkte moeten zenden. Maak je de uplink sterkte wat minder dan zal de downlink ook minder sterk zijn. Interessant leesvoer: http://www.intelsat.com/tools-resources/library/satellite-101/transponder-power/ You know when you've been shagged. I like receivers who give me pleasure.
Sprietje Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Beste MojoNatuurlijk is er de mogelijkheid om het vermogen van een transponder aan te passen maar een fatsoenlijke provider zal het maximale vermogen gebruiken waarbij nog geen vervorming optreed. Voor een provider is er geen enkele reden om het vermogen bewust omlaag te brengen, immers de zenders op die transponder zullen moeilijker te ontvangen zijn. Ik schreef daarom al dat het verschil in veldsterkte tussen de transponders onderling die door dezelfde antenne reflector van de satelliet wordt uitgezonden niet veel zal verschillen. Wel hoe makkelijk een transponder te ontvangen is want dat hangt af van de transponderspecificaties.Hierbij bedoel ik natuurlijk niet het verschil dat kan ontstaan door het weer als bij het uplinkstation zwaar weer heerst en daardoor de veldsterkte terug loopt.
Jean-Claude Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 wat telt is het aantal dB's op de grond per transponder per satelliet. en daarvoor heb je inderdaad de footprints bvb via lyngsat. de rest is allemaal blablabla en niet belangrijk voor de topic starter. DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.
Sprietje Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 Nee Jean-Claude, dat is ook niet waar.De footprints geven het gebied aan tot waar je een bepaalde veldsterkte hebt in dBWmeter. Dit zijn gegevens die door de satellietexpoitant daadwerkelijk gemeten zijn meestal vlak na de lancering van de satelliet. Speciale meetwagens trekken door het hele gebied van de footprint om de veldsterkte te meten. Het zijn dus niet de theoretisch berekende waardes die zijn bepaald door de vorm aanpassing van de reflectors (hulpreflector en hoofdreflector) van de satelliet om een bepaalde footprint te verkrijgen.Uiteindelijk zegt de veldsterkte in DBw/meter nog maar weinig want de transponderspecificaties bepalen uiteindelijk hoe groot de schotel moet zijn om de zender die je wilt ontvangen goed te ontvangen.In feite zegt de footprintnog niet echt veel over de ontvangst.In Zuid-Spanje en Portugal kun je een zender als TV Lux op de Astra 23,5 met de transponderspecificaties van DVB-S, QPSK, 27.500, fec 3/4 met een schotel van 45-50cm ontvangen terwijl je voor een zender als History HD met transponderspecificaties van DVB-S2, 8PSK, 27.500, fec 3/4 een schotel nodig hebt van 80-90cm. Wat geven die lijnen dan aan op de footprint? Alleen maar de veldsterkte in dBW, niet of een willekeurige zender ook met de aangegeven schoteldiameter probleemloos te ontvangen is.De enigste manier om ook de daadwerkelijke ontvangst van een bepaalde zender te kunnen bepalen is de ervaring van satelliet fanatiekelingen met een draaibare schotel die de hele Clarkebelt afzoeken welke zenders er te ontvangen zijn. Zij kunnen aangeven met welke schotel (diameter) en met welke lnb bepaalde zenders in een bepaald gebied te ontvangen zijn.Hierbij komt het vaak voor dat als het om zwakke signalen gaat er een groot verschil kan zitten tussen horizontaal of verticaal gepolaliseerde signalen en ook of het ontvangst overdag betreft of in de avond.Niet voor niets zijn er legio sites waar ervaringen worden uitgewisseld tot waar in Europa de BBC op de UK-Spotbeam te ontvangen is op de Astra 28,2 met een bepaalde schotelmaat.
Jean-Claude Geplaatst: 23 september 2016 Geplaatst: 23 september 2016 ok, ik zie waar ge naar toe gaat. het aantal dB's op de grond is één, je hebt ook een drempelwaarde voor minimale ontvangst, en die is dan weer afhankelijk van de transponderparameters zoals de FEC en polarisatie en zo. hebt ge onvoldoende dB's dan is er geen ontvangst, of ge moet een grotere schotel aanschaffen. of toch iets in die aard DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen