Ga naar inhoud


TOPFIELD SRP 2401 CI+ Problemen bij standbye zetten


pel

Aanbevolen berichten

Probleem als ik deze Topfield standbye zet: de standbye knop wordt kennelijk door een lampje erachter rood verlicht. Dat was nooit zo. Nog een keer er op drukken laat de ontvanger weer starten. Geprobeerd om via hoofdschakelaar dit verschijnsel er uit te krijgen: helpt niet. Stekker er nacht uit gehad: probleem blijft. Vanuit de standbye stand wil het automatisch decodeerprogramma niet meer starten. (Overige instellingen om 'm te laten starten staan goed)

 

Ben terug gegaan naar Fabrieksinstellingen en alles opnieuw ingesteld, maar probleem blijft.

 

Het probleem ontstond na een handmatige fastscan wat ook al vreemd verliep. De ontvangers (keuze 1, 2 of automatisch) stond op automatisch maar de fastscan stond alleen in ontvanger 1 en ontvanger 2 bleef leeg. Dat was eerder niet zo: de fastscan stond dan in beide ontvangers. Ook problemen met de LNB om het nog gecompliceerder te maken?

(Maar daar zou ik door satellietwinkel nog naar kunnen laten kijken. (bijv. doorneten?)

 

Hoofdprobleem is nu echter die rare rode lamp die achter de standbye knop gaat branden als ik ontvanger standbye zet.

 

Iemand enig idee?

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites


 

Hallo Pel, op het Duitse Topfield forum las ik dit, je schijnt de standby modus te kunnen instellen:

 
''Du hast den Standbymode sicherlich auf passiv, damit wird aber die Uhr nicht mehr angezeigt. Irgendwo muss der niedrige Standby Verbrauch ja herkommen.

Stellst du den auf Aktiv zurück, bleibt die Uhr.''

 
''Ist mit dem Standbymode nicht auch die rote Leuchte rund um den Power-Knopf konfigurierbar''
 
''jepp: entweder rote led oder uhrzeit....''
 
Ik begrijp hieruit dat je het display en de rode led in standby uit kunt zetten dus in de passieve modus moet zetten (lager stroomverbruik), waarschijnlijk heb je nu de aktieve modus aan staan en ook de tijd in het display staan, suc6.
 
Sjaak.

 

 

 

Het rare was: rode lamp brandde en ging je checken bij Systeeminstellingen/Others/Standby mode dan stond die op Active. (Vanaf begin is menu half in Engels, half in Nederlands... Ook nooit eruit gekregen door terug te gaan naar Fabrieksinstellingen)

 

Het probleem begon met een handmatige Fastscan van CD. Toen ging bij standby zetten rode lamp branden en toch stond Standby mode op Active.

 

Uiteindelijk probleem als volgt verholpen:

Naar menu System Recovery/Reset Service List/

Toen op automatisch zoeken en op Tuner 1 de Astra 1 en 2. Idem op Tuner 2 de Astra 3. Dan naar Menu: Installatie/Alles kopieren (m.i. is dat kruislinks kopieren tussen Tuner 1 en 2. [Vroeger als je geen tuner 1 of 2 instelde maar hier "automatisch"instelde zette hij de zenders in zowel tuner 1 als 2 maar laatst bemerkt dat hij nu een tuner uitkiest en bij de andere tuner krijg je dan een lege lijst waar niks in staat.

 

Toen ik dus via automatisch zoeken en geen fastscan meer de zenders terug had, was het probleem van de brandende rode lamp (wat ook betekende: automatisch decoderen werkt niet meer) verholpen. Natuurlijk is de standby mode op Active of Passive zetten stukken simpeler, maar dat werkte dus niet meer. Reden?? Iets softwarematigs vermoed ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vond dit nog in het manual:

 

attachicon.giftopfield 2401.JPG

De knop links op het plaatje is de knop voor of AAN of Standby. Dit was bekend. Maar dat er uberhaupt een rode LED (?) achter die knop zit, wist ik niet... Ik meen dat het ooit jou advies was (of van Sprietje ?) dat als je het decodeerprogramma 's nachts wilt gebruiken je moet zorgen dat de Standby mode in menu op Active staat. (En de Automatic Power down op UIT) Zo stond ie ook altijd en je hebt dan inderdaad een klokje op de display en anders niks. Die rode lamp vond ik behoorlijk alarmerend alsof er iets goed mis was... Bedankt voor de link naar het Duitse Topfield forum waar het antwoord stond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo pel, het plaatje wat ik plaatste laat niets te wensen over, er staat duidelijk dat deze knop is om de ontvanger in standby te zetten, en tevens bedoelt is voor het schakelen tussen de ''Gebruiksmodus'' en de Standby modus''.

Door de handmatige fastscan die je hebt gedaan kiest je ontvanger de Standby modus die op dat moment is ingesteld.

Na een factory reset staat de Standby modus default in de actieve mode dus display en een rode led achter de Standby knop branden in standby mode.

Je scheef :''Vanuit de standbye stand wil het automatisch decodeerprogramma niet meer starten''.... Nog een keer er op drukken laat de ontvanger weer starten.

Je ontvanger stond kennelijk vroeger in de passieve Standby mode omdat het ledje achter de Stanby knop niet brande, nu viel het je op dat hij wel brand ten teken dat hij nu in de Actieve modus staat dus ook automatisch moet decoderen.

De passieve mode is eigenlijk een soort een soort ''Deep'' sleep om stroom te besparen, en daarom niet automatisch wilde decoderen.

Dus even op de Standby knop drukken en je probleem was over geweest, RTFM. ;)

Zo werkt het hier niet. De knop schakelt tussen Gebruiksmodus en Standby modus. Dat klopt. Maar WELKE Standby modus neemt ie? Dat is (als alles goed werkt) afhankelijk Systeeminstellingen/Other/Active OF Passive. Stand altijd Active en niet anders. Druk dan op de knop links op voorpaneel en de rode lamp brandt NIET. Zet instelling op passive en rode lamp brandt WEL.

 

Wat betreft die factory reset en het automatisch kiezen voor de Active mode: zal ik nagaan of ie dat hier ook doet. De ontvanger stond NOOIT in de passieve mode omdat dan juist het automatisch decodeerprogramma NIET opstart. Gaat zo: gecodeerd programma opnemen. Ontvanger standby zetten. Staat in Active mode. Starttijd decodeerprogramma bijv. ingesteld van 02.00-07.00 uur. Ontvanger start dan opnieuw om 2 uur en stopt zodra opgenomen programma klaar is. Je schrijft het zelf immers ook: "De passieve mode is eigenlijk een soort een soort ''Deep'' sleep om stroom te besparen, en daarom niet automatisch wilde decoderen."

 

Citaat: "Dus even op de Standby knop drukken en je probleem was over geweest, RTFM. ;)" Nou mooi niet. Enige wat er dan gebeurde, was dat de ontvanger gewoon weer startte. Opnieuw op knop drukken: Ontvanger standby en rode lamp brandde weer. M.i. verwissel je Active en Passive in je verhaal. Of... het zit hier softwarematig niet echt goed. Vanaf de aanschaf waren de menu's deels Engelstatig en deels Nederlands, ook niet te verhelpen met Terug naar Fabrieksinstellingen. Dat heb ik altijd vreemd gevonden. En over die rode lamp staat niets in de manual, ook niet de uitgebreide Engelstalige handleiding en de Duitse handleiding. (Nederlandse handleiding is dun boekje, staat niet veel in) (Het gaat daar om de CRP 2401 CI+ en daar zit niet het aparte decodeerprogramma in als in de Nederlandse versie. Krijg uit die manual de indruk dat een gecodeerde opname altijd is af te spelen mits de kaart maar in de ontvanger zit) Dus niks RTFM. Was eerste waarin ik gezocht heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou dit onderstaande nog maar eens lezen, een antwoordt op @Saxon zijn problemen, je reageerde toen al dat je ook problemen met automatisch decoderen en een slecht manual had, ik schreef dat je de ''Auto Power off'' uit moet zetten voor automatich decoderen, dat heeft waarschijnlijk deels met (pasieve/actieve) Standby modus te maken.

https://www.sat4all.com/forums/topic/343462-problemen-om-te-decoderen-topfield-srp-2401-ci/?do=findComment&comment=2274232

 

Dit zo eens nalezende snap ik niet dat dit soort CDS ontvangers nog verkocht worden met achteraf decoderen, dat is niet meer van deze tijd.

Met een E2 ontvanger heb je deze ellende met instellingen niet dat je binnen 48 uur moet decoderen, die decoderen gelijk.

Maar goed jij hebt deze ontvanger en als alles weer goed werkt zou je gek zijn als je een andere zou kopen. :)

Dat de Power mode UIT moet staan had je lang geleden in discussie met @Saxon al gesteld en ik ben advies toen meteen gaan toepassen.

(Vrij logisch: staat ie aan dan gaat de ontvanger uit nadat er aantal uren geen commando aan de ontvanger is gegeven. Gaat dus bijv. tijdens decoderen uit...)

 

Ben intussen nog wat verder aan het testen geweest:Systeeminstellingen/Others/Standby mode: Active. (En Power Mode UIT) Druk bij Active daarna op OK.

 

Dan verschijnt een submenu OPTIES:

 

- VFD aan/uit (standaard: aan)

- Tuner Loop Through aan/uit (standaard aan)

- Scart aan/uit aan/uit (standaard aan)

 

Wat VFD betekent? Zet ik nu VFD op UIT en druk op standby kmop links op voorpaneel dan verschijnt OOK de rode lamp, ondanks dat hij op Aktive staat.

De stand van de 2 andere keuzes heeft daarop geen invloed. (uitgeprobeerd)

Link naar reactie
Delen op andere sites

VFD (Vacuum Fluorescent Display) is het display op het voorfront dat kun je dan uitzetten, lijkt me niet zo belangrijk voor de goede werking.

Maar waarom toch al die moeilijke standby en power off instellingen om een auto decoderen te laten werken, typisch Topfield die mijlen ver achterop loopt qua gebruikers vriendelijkheid. :crazy:

Wellicht zijn andere merken meer van deze tijd, maar qua gecompliceerdheid weet ik het nog zo niet. Zoals bijv. die Dreamboxen. Een handelaar heeft me die ooit afgeraden: veel te ingewikkeld, leuk voor de hobbyist maar niet voor de gewone tv kijker. En bij deze Topfield zit het in de problemen met de fastscan. Alternatief is bij frequentiewijzigingen handmatig op 1 frequentie laten zoeken maar dat werkt vaak niet. (Mogelijke oorzaken hier ook al eens aan de orde geweest) Het is pas weer goed als eerst alle lijsten verwijderd worden en de Astra 1,2 en 3 via "automatisch" opnieuw doorzocht worden. Opvallend is ook dat hij dan veel meer zenders vindt dan bij een Fastscan. Het grote nadeel van dit alles is dat tevens alle favorieten lijsten helemaal handmatig moeten worden samengesteld. Als ik ergens wel genoeg van heb is het dat gedonder bij die Topfield. [Als ie die nu liet staan, zouden ze hoogstens voor klein deel achterhaald zijn. Maar dat weer editeren is veel minder werk dan alle lijsten opnieuw samenstellen. Alleen werken met 1 favourieten lijst is onduinlijk bij het wisselen van zender. Samengevat: denk dat als ik andere ontvanger koop, je het ene gedonder verruilt voor weer andere problemen. Sat4All heeft niet voor niets meerdere rubrieken waarin het gaat over meerdere merken ontvangers. Bij al die mooie reclamepraat is het zo: spreekwoord zegt: Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja Pel met iedere ontvanger is er wel eens wat maar met een e2 ontvanger heb  je toch weinig problemen.

Door de open source sw waar iedereen mee mag doen wat hij wil heeft dit soort ontvangers een grote gebruikersgroep.

Vele mogelijkheden die je niet voor mogelijk houd, geen gezeur met opnames achteraf decoderen, je stelt een opname in handmatig of via de epg en je ontvanger regelt het voor je.

6 opnames tegelijk en kijken is geen enkel probleem, je kunt een softcam gebruiken dan ben je af van die ellendige ci modules.

En e2 ontvangers zijn echt niet duur, mijn Zgemma E2 ontvanger op de slaapkamer koste 95 euro en er zit een dvb-s en een dvb-c kabel tuner en dvb/t tuner in. 

Voor in de huiskamer heb ik een ET8000 staan met 3 tuners en een ingebouwde harde schijf, en niet ingewikkeld qua bediening, zelfs moeders kan er mee overweg en dat zegt hier wat.

Maar ik snap je wel hoor nu je Toppie het weer doet was je gek om een andere ontvanger te kopen, maar er is gewoon wat meer mogelijk tegenwoordig.

Ik was vroeger ook een echte Topfield fan dat is wel bekend hier op het forum, maar sinds ik een enigma2 ontvanger heb en de mogelijkheden daarvan ken wil ik nooit meer terug.

Dus zelf aan de slag met stukjes software: dat wordt niks... (Zelf aan de slag met dat Open PLI? Brrrr) Voorbeeld: er zit zgn. spelletje op: Battle Tank. Niet dus. Bestandje gevonden op internet, maar krijg het dan maar eens op de HDD van de ontvanger en ALS dat mocht lukken, werkt het evengoed niet. Dan had je nog de "TOPS"oid. ook stukjes programma met wat extra toevoegingen qua mogelijkheden: zelfde verhaal.

Opnames handmatig of via EPG instellen: dat wil deze Topfield ook. Hij komt (onder bepaalde voorwaarden qua transponders) tot max. 4 opnamen tegelijk plus kijken. Dus op zich vind ik dat dit wel meevalt. Maar als je 6 opnames tegelijk doet, decodeert hij deze 6 opnames dan ook meteen? Wat dat achteraf moeten decoderen is indertijd een zwak en omslachtig punt bij deze Topfield. Maar ik zal die ET8000 eens via Google opzoeken. En op den duur denk ik dat ik richting hybride ontvanger moet gaan met minimaal 2x DVB-S2 en 1X DVB-T2. Tenslotte: deze ontvanger was niet echt goedkoop: niet de duurste, maar wel zeg maar midden prijsklasse. Hij is overigens nu al verdwenen van de websites van aantal zeg maar bekende winkels in Noord- en midden Nederland...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Hallo;

Ik heb het gevolgd ; nu heb ik zelf ook nog een vraag :

Weet iemand of men de HDD schijf [500 gb] kan vervangen door een SSD schijf [500 gb] ?

Het gaat om een Topfiled srp 2401 ci [plus/minus 1 1/2 jaar oud]

Bij voorbaat mijn dank voor een eventuele raktie ,  gr.Dirk

 

waarom: Geen lawaai en minder warmte en waarschijnlijk minder stroomverbruik !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo;


Ik heb het gevolgd ; nu heb ik zelf ook nog een vraag :


Weet iemand of men de HDD schijf [500 gb] kan vervangen door een SSD schijf [500 gb] ?


Het gaat om een Topfiled srp 2401 ci [plus/minus 1 1/2 jaar oud]


Bij voorbaat mijn dank voor een eventuele raktie ,  gr.Dirk


 


waarom: Geen lawaai en minder warmte en waarschijnlijk minder stroomverbruik !


Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...