Ga naar inhoud


netwerkprobleem - snelheid


Gast

Aanbevolen berichten

Mijn netwerk bestaat uit een US-Robotics Broadband Router, waarop een eerste PC via de RJ45 van de netwerkkaart is aangesloten (UTP). De tweede PC staat 160 meter verwijderd van deze router, en bezit een netwerkkaart met oa. BNC uitgang. Deze PC heb ik via ± 110 meter 50 ohmse coax, een hub (overgang van coax naar UTP) en vervolgens 50 m UTP aangesloten op deze router. Beide PC's draaien op W2K. Op de eerste PC is een map geshared voor de tweede. Het probleem is, dat de tweede PC ellendig traag werkt bij het werken met bestanden van de gedeelde map van de eerste PC. Surfen op internet, geeft geen snelheidsprobleem. Enkel bij gebruik van de gedeelde map gaat het enorm traag. Dit probleem is gekomen toen de tweede PC ook op W2K is overgestapt. Toen deze nog W98 had, was er geen enkel probleem ivm snelheid naar de gedeelde map. De bekabeling is dezelfde gebleven, enkel het OS van de tweede PC werd gewijzigd van W98 naar W2K. Als ik de tweede PC (bij wijze van test) dichtbij plaats en via UTP uitgang van zijn netwerkkaart met de router verbind, is ook alles OK.

Heeft iemand een tip waarmee dit te verhelpen is?

Link naar reactie
Delen op andere sites


allereerst w2k zal meerdere protocollen cq pollecies gebruiken om de pakketten die hij moet sharen te controleren t.o.v. w98

alhoewel dat op een rappe computer niet tot herkenbare snelheidsverliezen mag leiden...

 

maar het tcp/ip protocol op een Lan netwerkkaart en IPX/ SPX en netbios protocol op een BNC kaart zal wellicht veel meer te maken hebben met de snelheidsverliezen...

afgezien van die bijna onmogelijke afstanden tussen je pc's.

 

het is tevens een probleem omdat dat je met een hub werkt in plaats van een switch..> de laatste regelt veel vloeiender het heen en weer van pakketjes zodat geen of heel weinig collisions ontstaan in het netwerk... en zeker daar je twee verschillende protocollen gebruikt IPX/SPX tov TCP/IP zal dat met een hub van toepassing zijn immers moet een van de twee pc's die protocollen omzetten (switchen) met daarenboven nog de hogere veiligheidsprocedures.

W98 controleert dus eigenlijk helemaal niks mbt die veiligheidsprocedures en pc 1 waar w2k al op stond deed het werk (switchen etc)

 

Kan het zijn dat je de w2k pc ook nog hebt voorzien met een winproxy om het internet te delen hetgeen dus een verdubbeling van de problematiek geeft bovenop het bestaande probleem dat er twee netwerk protocollen gebruikt wordt.

 

Kun je niet veel beter de pc's beiden met UTP Lankaarten uitrusten en dan maar een patchkabel trekken (vastmaken aan de coax en erdoorheen halen)? Alles behalve TCP/IP eruit gooien en de hub veranderen in een switch...?

 

misschien wederom een investering maar wel beter.

 

cheers

 

 

 

 

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

freeton,

 

W2K installeert standaard netBIOS niet. Alle communicatie verloopt dan via TCP/IP. Prima protocol maar trager dan netBIOS. Win98 installeert standaard netBIOS wel en gebruikt dit dan ook. Waarschijnlijk heb je indertijd in PC1 netBIOS geïnstalleerd om het werkende te krijgen. Als je netBIOS nu ook op PC2 installeert, dan kan het veel sneller worden. (zie eigenschappen van de LAN verbinding. Hier kan je het ook toevoegen)

 

Mazzels Flappie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...