Ga naar inhoud


satellieten toevoegen aan 9650


Gast

Aanbevolen berichten

wie oh wie kan mij vertellen hoe ik in m`n nokia mediamaster9650s satellieten toe kan voegen, dit wordt mij in de handleiding niet duidelijk.....

Ik heb een aantal standaard voorgeprogrammeerd erin zitten, en deze werken prima in combinatie met diseq motor,(astra/hotbird/thor/sirius)verder geeft hij ``other 5 t/m 32 ??

kan ik deze benoemen en de coordinaten opgeven?

Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar de eutelsat w2, maar na avonden stoeien lukt het me nog steeds niet!

wie kan helpen?

 

groeten `mirasat`

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die zogenaamde "others" zijn inderdaad voor niet voorgeprogrammeerde satellieten. Gebruik "other 1" voor bijvoorbeeld Eutelsat W2 op 16 Oost. Controleer op die menupagina alle instellingen (bijv. motor: enabled), druk op OK en ga dan naar manual channel tuning of advanced channel tuning (of zoiets).

Daar kan je gaan zoeken naar de satelliet zelf. Kies het juiste "antenna alternative" nummer (die je in het vorige menu ingesteld hebt) en wacht dan even. Bij de keuze voor een "other" draait de motor eerst naar de nulpositie zodat je daarna zelf de positie moet zoeken. Zoek op bijv www.lyngsat.com een frequentie op van de EutelsatW2 (neem er een met een wat hogere symbolrate) en voer alle gegevens in (ook videopids etc). De onderste menuregel is adjust motor, draai je schotel dmv de ab naar oost (hij stond immers automatisch op nul) en let op de signaalmeters op je scherm. Er zijn er twee: AGC en BER. De AGC (automatic gain control) mag je vergeten, kijk naar de BER (bit rate error) meter; als deze volledig rood is zit je goed. Druk op OK en de positie is vastgelegd en de frequentie ook. Het kanaalzoeken gaat beginnen. Daarna via dezelfde methode andere frequenties invoeren om de rest van de kanalen een voor een te laten zoeken. Succes.

 

Hoi swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry voor de late reactie, nogal druk hier.....

 

in elk geval bedankt voor je duidelijke uitleg, daar heb ik teminste wat aan.

het is gedeeltelijk gelukt, ik heb othet 1 bestemd voor de eutelsat w2, motor enabled, maar bij manuele tuning krijg ik wel vol signaal op bv. sic internacional (12568-h-2894-3/4 enz), maar niks op bv. private gold of romantica

ondanks mijn juiste ingave van de gegevens.

deze zitten wel op een andere transponder, misschien dat dit van invloed is ?

in elk geval ga ik door met experimenteren, moet toch kunnen werken!

groeten `mirasat`

<img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet alle transponders op de W2 zijn even sterk. Dus dat kan een oorzaak zijn. Sommigen pak je al met 80 cm, voor anderen zal een grotere (110/120 cm) nodig zijn. Daarnaast heb ik ooit eens met een 9650 meegemaakt dat het ene of het andere merk lnb een flink verschil gaf in te ontvangen transponders.

 

Hoi, Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...