Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

In Totaal TV is het volgende te lezen:


Voor de nieuwe Nederlandse satelliettelevisieaanbieder Joyne is een belangrijke en spannende tijd aangebroken. Het recreatieseizoen is begonnen. En naar nu blijkt loopt de aanbieder tegen een probleem op.

Joyne zendt uit via de Eutelsat 9B-satelliet van het Franse satellietbedrijf Eutelsat. Deze satelliet is gepositioneerd op 9 graden oost. Een voor Nederlandse satellietkijkers niet veel gebruikte satelliet. Een groot voordeel van de door Joyne gekozen satelliet is dat met een relatief kleine schotelantenne van 45cm in Nederland en de belangrijkste Europese vakantielanden naar het zenderaanbod van Joyne gekeken kan worden. Gebruikt men een schotelantenne van 60cm is ontvangst in deze landen met ruim voldoende regenreserve verzekerd en kan zelfs in Turkije en Noord-Afrika naar de aanbieder worden gekeken. Dit alles in combinatie met flexibele abonnementsvormen maakt Joyne op het eerste oog voor veel recreanten een goed alternatief voor Canal Digitaal, het bedrijf dat al meer dan twintig jaar satelliettelevisie in Nederland – en dus ook aan recreanten – aanbiedt.
 
Schotelantenne
Toch zijn er haken en ogen voor de recreant die naar Joyne wil overstappen. Allereerst moet men beschikken over een HD-satellietontvanger met een CI-slot. Daarnaast dient 99 euro geïnvesteerd te worden in de kaartloze CI+ module van Joyne. Maar dat is nog niet alles. De recreatiemarkt is de belangrijkste doelgroep van de nieuwe aanbieder. De recreant is de sleutel naar een mogelijk succes van Joyne. Maar juist de belangrijkste groep binnen de recreatiemarkt heeft in sommige gevallen problemen om de schotelantenne op de door Joyne gebruikte satelliet af te stemmen. Campers met oudere volautomatische schotelsystemen kunnen namelijk niet in alle gevallen zonder aanpassing op de Eutelsat 9B-satelliet uitgericht worden. Deze satellietpositie is namelijk in deze gevallen niet opgenomen in de lijst van voorgeprogrammeerde satellieten. In veel gevallen is dit te verhelpen door nieuwe software in het apparaat te laden of een satellietspeciaalzaak de satellietpositie te laten toevoegen. Het is daarom absoluut aan te raden om in alle gevallen voor vertrek naar de vakantiebestemming in Nederland ontvangst van de satelliet en door de aanbieder aangeboden zenders te controleren.
 
Software
Aanpassingen aan de software van het automatische schotelsysteem brengt in sommige gevallen extra kosten met zich mee. En hierdoor kan de drempel voor recreanten om naar Joyne over te stappen voor satellietkijkers hoger worden. Op zich zijn de noodzakelijke wijzigingen niet echt ingrijpend en makkelijk door te voeren, maar het is aan Joyne en aangesloten dealers om dit naar de consument inzichtelijk en duidelijk te maken.

In de eerstkomende editie van tv-gids Totaal TV wordt uitgebreid een vergelijking gepubliceerd tussen Canal Digitaal en Joyne voor recreanten die in Nederland en Europa op vakantie gaan. Bent u een recreatieve satellietkijker en heeft u ervaringen met één van beide aanbieders kunt u dit onder dit artikel kenbaar maken.

 


Geplaatst:

Ik lees aan dat hele verhaal af wie de schrijver is (J.K.)

Wedden dat Canal digtaal dat vergelijk wint?

ZGemma H7S met VU+ turbo SE,Mutant HD2400,ZGemma H.2H,Clarketech HD5100c,1 meter draaibare schotel (53 oost-30 west) OpenHDF 6.5,OpenATV

 

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...